”Mako” Heikkinen: ”Brugge on FC Kööpenhaminaa parempi”

HJK:n kokenut konkari Markus ”Mako” Heikkinen tietää, minkä tason joukkue HJK:lla on vastassa, kun joukkue kohtaa Club Bruggen Sonera Stadiumilla.

– Ennakko-odotuksissa vastustaja on FC Kööpenhaminaa parempi, vaikka kausi ei ihan mielettömän hyvin tähän mennessä ole heillä sujunut. Yksilötaidoiltaan heiltä löytyy taitavampia ja parempia pelaajia. Se vaatii meiltä pikkuisen enemmän puolustussuuntaan, mikä meillä on aika hyvin toiminutkin. Hyökkäyssuuntaan meidän pitäisi kotona paremmin pystyä pitämään palloa ja päästä enemmän maalipaikoille.

Mako paljastaa, että HJK on tehnyt kotiläksynsä.

– Olemme käyneet klippejä paljon läpi, miten he yrittävät pelata. Heillä on yksi kärki, jonka alla on kolme hyökkäävää keskikenttäpelaajaa, jotka ovat aika ratkaisevassa roolissa. Niiden kanssa saa olla aika tarkkana.

Vastahyökkäykset ovat taas iso osa HJK:n pelaamista. Peliin Mako odottaa piikkiä joukkueen suorituksen tasoon.

– Riippuu siitä, miten peli lähtee käyntiin. Tuskin meiltä enää mitään hirveitä yllätyksiä tässä vaiheessa kautta tulee. Se on kuulunut kuitenkin siihen meidän perus pelitaktiikkaan ja sillä lähdetään.

– Meidän peli ei ole tällä kaudella hirveästi heittelehtinyt. Ei ole mitään notkahduksia tullut, eikä toisaalta mitään hirveitä piikkejäkään. Jos me saamme piikin aikaiseksi se ei olisi lainkaan huono juttu.

Kokenut Heikkinen tietää, että mikäli HJK haluaa päästä alkulohkosta jatkoon, niin pistetili olisi hyvä avata Brüggeä vastaan.

– Jos jatkoon haluamme, niin pitää ottaa pisteitä. Se on selvä. Odotan enemmän meiltä sellaista nappiosumaa, joten eiköhän sillä joku piste saada. Paineita ei ole sen kummemmin, kuin muissakaan peleissä. Lähtökohta on se, että jokaista peliä lähdetään voittamaan. Nyt siihen on uusi mahdollisuus.

Heikkinen korostaa kotiyleisön roolia, kun joukkue tekee sankaritekoja Töölön kentällä.

– Onhan se nähty jo aikaisemmissa peleissä, että täydestä stadionista on hyötyä. Toivottavasti se on myös nyt täynnä, Mako toivoo.