Jos harrastat urheiluvedonlyöntiä, olet saattanut kokea ainakin jonkin näistä

Viime sekunnilla tehty maali, maali erotuomarin antamalla lisäajalla, yhden senttimetrin tappio tai viime hetkillä epäonnistunut rangaistuslaukaus, joka olisi tuonut ison voittopotin. Vaihtoehtoja riittää tuhansittain.

Faneille.com -sivuston toimitus sai käsiinsä nipun tarinoita, jotka ovat arkea urheiluvedonlyönnissä, tässä niistä parhaat.

Aloitetaan raviurheilusta. V4-kilpailu, jossa juostiin viimeinen lähtö ja lähdön voittaja jouduttiin katsomaan maalikameran kuvasta. Jännitystä piisasi, sillä toinen hevosista olisi ollut superyllättäjä, jonka kerroin oli yli 118 000. Vain muutaman sentin erolla voiton vei ennakkosuosikki, joten rivin arvoksi tuli ”vain” hieman päälle 1000 euroa. Yllätyksen sattuessa voittosumma olisi ollut yli 24 000 euroa. Yllättäjä hengitti jo maaliviivan yli, mutta sitä ei lasketa.

Seuraavassa tarinassa kotimaista jääkiekkoilua. Pelicansin ja Kärppien peli oli tilanteessa 4-4 ja viimeinen minuutti menossa. Kaikki muut kohteet oikein lapulla ja X veikkauksena. Sitten teksti-tv:hen napsahti: 59.59 Julius Junttila 4-5. Hetken toivottiin osuman syntyneen yliajalla, kunnes tilanne näytettiin televisiosta muutaman minuutin kuluttua. Kiekko oli ollut Pelicansin alueen kulmassa, josta Junttila laukoi sen veskarin kautta maaliin. Sinne katosi 4000 euron voitto ja lappu revittiin vähintään 4000 osaan.

Sitten Englannin Valioliigaa. Sarjassa sattui todellinen yllätysten viikonloppu ja voittajia osasi harva aavistella kohdilleen. Rivin laatinut pelaaja oli täyttänyt tädilleen vietäväksi kupongin, jonka hän oli arvioinut kohtalaisen hyväksi.

Seuraavana päivänä kyseinen peluri oli soittanut tädilleen, joka kiitteli kupongin täytöstä. Puhelimessa kuului huuto – täysosumia on vain kaksi ja voitto-osuus on yli 330 000 markkaa! Kuponki oli kuitenkin ollut tädin mielestä liian kallis, sillä hinnaksi tuli peräti 1024 markkaa (noin 180€), joten täti ei ollut ostanut sitä. Provisiota olisi varmasti tullut, mutta ei tällä kertaa. Tarina kertoo myös, että täti ei ollut voiton menettämisestä moksiskaan.

Ja päätetään koripalloon. Petteri Koponen oli varattu samana vuonna NBA:han, mutta pelasi vielä Suomessa. Katsomossa istunut kaveri oli ensimmäistä kertaa katsomassa koripalloa, joten säännöt eivät olleet juuri ollenkaan tuttuja. Kaveri luuli jo voittaneensa kupongillaan 2300 euroa, kun summeri soi ja Koposen heitto oli lähtenyt kaukaa ilmaan. Kuten tiedetään, kori hyväksytään jos pallo irtoaa kädestä ennen summeria ja kuinkas ollakaan – heitto meni sisään ja nelinumeroinen voitto muuttui pyöreäksi nollaksi.

Kansikuva: Ethan Miller/Getty