Huuhkajien keskikenttäpelaajalla vaikea kausi seurajoukkueessa: ”Hemmetin kasvattava vuosi”

Suomen jalkapallomaajoukkueen keskikenttäpelaajan Sakari Mattilan kausi Norjan liigassa pelaavan Aalesundin riveissä on ollut haastava.

Mattilan, 25, edustama Aalesund on tällä hetkellä Norjan pääsarjassa sijalla yksitoista, viiden pisteen erolla karsijan paikalla majailevaan Sogndaliin. Suoraan putoamiseen eroa on kuusi pistettä, kun 16 joukkueen sarjasta on pelaamatta vielä neljä kierrosta.

Viime kaudella Aalesund sijoittui Norjan liigassa neljänneksi. Tällä kaudella AaFK:n suurin ero edelliseen kauteen on maalien vähäinen tehtailu. Joukkue on onnistunut heiluttamaan vastustajan verkkoja kolmanneksi vähiten koko sarjassa – 26 ottelussa osumia on syntynyt vain 30.

– Negatiivinen kausi on tietysti monen asian summa, mutta ero tähän kauteen on oikeastaan ollut se, että meiltä puuttuu hyökkääjä, joka tekee sen kuusitoista maalia kaudessa, AaFK:n avainpelaajiin kuuluva Mattila sanoi.

Mattila on joukkueensa toiseksi paras maalintekijä viidellä osumalla. Vaikka onnistumisia on tullut, jatkuva putoamisuhan alla pelaaminen kummittelee AaFK:n pelaajien mielessä ottelusta toiseen. Kun sarjasijoituksesta joutuu stressaamaan jatkuvasti, se heijastuu myös pelillisiin esityksiin.

– Kyllä tuossa joutuu aina matsien jälkeen laskeskelemaan (pisteitä).

Mattila siirtyi Aalesundiin HJK:sta tämän kauden alussa. Kuluva kausi on ollut tyystin erilainen kun hallitsevan Suomen mestarin riveissä.

– Se on täysin eri maailma. Klubissa taistelet aina voitosta ja hallitset pelejä – tuolla taas taistelet niin sanotusti hengestä, Mattila kuvaili.

– Sen suhteen tämä on ollut hemmetin kasvattava vuosi minulle. On tärkeää uralla, että tämmöisessä tilanteessa on ollut näin iso rooli.

Mattila on luottavainen siitä, että AaFK pelaa Norjan pääsarjassa tämänkin kauden jälkeen.

– Meillä on viiden pisteen kaula karsijan paikkaan, ja kuusi pistettä suoraan putoajaan. Se on ihan turvallinen, mutta vielä ei saa puhallella liikaa.

Mattila on pelannut tällä kaudella AaFK:n paidassa yhteensä 22 ottelussa. Avauskokoonpanossa hän on ollut 15 kertaa.