Ferrari testien nopein – McLaren ongelmissa

Kauden ensimmäinen Formula Ykkösten testirupeama Espanjan Jerezissä on nyt ohitse. Jerezissä ajettiin neljä päivää ja nelipäiväisen rupeaman nopein kuljettaja oli Ferrarin Kimi Räikkönen. Toiseksi nopeinta aikaa piti Räikkösen tallikaveri Sebastian Vettel.

Kimi Räikkönen oli koko testien nopein kuljettaja

Kimi Räikkönen oli koko testien nopein kuljettaja (Getty)

Viime kaudella pohjamudissa rypenyt Ferrari-talli piti Jerezin talvitesteissä nopeinta vauhtia. Räikkönen kaasutti aikaan 1.20,841 ja oli koko rupeaman nopein kuljettaja. Kahden päivän aikana Räikköselle kertyi kierroksia peräti 200. Räikkönen itse oli tyytyväinen omaan rupeamaansa.

– Talven aikana olemme ottaneet askeleita eteenpäin ja auto on parempi kuin viime vuotinen. Koko paketti on mennyt eteenpäin, mutta edelleen on paljon työtä tehtävänä, Räikkönen ilmaisi Ferrarin tiedotteessa.

Vaikka Ferrari nappasi neljän päivän aikana molemmat kärkiajat, ei se kuitenkaan ollut italialaistallin ensisijainen tavoite. Tarkoituksena oli saada hyviä testikilometrejä ja niitä tulikin reilusti.

– Aika ei ollut tässä se tärkein tekijä, vaan halusimme saada paljon kierroksia ilman ongelmia, Räikkönen kertoi.

Vielä on töitä

Tyytyväisyyteen ei kuitenkaan Ferrarilla vielä vajota, vaan työtä jatketaan armotta myös jatkossa. Tallin tekninen johtaja James Allison ei ollut täysin tyytyväinen testirupeamaan, vaan olisi halunnut saada vielä enemmän kierroksia aikaiseksi ja olla joka päivä ykkösenä.

Räikkönen ohittaa Buttonin. (Getty)

Räikkönen ohittaa Buttonin. (Getty)

– Kaiken kaikkiaan voimme kuitenkin olla tyytyväisiä, koska saimme hyvän startin täältä. Nyt täytyy jatkaa kehitystyötä kohti Barcelonaa, jotta olisimme valmiita Melbournessa, kun kausi alkaa, Allison analysoi Ferrarin tiedotteessa.

Ajokierroksia Ferrarille kertyi 349, joka on kilometreissä 1 545 kilometriä. Eniten testikilometrejä keräsi Mercedes, jonka matkamittariin tuli 2 284 kilometriä, mikä on ajetuissa kierroksissa 516. Vähiten ajokilometrejä tuli McLarenille, joka ehti kiertää rataa vain 79 kierrosta keräten 349 kilometriä.

– Valitettavasti meillä oli muutamia ongelmia tällä viikolla. Kaikki olivat melko pieniä, mutta se kertaantui, kun jouduimme olemaan pitkiä aikoja varikolla, McLarenin moottorijohtaja Matt Morris kommentoi testirupeamaan McLarenin tiedotteessa.

Bottas tyytyväinen Williamsin testiin

Myös toinen Formula 1-sarjassa ajava suomalainen Valtteri Bottas oli tyytyväinen testirupeaman jälkeen. Bottas ajoi kaksi ensimmäistä testipäivää Williamsilla ja oli testien kahdeksanneksi nopein 134 kierroksellaan. Varsinkin viimeinen päivä sujui Bottaksella hyvin ja hän oli päivän kolmanneksi nopein.

Valtteri Bottas ajoi kaksi ensimmäistä päivää (Getty)

Valtteri Bottas ajoi kaksi ensimmäistä päivää (Getty)

– Meillä oli taas hyvä päivä. Saimme tehtyä meidän suunnitellun testiohjelmamme ja ainoastaan viimeisellä vedolla jouduimme tekemään kompromisseja sateen takia. Aamulla keskityimme aeroon ja iltapäivällä pitkiin vetoihin. Teimme säätömuutoksia ja analysoimme tuloksen. Opimme koko ajan ja tällä hetkellä olen todella tyytyväinen siihen, miltä auto tuntuu, Bottas mietti Williamsin tiedotteessa.

Testit jatkuvat seuraavan kerran kahden viikon kuluttua Barcelonassa. Formula 1 -kausi käynnistyy Australian Melbournessa 15. marraskuuta.