FC Lahden Henri Toivomäellä suuntana ulkomaat

Henri Toivomäki on pelannut vahvan kauden FC Lahden paidassa ja kausi tulee päättymään mitaliin. Lahti lähtee Veikkausliigan viimeiselle kierrokselle pisteen päässä toisella sijalla majailevasta SJK:sta. Lahti saa viimeisellä kierroksella vieraakseen FC Hongan. Toivomäen mukaan hopean eteen kannattaa taistella.

– Vaikka ainoa eroa pronssin ja hopean välillä on mitalin väri, niin totta kai se urheilijaa motivoi. Se olisi seuran paras sijoitus. Mielummin pelaa näin kauden viimeisen pelin, että on panosta. Meidän pitää voittaa se peli ja katsoa, mitä SJK:n pelissä tapahtuu.

Honka-peli ei tule olemaan Toivomäen mukaan mikään läpihuutojuttu.

– Honka on hyvä joukkue ja heillä on hyviä pelaajia. Saa nähdä, millä porukalla he tulevat, sillä heillä on ollut aika paljon vaihtuvuutta tänä vuonna.

– Kun joukkue pysyy samana pelistä toiseen se helpottaa tekemistä. Meillä ainakin on ollut niin, sillä tiedämme miten toiset liikkuvat. Se ei ole kuitenkaan edellytys menestykselle, vaan rotaatiollakin voi pärjätä, Toivomäki pyörittelee.

Toivomäen mukaan Lahden puolustuspeli on ollut avainasemassa joukkueen menestyksessä. Lahti on hävinnyt liigassa vain viisi peliä tällä kaudella. Se on tärkeää tasaisessa sarjassa.

– Olemme puolustaneet hyvin ja se mahdollistaa aina voiton tai tasurin. Se on ollut pelimme kulmakivi ja nollapelillä saa aina ainakin tasurin. Sarja on ollut tänä vuonna tosi tasainen ja joukkueet ovat pelanneet hyvin. Vastustajat ottavat aina selvää toisista ennen peliä, joten puolustuksen pitää toimia.

Toivomäki on pelannut tällä kaudella yhtä vaille kaikki ottelut. Virtaa miehellä kuitenkin vielä riittää.

– Tällä hetkellä tuntuu hyvältä. Nyt peleissä on ollut hyvät välit, mutta silloin, kun pelattiin kolmea peliä per viikko, niin tuntui välillä pahalle. Huomenna voi jättää kaiken kentälle, koska on viimeinen ottelu.

Toivomäki on ollut tyytyväinen pelaamaansa kauteen ja tavoitteleekin pelipaikkaa seuraavaksi ulkomailta.

– Oli kaikin puolin hyvä kausi. Varsinkin, kun joukkue on pelannut hyvin. Olen päässyt nyt ehjänä pelaamaan paljon, joka on kehittänyt minua. Koko ajan on käyrä ollut ylöspäin ja tuntuu, että olen kaikilla osa-alueilla mennyt eteenpäin.

– Diilini katkeaa nyt ja ulkomaat on suuntana. Katsotaan, mitä on tarjolla. Vielä ei olla neuvotteluja käyty.

Toivomäki on ollut aikoinaan lainalla Italiassa Atalantan organisaatiossa ja vietti Lahtea edeltävät ajat Ajaxissa 2,5 vuoden ajan. Seuraava siirto tulee olemaan erittäin harkittu.

– Hollantiin ei ehkä kannata lähteä, vaikka kehityinkin siellä paljon. Menen sinne, missä on tarvetta, kiinnostusta ja hyvä rooli tarjolla. Futismaana Saksa olisi hieno. Ulkomailla pääsisin isompaan näyteikkunaan. Nyt katson ensin kaikki ulkomaan vaihtoehdot ja sitten vasta suomalaiset joukkueet.