HJK-toppari Moren Wien-ottelun alla: ”Varmasti tulevat kovaa päälle”

HJK on yhden ottelun päässä Eurooppa-liigan lohkovaiheesta. Mikäli sinivalkoiset raastavat Rapid Wieniä vastaan kilpailun pudotuspelikierroksella vierasottelusta vähintään tasapelin tai 1-2 –lukemia suuremman yhden maalin tappion, on seuraava askel kauan himoittu lohkovaihe.

HJK:ssa tiedetään, että vastustaja on ärsytetty, sillä Rapid Wien on Itävallan suurimpia ja menestyksekkäimpiä seuroja, jonka otteet viime vuosina ovat olleet takavuosia vaatimattomampia.

– Veikkaisin, että seuraava peli ei tule hirveän paljon eroamaan ensimmäisestä. Rapid prässäsi siinäkin ajoittain todella korkealta ja uskon, että he tekevät jälleen samaa. Kotikentällä voivat prässätä entistäkin kovemmin. Varmasti tulevat kovaa päälle, arvelee HJK-toppari Valtteri Moren.

Klubi hyötyi paljon Töölön stadionin hyvin omalaatuisesta keinonurmesta. Alusta vaihtuu, kun toinen osaottelu pelataan Ernst Happel –stadionilla.

– Varmasti peli sujuu ihan hyvin luonnonnurmellakin. On sitä tullut nurmellakin treenattua ja pelattua. Ei se meille ole mikään ongelma. Meillä on kotikentällämme ehkä pieni etulyöntiasema, kun vastustajat harvemmin tekonurmella pelaavat, mutta veikkaan, että nurmikenttä ei meitä haittaa yhtään, arvelee Moren.

HJK veti viimeisen kotimaan harjoituksensa Töölön Pallokentällä maanantaina kovassa vesisateessa. Tänään joukkue matkustaa Itävaltaan, ja harjoittelee ottelustadionilla huomenna.

– Olemme käyneet läpi asioita, mitä pystymme parantamaan. Pitää valmistautua hyvin ja olla henkisesti hyvin valmiina ja sitä kautta päästä peliin heti alusta lähtien mukaan. En tiedä, mikä viimeksi oli, mutta peli ei sujunut heti ensimmäisellä puoliskolla.

Rapid Wien-HJK pelataan torstaina kello 21.30. YLE TV2 televisioi ottelun suorana lähetyksenä.