FC Lahden Toni Korkeakunnas ”MyPan kohtalo kirpaisi”

MyPasta FC Lahteen siirtynyt Toni Korkeakunnas valmensi lahtelaiset heti ensimmäisellä kaudellaan kolmanneksi. Edellisellä kaudella Lahti sijoittui viidenneksi, joten parannusta tuli ja uusi valmentaja nosti joukkueen heti mitalikantaan.

Toni Korkeakunnas valmensi Myllykoskella kolme vuotta, viime vuonna mies lähti hakemaan uusia haasteita FC Lahdesta. Siitä huolimatta myllykoskelaisten kohtalo kirpaisee seuran entistä päävalmentajaa.

– En mä voi sanoa, että se olisi yllätys ollut. Mä itse tajusin sen tilanteen vuonna 2012, kun tehdas lähti ja aloitettiin käytännössä nollista. Itse mietin joskus, että jos viisi vuotta mennään, niin hyvä. Mun mielestä hirveän pitkään pystyttiin hyvällä tasolla toimimaan, Korkeakunnas miettii MyPan kohtaloa.

Toni Korkeakunnas valmensi MyPaa vuosina 2011-2013 (All Over Press)

Toni Korkeakunnas valmensi MyPaa vuosina 2011-2013 (AOP)

Vaikeuksia osasi Korkeakunnas odottaa, vaikka hän ei uskonut myllykoskelaisseuran toiminnan loppumiseen näin totaalisesti. Mies olisi odottanut näkevänsä seuran ainakin ykkösessä tai kakkosessa ja totaalinen loppuminen tuli yllätyksenä. Syyt tähän ovat kuitenkin Korkeakunnakselle selvät.

– Tehtaan merkitys oli niin valtava eikä se Kouvolan talousalue ole enää sellainen ja se alue on sellaisen rakennemuutoksen kourissa, että sieltä riittäisi tukijoita niin paljoa. Kyllä mä pidin sitä vaikeana, että ainakaan mihinkään loistokkuuteen olisi palannut, mutta ikävää että näin nopeasti ja näin totaalisesti meni seura alta, Korkeakunnas valaisi.

Turbulenssi ohi – Nousukiito edessä

Viime vuonna Toni Korkeakunnas valmensi FC Lahden pronssille ja tänä vuonna hän pääsee joukkueensa kanssa maistelemaan jo europelejäkin. Alkava kausi on Korkeakunnakselle omalla tavallaan myös uudenlainen, sillä hänen valmentamansa joukkueen budjetti on noussut edelliseen kauteen verrattuna, toisin kuin aiemmin urallansa.

– Mulla on ollut vähän huonoa tuuria. Kun mä menin Viikkareihin, niin se oli justiin pudonnut ja taloudellinen syöksykierre oli aika voimakas. Sitten menin MyPaan ja ekan vuoden jälkeen lähti tehdas alta. Taas mentiin lujaa alaspäin, Korkeakunnas kertaa uransa vaiheita.

Turbulenssi Korkeakunnaksen uralla näyttää olevan ohitse ja mies pääsee aloittamaan kauden paremmista lähtökohdista kuin koskaan aikaisemmin urallansa.

– Nyt mulla on sellainen seura, että budjetti on noussut edelliseen kauteen verrattuna ja muutenkin seurassa kokonaisuutena olen saanut valmennukseen kokopäivätoimisia ihmisiä lisää ja kaupungissa yhteistyö eri seurojen kanssa on todella hyvää. Meillä on Pääkaupunkiseudulla junioriseuroja, jotka haluavat meidän kanssa yhteistyöhön ja kansainvälisiä kontakteja on aika paljon, Korkeakunnas iloitsee.

Korkeakunnas on päässyt seuraan, joka on nousukiidossa ja se kiito tulee varmasti kantamaan pidemmällä tähtäimelläkin hedelmää. Mies oli silminnähden iloinen siitä, mikä joukkueen ja seuran tilanne tällä hetkellä on.

Onnistumisia siirtomarkkinoilla

Talven aikana FC Lahdesta seitsemän pelaajaa siirtyi pois seurasta ja kahdeksan tuli sisään, heistä tosin pari on vuokrapelaajia. Päävalmentaja on hyvin tyytyväinen uusiin hankintoihin ja hän näkee joukkueen vain vahvistuneen edelliskaudesta.

FC Lahti ja Toni Korkeakunnas valmiina tulevaan kauteen (All Over Press)

FC Lahti ja Toni Korkeakunnas valmiina tulevaan kauteen (All Over Press)

– Sain sellaiset pelaajat jotka halusin ja bonuksena tuli vielä pari brassia. Meillä oli viime vuonna 14 liigavalmista pelaajaa ja nyt meillä on mielestäni 18-19 pelaajaa. Tilanne on tyystin erilainen ja mä olen todella tyytyväinen meidän hankintoihin, Korkeakunnas hehkuu tyytyväisyyttään.

Talvikausi on mennyt Lahden suunnalla valmistautuessa tulevaan kauteen ja kun siirtomarkkinoillakin on ollut voitokasta, voi Toni Korkeakunnas joukkoineen lähteä tulevaan kauteen tyytyväisin mielin.

– Hyvin odottavaisin ja positiivisin mielin lähdetään kauteen. Me ollaan vahvistuttu selkeästi viime vuodesta ja suhteellisen ehjä harjoituskausi on alla. Päästään hyvistä lähtökohdista kauteen ja innolla odotan sitä, Korkeakunnas kertoi odotuksistaan.

Viime vuonna kolmospaikalle tullut joukkue lähtee parantamaan pelaamistaan viime kaudesta ja tavoitteet tulevan kauden osalta ovat hyvin selkeitä. Viime vuonna kolmospaikka vaati 58 pistettä ja Lahti jäi vain pisteen päähän kakkoseksi tulleesta SJK:sta. Mestari HJK:hon eroa olikin sitten jo 14 pistettä.

– Me voidaan vaikuttaa siihen kuinka paljon me kerätään pisteitä, mutta jos joku kerää enemmän, niin siihen me ei taas pystytä vaikuttamaan. Kyllä meidän minimitavoite on siinä, että saisimme europelejä pelata vuoden päästäkin ja kyllä se melkein tarkoittaa sitä, että meidän täytyy kolmen joukossa olla, Korkeakunnas laskeskeli.

Pelillisesti FC Lahti on Korkeakunnaksen mukaan mennyt eteenpäin ja hän toivoo sen näkyvän pelikentilläkin kesän mittaan. Pöhinä FC Lahden ympärillä tuntuu olevan ainakin kohdillaan ja mikäli Korkeakunnaksen puheista voi oikein tulkita, tullaan FC Lahti näkemään lähivuosina juhlimassa Suomen mestaruutta.

Veikkausliigan avauskierros pelataan sunnuntaina 12.4.. FC Lahti saa kotiavauksessaan vastaansa KTP:n.