Vinkkejä mielenkiintoisen aktiviteetin valintaan illaksi

Ilta-aktiviteettien tehtävänä on rentouttaa pitkän työpäivän jälkeen. Lisäksi ne ovat hauska tapa viettää aikaa ystävien ja perheen kanssa. Jos etsit uusia aktiviteettejä iltoihisi, tämä artikkeli on juuri sinua varten! 

Mitä ovat mielenkiinnonkohteesi? 

Sinun tulisi aina ensin pohtia, mistä olet kiinnostunut. Monet ihmiset uskovat naurun olevan paras lääke ja luultavasti juuri siksi he käyvät komediaan keskittyvillä klubeilla kuuntelemassa hyviä vitsejä. Toisia saattaa kiinnostaa enemmän uuden oppiminen ja siksi he suuntaavat museoihin tai taidegallerioihin. Mielenkiinto voi suuntautua myös ulkoiluun ja silloin ilta-aktiviteettejä löytyy ympäri kaupunkia. 

Oletko ekstrovertti? 

Jos olet ekstrovertti, nautit luultavasti ajan viettämisestä muiden ihmisten kanssa ja saat energiaa sosiaalisista kanssakäymisistä. Saatat tuntea olosi tylsistyneeksi, jos vietät liikaa aikaa yksinäsi, ja hermostua ollessasi liikaa yksinäsi. Jos tämä kuulostaa sinulta, valitse ilta-aktiviteetti, jossa voit viettää aikaa muiden kanssa. 

Iltaisin löytyy kaikenlaisia aktiviteetteja ekstroverteille. Jos pidät ihmisten seurasta, mutta haluat samalla olla aktiivinen, voit liittyä paikalliseen urheiluseuraan tai tanssitunnille. 

Oletko introvertti? 

Introverteilla on oma tapansa nähdä maailma. Jos introverttius on osa persoonaasi, on erittäin tärkeää ottaa se huomioon ilta-aktiviteetteja valittaessa. Tässä muutama idea introverteille:

  • • Katso elokuva tai lue kirjaa
  • • Lähde kävelylle
  • • Laita ruokaa tai leivo
  • • Kirjoita päiväkirjaa
  • • Vietä aikaa harrastusten tai käsitöiden parissa
  • • Pelaa pelejä tai kuuntele musiikkia

Tietenkin on olemassa myös monia muita mahdollisuuksia. Tärkeintä on valita jotakin mistä juuri sinä nautit ja johon ei vaadita paljoa sosiaalista kanssakäymistä. 

Pidätkö pelaamisesta?

Pelit, sekä videopelit että lautapelit, ovat hauskoja aktiviteetteja iltoihin. Jos etsit jotain uudenlaista tekemistä tai haluat laajentaa aktiviteettiesi kirjoa, pelien maailmaan uppoaminen on kokeilemisen arvoista. 

On olemassa todella paljon erilaisia pelejä korttipeleistä lautapeleihin ja sivustoista, kuten pikasino, videopeleihin. Riippumatta sinun kiinnostuksistasi löydät varmasti sopivan pelin. Jos et ole varma mistä aloittaa, kysy kavereilta ja perheeltä suosituksia, koska heillä varmasti on joitakin ideoita hyvistä peleistä. 

Kun olet löytänyt kiinnostavalta näyttävän pelin, käytä aikaa ohjeiden lukemiseen ja opettele pelaamaan. 

Kiinnostaako sinua urheilu?

Useat urheilutapahtumat, kuten Super Bowl, ovat mahtava syy viettää aikaa ystävien ja perheen kanssa nauttien samalla ruuasta, juomasta ja hyvästä seurasta. Mutta jos et ole kiinnostunut urheilusta, saattaa olla vaikeaa löytää muita aktiviteettejä illaksi.  

Valitse urheilu, jota rakastat ja joka on mielenkiintoista katsoa. Jos et ole kiinnostunut mistään urheilulajista, päätät jotain muuta yhdessä tehtävää.

Illan tulisi olla aika, jolloin hemmottelet itseäsi omien mielenkiintojesi mukaan. Pohdi, oletko ekstrovertti vai introvertti ja valitse iltaasi tekemistä sen mukaan. Voit valita itseäsi kiinnostava taidemuoto, jota kokeilet, tai pelaa pelejä yksin tai ystävien kanssa. Tärkeintä on, että sinulla on mukavaa!