Perjantainen liigakierros avaa urheiluviikonlopun

Kääntääkö JYP kurssinsa tänään Hippoksella?

Kääntääkö JYP kurssinsa tänään Hippoksella?

Klo 18.30 JYP-HIFK 2.10 – 4.10 – 2.80

HIFK palaa liigarytmiin viikon tauon jälkeen. On mielenkiintoista nähdä, kuinka kovaa tämä ”lepotauko” on Summasen johdolla treenattu. Suurin kysymysmerkki onkin, kuinka punaisten luistin kulkee illalla Hippoksella. JYP lähtee otteluun ärsytettynä. Takana on todellinen selkäsauna Ilvekselle (5-0). HIFK on pelannut ailahtelevasti. Viimeisestä kymmenestä pelistä taskussa on viisi voittoa, joista kaksi jatkoajan jälkeen ja viisi tappiota. Viimeksi viikko sitten punaiset kävivät häviämässä Oulun Raksilassa Kärpille 4-2. Oulussa oli jo nähtävissä että punaisten kakkoskenttä Luttinen-Ramsted-Puustinen alkoi löytämään toisiaan. JYPin viime ottelut ovat olleet tuskailua maalinteon kanssa. Vain yksi voitto viimeiseen neljään peliin ja niissä vain kuusi tehtyä maalia. Voitolla HIFK kaventaisi eron JYPiin vain kahteen pisteeseen ja luultavasti nousisi kiinni suoraan pudotuspelipaikkaan. JYPillä on taas mahdollisuus nousta pisteen päähän sarjakolmosesta SaiPasta. Edellisissä otteluissa kumpikin on onnistunut voittamaan kotipelinsä. Marraskuiset pelit päättyivät kotijoukkueille 4-1 Helsingissä ja Jyväskylässä 4-2. HIFK:n peli vaikuttaa olevan paremmassa lennossa ja jos joukkue ei ole aivan piippuun asti itseään treeneissä viimeisen viikon aikana vetänyt, näkisin vierasvoiton olevan mahdollinen.

Klo 18.30 Tappara-HPK 1.57 – 4.50 – 4.70

HPK lähtee ottelussa jatkamaan taistelua pudotuspelipaikasta. Joukkueen erottaa viimeistä paikkaa pitävästä Pelicansisista vain piste. Tappara on vahvasti kiinni runkosarjan kakkossijasta. Edellä olevaan Kärppiin on matkaa jo kahdeksan pistettä ja Oululaisilla on vielä peli vähemmän vyöllä. HPK on pelannut Tapparaa vastaan aikaisemmissa kohtaamisissa hyvin ja joukkue on ottanutkin kaksi voittoa kolmesta kohtaamisesta. HPK:lla on myös muiden joukkueiden tapaan ollut vaikeuksia maalinteossa. Ässiä vastaan maalipaikkoja siunaantui enemmän kuin loppulukemat 3-1 antavat ymmärtää. Jos Tapparan peli pysyy tänään kasassa, ei HPK:lla jää maalipaikkoja tuhlailtavaksi. On jännää nähdä miten tamperelaiset otteluun motivoituvat, kun on varmaa että kerho tulee taistelemaan joka kiekosta ja kaksinkamppailusta loppuun asti. Jos Tapparan katseet ovat jo playoffseissa, ei yllätys tästä ottelusta ole kaukana.

Klo 18.30 TPS-Ilves 2.50 – 4.05 – 2.35

Ilves oli viime pelissään lennossa. Ottelu JYPiä vastaan oli täydellinen selätys. Michael Keränen on joukkueen sydän ja jos mies on samassa vireessä kuin JYPiä vastaan (2+1) on TPS vaikeuksissa. TPS yrittää vielä pelastaa loppukauden ajan kasvojaan, mutta jos peli ei kulje niin se ei kulje. Viimeinen klassikko ottelu Turussa TPS-Jokerit oli kaukana tasaväkisestä väännöstä. Turkulaiset jäivät Jokereiden käsittelyssä täysin jyrän alle (1-7). Fredrik Norrenan pelikiellon johdosta TPS:n maalilla nähdään tänään Ville Hostikka ja luukulle astelee A-juniori Niklas Saarinen. TPS tarvitsee onnistumisia, jotta motivaatio säilyisi lopuissa otteluissa. Onkin jännä nähdä luisteleeko TPS illalla jäälle pää pystyssä vai onko miesten päät jo valmiiksi painuksissa.

Tässä Linkki Betssonin Liigakierroksen kertoimiin ja kohteisiin