Nouseeko Ferrari takaisin kärkeen?

Formula Ykkösten kauden alkuun on aikaa reilu kuukauden päivät ja viime päivinä on tiiviisti julkistettu tulevan kauden autoja. Nyt viimeisimpänä autonsa medialle esitteli legendaarinen Ferrari.

Ferrari on elänyt murrosvaihetta tässä talven aikana ja johtoportaaseen on tullut useita uusia henkilöitä. Myös Kimi Räikkösen tallikaveri vaihtui talven aikana, kun espanjalainen Fernando Alonso siirtyi McLaren-Hondan leipiin ja tilalle astui saksalainen nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel.

Kimi Räikkösen ja Sebastien Vettelin uusi työkalu julki (AOP)

Kimi Räikkösen ja Sebastien Vettelin uusi työkalu julki (AOP)

Viime kauden Ferrari ei ollut kovinkaan onnistunut auto ja tänä vuonna on tallissa yritetty ottaa opiksi viime kauden virheistä. Tehtaalta kantautuvien huhujen perusteella kovinkaan suurta parannusta ei olisi kuitenkaan luvassa.

Tosin huhuihin on aina suhtauduttava varauksella, sillä puheet auton heikkoudesta saattavat olla myös bluffia italialaisilta, jotta uudistuneella tallilla ei olisi suuria paineita menestyksen suhteen. Ensimmäisen kerran uusi Ferrari nähdään radalla jo tulevana viikonloppuna, kun testirupeama Espanjan Jerezissä alkaa.

Viime kausi oli melko suuri floppi myös Kimi Räikköselle, joka jäi pahasti espanjalaisen tallikaverinsa jalkoihin. Moni huhuilikin jo, että Räikkönen saisi toistamiseen potkut italialaistallista, mutta se olikin Alonso, joka sai lähtöpassit tai lähti oma-aloitteisesti, kuinka kukakin asian haluaa ilmaista.

Alonson aikana Ferrarilla politikointi nousi pahasti esille ja oli välillä jopa pahempaa kuin Michael Schumacherin aikana. Schumacher oli aikanaan tallin ykköskuljettaja, mutta hän oli sitä omilla ansioilla, kun taas Alonso vaatimalla vaati itselleen ykköskuljettajan aseman. Vuosi sitten, kun Räikkönen julkistettiin Alonson tallikaveriksi, meinasi espanjalainen jo silloin vaihtaa maisemaa.

Millainen tulee sitten tämän kauden Ferrari olemaan, sen aika näyttää. Tällä kertaa politikointi jää ainakin vähemmälle, sillä Vettel ja Räikkönen keskittyvät ennen kaikkea ajamiseen . Jos kaikki menee hyvin ja James Allison on saanut rakennettua auton, joka sopii molempien käteen, voidaan tältä kaudelta odottaa myös Ferrarin menestystä.