EM-futiksen välikatsaus vedonlyöjän silmin

Urheilun arvokisat saavat useat ammatti- ja etenkin amatöörivedonlyöjät liikkeelle ja näin on varmasti myös kuningaslaji-jalkapallon EM-kisojen kohdalla. Vedonlyöntikohteita löytyy joka lähtöön, joten mielenkiintoa hakeville pelkkä 1X2-tyyppisen perinteisen muodon lisäksi otteluita ja pelaajakohtaisia vetoja on mahdollisuus hakea omiin tarpeisiinsa. Miten omat vetosi ovat osuneet? Faneille.com ottaa katsauksen yleisimpiin vetokohteisiin ensimmäisellä puoliskolla turnausta, kun 26 ottelua on pelattu.

Yli- ja alle-vedot

2000-luvun vähämaalisimmat EM-kisat ovat olleet haastava kohde yli- ja alle-vetoja suosiville. Tähänastisten tulosten perusteella varminta olisi jatkossa varminta luottaa maalimäärän olevan pääasiassa kaksi. Ongelmalliseksi tilanteen tekee se, että lähes yhtä usein ottelussa on tehty alle 2.5 maalia kuin yli 1.5 maaliakin, joten kumpaan sitten kannattaa jatkossa luottaa, täytyy pelaajan itse valita.

  • Alle 1.5 maalia – 9 ottelussa
  • Alle 2.5 maalia – 19 ottelussa
  • Yli 1.5 maalia – 17 ottelussa
  • Yli 2.5 maalia – 7 ottelussa

Maalit avauspuoliskolla harvassa

Turnauksen 48 maalista yhä useampi tehdään vasta toisella puoliajalla. Tähän mennessä vain noin joka toisessa ottelussa on osuttu ensimmäisen 45 minuutin aikana. Tähän mennessä onkin ollut loistava vetokohde pistää rahansa ensimmäisen puoliajan osalta tasapeliin. Kisojen alkupuolella useampi ottelu huipentui lisäajalla tehtyyn maaliin, mutta kisojen edetessä niiden osuus on pienentynyt. Maalimäärä onkin tasaantunut koko toisen puoliajan pituudelle.

Minuutit  1–15  16–30  31–45  45+  46–60  61–75  76–90  90+ 
Maalit22110107106

Yllätykset vaikeuttaneet veikkaamista

Tuskin on yhtäkään lohkoa, joka ei olisi tuottanut vähintään yhtä pienempää tai suurempaa yllätystä. Altavastaajan nouseminen tasapeliin tai jopa voittoon on tervetullut silloin, kun kyseinen merkki löytyy omalta kupongilta, mutta muutoin ne voivat tehdä pahaa jälkeä pelikassalle. Tasapelejä on tähän mennessä nähty yhdeksän eli joka kolmannen ottelun pisteet on jaettu. Koti- ja vierastermit ovat turnausmuotoisessa sarjassa keinotekoisia, mutta jostain syystä kotijoukkueet ovat onnistuneet toistaiseksi paremmin kuin vierasjoukkueet.

  • Kotivoitot 10
  • Tasapelit 9
  • Vierasvoitot 7

Joka ottelussa vähintään yksi varoitus

(Getty)

Keltainen kortti on heilunut tasaiseen tahtiin turnauksessa. (Getty)

Osa pelaajista kokee ylitsepääsemätöntä mielenkiintoa varoituksia kohtaan tai vaihtoehtoisesti haistaa mahdollisuuden hakea voittoja niiden avulla. Parhaimmillaan yhdessä ottelussa on nähty jo kahdeksan kortin heilautusta, kun Albania ja Sveitsi iskivät avauskierroksella yhteen. Kaiken kaikkiaan yli viiden kortin otteluita on nähty vasta kuusi, joten jatkossa kannattaa harkita liian suuria toiveita suureen korttimäärän, kun otteluiden panokset muutenkin kovenevat. Toisaalta vain neljästi kortteja on nostettu alle kaksi.

  • Keltaiset kortit – 3,62 kpl/ottelu
  • Punaiset kortit – 0,08 kpl/ottelu

Kansikuva: Getty