La Liga: tärkeitä putoamiskamppailuja sekä huippuottelu Valencia – Sevilla

La Ligassa pelataan sunnuntaina neljä kamppailua ja  kierroksen päättää Getafen ja Celta Vigon kohtaaminen maanantaina. Jaossa on erittäin tärkeitä pisteitä erityisesti putoamiskamppailua käyville joukkueille.

Valencia vielä tammikuun alussa kunnioitti Real Madridia seurajoukkueiden maailmanmestaruudesta (pääkuvassa), mutta itse ottelussa mestareita ei kummarreltu, vaan Valencia taisteli ansaitun voiton. Kuinka käy tänään, kun sunnuntain päättää on huippuottelu Valencia – Sevilla.

Klo 13.00: Deportivo La Coruña – Granada, Viaplay

Deportivo La Coruña ja Granada kamppailevat sunnuntain kierroksen ensimmäisessä ottelussa todella tärkeistä pisteistä.

Sarjanousija Deportivo de la Coruña taistelee kynsin ja hampain sarjapaikkansa säilyttämisestä. Vïctor Fernandezin suojatit onkin ollut viime aikoina kohtalaisessa vireessä, kun viidestä edellisestä pelistä on napsunut kaksi voittoa ja tasapeli. Deportivo on kärsinyt jo pitkään tehottomuudesta. Edellisen kerran joukkue teki enemmän kuin yhden maalin ottelussa lokakuun puolessa välissä.

Granada lähtee kamppailuun uuden päävalmentajan johdolla, kun Abel Resino palasi joukkueen käskijäksi. Resino on seuralle tuttu mies, sillä hän valmensi joukkuetta myös kolme vuotta sitten. Granadalaisten ilonaiheet ovat olleet vähissä tällä kaudella, sillä joukkue on voittanut La Ligassa vain kaksi ottelua, kun pelejä on takana jo 19. Toinen voitoista tuli juuri Deportivosta kauden alussa. Myös Granadalla on ollut maalinteon kanssa suuria ongelmia eikä joukkue onnistunut kääntämään potkut saaneen Joaquín Caparrosin alaisuudessa tiukkoja pelejä tasoihin tai voitoksi. Nyt onkin korkea aika tehdä iso ryhtiliike, mikäli Granada haluaa säilyttää sarjapaikkansa.

Klo 18.00: Athletic Bilbao – Malaga, Viaplay

Sarjan alempaan keskikastiin jumittunut Athletic sekä Eurooppa-liiga paikasta taisteleva Malaga iskevät yhteen San Mamésillä. Athleticilla on ollut viime aikoina hankaluuksia liigassa, sillä edellisen kerran joukkue nappasi täyden pistepotin marraskuun lopullta. Edellisestä kuudesta kamppailusta Ernesto Valverden miehistö on raapinut vain yhden pisteen ja baskit joutuvatkin taistelemaan jopa sarjapaikasta. Tällä hetkellä eroa viivan alle on vain kaksi pistettä, joten suurempiin tappioputkiin ei todellakaan ole varaa.

Malagan meno on hieman tasaantunut syksystä, kun joukkue nappasi parhaimmillaan viisi voittoa putkeen. Andalusialaiset janoavat kuitenkin kynsin ja hampain paikkaa Eurooppa-liigasta, joten pisteitä pitäisi alkaa tulla hieman parempaan tahtiin. Viimeisestä viidestä ottelustaan Malaga on tosin saalistanutkin kaksi voittoa ja tasapelin. Joukkue on tällä hetkellä seitsemän pistettä Villarealia perässä, joka pitää viimeistä europaikkaa hallussaan.

Malaga ja Athletic ovat kohdanneet tällä kaudella jo kaksi kertaa. Kauden alussa Malaga nappasi La Ligassa 1-0 kotivoiton, mutta kuluvan viikon keskiviikkona Athletic haki Copa Del Reyn ensimmäisessä osaottelussa vieraista 0-0 tasurin. Ottelua kuvaa hyvin se, että kumpikaan joukkue ei saanut kamppailussa yhtään laukausta maalia kohti. Sunnuntaina joukkueiden välillä nähtäneen kuitenkin vauhdikkaampi ottelu.

Klo 20.00: Espanyol – Almeria

RCD Espanyol v Real Valladolid CF - La Liga

Barcelonan kasvatti Sergio García de la Fuente on Espanyolin kapteeni sekä hyökkäyksen johtohahmo (Getty)

Kotijoukkue Espanyol lähtee sunnuntain kamppailuun sarjan yhdeksänneltä sijalta. Kuudenteen sijaan on kuitenkin matkaa 15 pistettä, joten melkoisen loppukirin saa katalonialaisseura ottaa, mikäli mielivät edes haaveilla Eurooppa-liiga paikasta. Espanyol on ollut viime aikoina mainiossa vireessä, kun kaikki kilpailut huomioiden se matkaa kolmen ottelun voittoputkessa. Mm. Copa Del Reyssä joukkue kaatoi komeasti sekä Valencian että Sevillan.

