Iran – Nigeria klo 22

F-lohkon toinen ottelu nähdään maanantaina klo 22, kun Iran ja Nigeria iskevät yhteen Arena de Baixadalla. Argentiinan ja Bosnia ja Herzegovinan kanssa lohkon jakaville joukkueille tästä ottelusta kelpaa vain voitto, sillä kahden ison maan voittaminen vaatisi äärimmäistä venymistä molemmilta joukkueilta.

Asetelmat

Hallitseva Afrikan Cup of Nations -mestari ja tappioitta alkukarsinnoista turnaukseen selvinnyt Nigeria lähtee hakemaan ensimmäistä voittoaan MM-kisoista yhdeksään otteluun. Ikävässä sopupelikeskustelussa pyörivä Nigeria haluaa lähteä osoittamaan, että se osaa pelata voittavaa jalkapalloa ja etteivät puheet ostettavissa olevista pilkuista ja muista pidä paikkansa. Aasian esikarsintaturnauksesta kisoihin selvinnyt Iran on aika lailla katsomaton kortti. Todellinen tasonmittaus on tekemättä, kun harjoitusotteluiden vastustajatkin olivat tasoa Angola, Montenegro, Kuwait ja Trinidad & Tobago. Täytyy muistaa että joukkue on voittanut vain yhden yhdeksästä pelaamastaan MM-ottelusta, eikä helppoa tule olemaan tälläkään kerralla.

Nigeria

Valmentaja Stephen Keshi johdattanee joukkonsa löyhään 4-2-3-1 -muodostelmaan, jossa etenkin oikea laitalinkki Musa leikkaa keskelle erityisen halukkaasti ja pyörii muutenkin lähes strikeri Emeniken kantapäillä. Hyökkäyspeliä rakennetaan paljon nopeilla syötöillä keskikentän kautta laidoille (etenkin vasemmalle), josta vikkeläkinttuiset Moses ja Musa lähtevät mielellään haastamaan laitapakkeja.

Tärkeässä roolissa keskikentän pohjalla ovat Chelseasta tuttu John Obi Mikel ja Lazion Ogenyi Onazi. Yksi kisojen nuorimmista joukkueista luottaa juoksuvoimaansa ja pelaa varsin viihdyttävää jalkapalloa. Kannatta pitää silmällä Emeniken ja Mosesin panosta hyökkäyspäässä, he ovat potentiaalisia maalintekijöitä sekä Irania vastaan että muissa otteluissa.

nigeria 4-2-3-1

Iran

Totuuden nimissä on myönnettävä, että Iran on kirjoittajalle aika lailla tuntematon jalkapallomaa. Joukkue kuitenkin jätti alkukarsinnassa taakseen selkeän ennakkosuosikin Etelä-Korean, joten kyllä Iranissa jalkapalloa osataan pelata. Valmentaja Carlos Queiroz peluutti Irania 4-2-3-1 -muodostelmassa harjoitusotteluissa ja karsintaturnauksessa, ja samaa on odotettavissa myös nyt. Tiukkaan alemman kenttäkolmanneksen ja keskikentän tukkimiseen pelinsä perustava Iran ei pelaa millään tavalla viihdyttävää, hyökkäysvoittoista jalkapalloa, vaan pelityyli on enemmänkin Kreikan 10 vuoden takaisen EM-karkeloiden voittajajoukkueen pelitapaa. Maalit, jos Iran niitä iskee, tulevat pallonriistojen kautta rakennetuissa vastahyökkäyksistä ja erikoistilanteista. Tärkeimmät pelaajat ovat Espanjassa pitkään pelannut keskikenttäjyrä Javad NekounamAshkan Dejagah sekä keskikentän pelillinen moottori Masoud Shojaei. Mikäli Iran mielii pisteille, myös joukkueen saksalaissyntyisen maalivahdin Daniel Devarin on onnistuttava karsintaturnauksen tavoin.

Iran 4-2-3-1

Pelin kulku

Nigeria tulee hallitsemaan pelitapahtumia. Iranin keskikenttä ja laitapuolustajat joutuvat todellisen haasteen eteen Nigerian vikkelien Mosesin ja Musan kanssa. Uskomme Nigerian voittavan ottelun, ja vastoin ennakoitua vähämaalista hankausta uskomme viihdyttävään jalkapalloon Nigerian lähtiessä hakemaan voittoa lähes hinnalla millä hyvänsä. Iran tyytyy pitämään maaliaan puhtaana luottaen siihen, että saa vastaiskusta tai erikoistilanteesta mahdollisuutensa maalintekoon

”Nigerialla on selkeästi parempi materiaali kuin Iranilla. Siellä on monia pelaajia, jotka pelaavat Euroopan ihan huippujengeissä. Iranin päävalmentajana on Manchester Unitedin entinen koutsi Carlos Queiroz. Varmasti hyvä valmentaja, mutta tuskin hänkään saa Iranin heikohkosta materiaalista irti sen isompaa. Nigeria taistelee jatkopaikasta ja tämä peli on pakko voittaa.” – Erfan Zeneli, Huuhkajat

Vedonlyönti

Luotamme siihen, että Nigeria voittaa ottelun. Päinvastoin yleistä käsitystä, luotamme myös siihen että ottelu jatkaa turnauksessa nähtyä maalirikkaan jalkapallon juhlaa. Materiaaliltaan selkeästi parempana joukkueena Nigeria luo enemmän maalintekotilanteita ja tullee tekemään vähintään kaksi maalia, mutta joukkueen nuori runko on virhealtis ja siksi suomme myös Iranille yhden maalin otteluun. Kupongille päätyy yli 2.5 maalia kertoimella 2.45

IranNigeria

 

Tuplaa talletuksesi Betssonilla. Lunasta 100€ bonus Betssonin vedonlyöntiin tästä.