Kriisin äärellä: suurmaa lähellä järkyttävää karsintafloppausta – ”Tilanteeseen täytyy herätä”

Penkinlämmittäjät on tämän viikon jaksossa ikävämpien asioiden äärellä. Puhetta piisaa todellisista tämän hetken jalkapallomaailman kriisipesäkkeistä: Hollannin maajoukkueesta ja Chelseasta. Maajoukkuefutiksen suurmaalla Hollannilla on tiukat ajat edessä, kun se pelaa pääsystä EM-jatkokarsintoihin. Entä näkyykö loontoolaisen Chelsean tunnelin päässä valoa?

José Mourinhon ”The Blues” on aloittanut kautensa Valioliigassa luvalla sanoen surkeasti. Brittimedia kritisoi kovin sanoin Mourinhoa, ja hänen erottamistaan on jo vaadittu useiden eri tahojen toimesta. ”Mou” sen sijaan ei tunnu pystyvän myöntämään tekemiään virheitä Chelsean kanssa.

Erikoisen Chelsean tilanteesta tekee erityisesti se, että joukkue on käytännössä sama kuin vuosi sitten brittikenttiä dominoinut ryhmä. Nyt joukkueessa jokainen pelaaja on alisuorittanut, ja se on päästänyt toiseksi eniten maaleja alkukaudella.

Penkinlämmittäjät pohtivat vallitsevaa tilannetta erityisesti henkiseltä kantilta. Miten pelillinen lukko on aukaistavissa? Tarvitaanko siihen jo paikallinen poppamies vai riittääkö, että Mourinho pelaajinen vilkaisee hetken aikaa peiliin?

Samalla, kun seurajoukkueet huilaavat, niin taistelu viimeisistä EM-jatkokarsintapaikoista tiivistyy. Hollanti on karsintalohko A:ssa tällä hetkellä vasta neljäs, ja eroa edellä olevaan Turkkiin on kaksi pistettä. Miten ihmeessä MM-finaalissa pelannut suurmaa on ajautunut tähän tilanteeseen?

– Tämä on vahva osoitus siitä, miten Louis van Gaal pystyi ottamaan kaiken mahdollisen potentiaalin irti viime MM-kisojen joukkueessa. Samalla tämä kertoo siitä, että Hollannin pelaajatuotanto on heikentynyt viime vuosina. Tilanteeseen täytyy herätä, Penkinlämmittäjien toinen puolikas Anssi Karjalainen pohtii.

Twitter: @Penkinlam

Toimittajat: Atte Ruuttila (@ARuuttila) ja Anssi Karjalainen (@A_Karjalainen)

Kansikuva: Getty