Mainiossa vireessä kuluvalla kaudella ollut Sergio García onnistui Espanyolin onneksi katkaisemaan kuuden ottelun maalittoman putkensa muutama päivä sitten, kun 31-vuotias espanjalainen onnistui maalinteossa Copa Del Reyn ottelussa Sevillaa vastaan.

Almeria on keikkunut koko kauden putoamisviivan tuntumassa. Viime kaudella putoamisen täpärästi välttäneen andalusialaisseuralla on jälleen tiedossa hikinen loppukausi. Joukkue onkin esittänyt hieman piristymisen merkkejä vuodenvaihteen tienoilla, kun se mm. nappasi tärkeät vierasvoitot Celta Vigosta sekä Malagasta. Almeria onkin ollut peräti yhdeksänneksi paras vierasjoukkue tällä kaudella ja kauden kaikki neljä voittoa onkin tullut vieraista.

Joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa pisteet tasattiin maalein 1-1. Almeria oli lähellä napata tiukan voiton, mutta Garcia toi Espanyolin tasoihin aivan lisäajan lopulla.

Klo 22.00: Valencia – Sevilla, Viasat Sport Xtra & Viaplay

La Ligan sunnuntain helmi on ehdottomasti Valencian ja Sevillan kohtaaminen. Sevilla on sarjataulukossa neljäntenä pisteen Valenciaa edellä, tosin ottelun vähemmän pelanneena.

Valencia lähtee kamppailuun kuuden ottelun tappiottomasta putkesta, jonka aikana se on onnistunut mm. kaatamaan Real Madridin kotonaan. Valencia on tehnyt sarjassa neljänneksi eniten maaleja, mutta siltä on löytynyt ratkaisijoita laajalta rintamalta. Joukkueen parhaat maalintekijät ovat Dani Parejo sekä Paco Alcácer, joilla on molemmilla kasassa viisi osumaa.

Valencia on ollut iskussa varsinkin kotikentällään Mestallalla. Kymmenestä kotiottelusta se on voittanut kahdeksan, pelannut yhden tasan ja hävinnyt yhden. Sevilla on vastaavasti voittanut kahdeksasta vierasottelustaan viisi ja hävinnyt kolme. Kauden aiemmassa kohtaamisessa joukkueet tasasivat pisteet Sevillassa maalein 1-1.

Jatkuuko Beton nollaputki? (Getty)

Jatkuuko Beton nollaputki? (Getty)

Myös Sevilla on ollut viime aikoina loistavassa vireessä. Viimeisestä kuudesta La Liga kamppailusta joukkue on voittanut viisi ja pelannut yhden tasurin. Varsinkin puolustuspeli on ollut iskussa, sillä Sevillan verkkoon on tehty näissä kamppailussa vain yksi maali ja sekin rangaistuspotkusta. Kaikissa näissä otteluissa joukkueen maalia vartioinut Beto on pitänyt maalinsa puhtaana La Ligassa nyt yli 500 minuuttia putkeen. Joukkueen puolustuspeli on toiminut mainiosti myös läpi kauden, sillä se on päästänyt enemmän kuin yhden maalin ainoastaan Barcelonaa sekä Atlético Madridia vastaan.

Sevillan paras maalintekijä on maalipörssin neljäntenä oleva kolumbialainen Carlos Bacca, joka on viimeistellyt kuluvalla kaudella 11 osumaa. Hän on onnistunut maalinteossa nyt kahdessa ottelussa putkeen.

Maanantai klo 21.45: Getafe – Celta Vigo

Kierroksen päätöskamppailussa maanantaina kohtaavat putoamisviivaa pakoileva Getafe ja keskikastin Celta Vigo. Kauden aikaisemmassa ottelussa Celta oli parempi maalein 3-1.

Kotijoukkue Getafe lähtee kamppailuun kolmen ottelun tappioputkessa. Joukkueen edellinen voitto La Ligassa on peräti lokakuulta ja matkaa putoamisviivan alle on vain piste, joten El Getan faneilla on tiedossa piinaava kevät. Getafe on jo vaihtanut valmentajaa, kun Quique Flores korvasi Cosmin Contran kuluvan vuoden alussa.

Celta Vigon kausi on ollut todella kaksijakoinen. Joukkue aloitti kauden mainiosti, sillä se hävisi kauden yhdeksästä ensimmäisestä ottelustaan vain yhden. Pirteän alun jälkeen Celta on tullut melkein kierros kierrokselta alaspäin sarjataulukossa. Eduardo Berizzon miehistö on saanut viimeisestä kahdeksasta ottelustaan vain yhden pisteen. Näistä seitsemästä tappiosta peräti kuusi on tullut 0-1 lukemilla. Joukkueella onkin ollut todella suuria ongelmia maalinteon kanssa, sillä ”Os Célticos” on tehnyt marraskuusta lähtien vain kaksi maalia kymmenessä La Liga-ottelussa.

Käy tarkastamassa Betssonin kertoimet La Liga kierrokselle tästä.