Kommentti: Tämä F1-nuorukainen on antanut itsestään kypsän vaikutelman

Ranskan Esteban Ocon on avannut kautensa mallikkaasti. Sergio Perezin vierellä Force Indian lupauksella on hyvä paikka marinoitua tulevaisuuden huippukuljettajaksi.

Kun F1-kaudesta on ajettuna kolme kisaa, nuoret kuljettajat ovat pistäneet silmään. Kiinassa hämmästeltiin ihmelapsi Max Verstappenin upeaa nousua kilpailun kolmanneksi.

Sauberilla Pascal Wehrleinia tuurannutta Antonio Giovinazzia ehdittiin joissakin puheissa viemään avauskisansa perusteella Ferrarin tulevaksi kisakuskiksi. 18-vuotias Lance Stroll on ollut luupin alla, tosin hapuilevien ajosuoritustensa takia. Esteban Oconin tekeminen on puolestaan ollut tasapainoista.

Vuonna 1996 syntynyt  Ocon on jättänyt itsestään kolmessa kisassa Force Indialla varsin kypsän vaikutelman. Hän ei ole varsinaisesti loistanut, mutta hän on ajanut varmasti sekä virheettömästi.

Ranskalainen on yltänyt kaikissa kisoissa pisteille, mihin Force India on ollut varmasti tyytyväinen. Tallin tämän hetken ykköskuski Sergio Perez saa Oconilta hyvää taustatukea tiimin puolustaessa viime vuoden neljättä tilaansa valmistajien MM-sarjassa.

Mercedeksen junioriohjelmaan kuuluvalle Oconille kauden avauskisat eivät ole ensimmäisiä formula ykkösissä, sillä hän ajoi viime kauden puolivälistä lähtien sarjan heikoimmalla autolla, Manorilla. Kilpailukyvyttömimmällä menopelillä päästellyt Ocon antoi jo tuolloin itsestään varman oloisen kuvan. Brasilian sadekisassa hän oli lähellä ajaa Manorille harvinaislaatuisia pisteitä.

Harva saattaa muistaa, että Ocon päihitti vuonna 2014 formula kolmosten mestaruustaistelussa itse Max Verstappenin. Jotain miehestä kertoo sekin, että Force India kiinnitti tallin tämän kauden toiseksi kuskiksi ennemmin hänet kuin Mersun junioriohjelmaan niin ikään kuuluvan Pascal Wehrleinin.

Kaksi viimeistä kautta tasaisen varmasti ajanut Perez tarjoaa sopivan haasteen Oconille. Perez on vielä toistaiseksi sanellut tahdin, mutta Oconin päästessä koko ajan enemmän sinuiksi autonsa kanssa, hän tulee haastamaan meksikolaisen tiukemmin. Mikäli hän alkaa lyömään kokenutta tallikaveriaan tasaisin väliajoin aika-ajoissa sekä kisoissa, huipputallit kiinnostuvat varmasti ranskalaisesta.

Legendaarisen Alain Prostin lopetettua 1900-luvun alkupuolella uransa, Ranskalta on puuttunut todellinen huippukuljettaja kuninkuusluokasta.

Kukaan ei vielä tiedä, onko Oconista isoksi nimeksi. Lähivuodet tulevat kertomaan enemmän. Tällä hetkellä nuorukainen kuitenkin kulkee lupaavalla tiellä.

Kuva: AOP