Latvala pettynyt lähtöjärjestykseen ”Tänne voisi tulla kuka tahansa ja voittaa”

Jyväskylän MM-rallin maalissa oli pettynyt suomalainen. Volkswagenin Jari-Matti Latvalan voittoputki katkesi ja kolmas voitto putkeen jäi tällä erää vain haaveeksi. Rallin voitti monien vaiheiden jälkeen Kris Meeke. Vain osaan kauden kisoista osallistuvan Meeken voittoa jäi tosin varjostamaan yksi asia, joka oli yksi isoimmista ratkaisuista kisassa, lähtöpaikka.

– Ne jotka eivät aja sarjaa, niin niiden pitäisi ajaa kärjessä, Latvala vaati.

Latvala muuttaisi rallin lähtöpaikkasysteemiä (Kuva: Hannu Kumpulainen)

Latvala muuttaisi rallin lähtöpaikkasysteemiä (Kuva: Hannu Kumpulainen)

Meeke ei osallistu sarjaan, vaan ajaa vain osan kisoista. Tästä johtuen myös lähtöpaikka oli sen mukainen, kun Latvala ajoi melkein koko rallin kärjen tuntumassa auraamassa, niin britti sai ajaa kahdeksannella paikalla, jo puhdistetulla tiellä.

– Tänne voisi tulla kuka tahansa, jopa Sebastien Loeb, ajaa vain osan kilpailuista, saada hyvän lähtöpaikan ja jopa voittaa koko rallin, Latvala perusteli.

Tänä vuonna ajetaan pistetaulukon mukaisessa järjestyksessä kaksi päivää ja kolmantena päivänä sitten käännetyssä järjestyksessä. Meeke sai ajaa koko viikonlopun peräpäässä, kun taas Latvala ajoi neljäntenä kahtena ensimmäisenä päivänä.

– Ensimmäinen päivä pitäisi mennä pistetaulukon mukaisessa järjestyksessä. Se antaa mahdollisuuden niille, jotka ovat pärjänneet huonommin sarjassa, mahdollisuuden hyötyä lähtöpaikasta, Latvala suunnitteli.

– Toisena päivänä se pitäisi sitten olla käännetyssä järjestyksessä eli kuljettajat, jotka ovat kärsineet ensimmäisenä päivänä, olisi mahdollisuus korjata sitä.

Kansikuva: Hannu Kumpulainen