Jari Litmanen: ”Vihdoin lohkovoittaja ulos – Arsenal on Monacoa pelillisesti edellä

Faneille.comin ainoa Mestarien liigan voittoa juhlinut tähtitoimittaja Jari Litmanen uskoo, että Arsenal etenee kahdeksan parhaan joukkoon tämän kauden turnauksessa. Litmasen mielestä lontoolaiset ovat selvä suosikki Monacoa vastaan.

Viime kaudella kahdeksan kahdeksasta Mestarien liigan ensimmäisen pudotusvaiheen kohtaamisesta päättyi lohkovoittajan jatkopaikkaan. Tämän kauden neljässä ensimmäisessä ottelussa yksikään lohkokakkonen ei pystynyt lohkovoittajaa lyömään. Tämän kirjoitusvaiheessa en tiedä, miten tiistain otteluissa kävi, mutta tästä keskiviikon pelistä odotan ilman muuta kotivoittoa.

Arsenal on selvästi Monacoa edellä pelillisesti ja se tulee myös näkymään. Eurooppalainen jalkapallo sopii Arsenalille erittäin hyvin ja Monaco oli todennäköisesti heille toivevastustaja. Ainakin Arsene Wenger varmaankin myhäili tyytyväisenä, sillä Monaco on Wengerille tuttu seura vaikka vuosia hänen valmentaja-ajoistaan siellä on jo vierähtänyt.

Arsenalilla on potentiaalia ratkaista ottelu jo Lontoossa. Tosin, koska puhutaan Arsenalista, ei voi koskaan olla varma. Kaikki riippuu illasta, sillä joskus joukkueelta onnistuu kaikki ja maaliverkko heiluu, joskus ei mikään. Tällä kertaa tilanne on se, että Arsenalilla on mahdollisuus ottaa sellainen voitto kotona, että he pääsisivät toiseen otteluun erinomaisista asemista.

Monaco ei ole huono joukkue, mutta alkulohkon voittaminen oli heille täysosuma ja osittain verrattain helpon lohkon ansiota. Tällä kertaa joukkueen riveistä puuttuu ennakkotietojen mukaan pari tärkeää pelaajaa, eikä heillä olisi mitään varaa antaa tasoitusta. Monaco tulee varmasti taistelemaan sen minkä pystyvät, mutta tällä kertaa muu kuin kilpailun loppuminen tässä vaiheessa olisi valtava yllätys.

Arsenal-Monaco MTV MAXilta klo 21.30 alkaen. Jalkapallostudio MTV Sport 1 -kanavalta klo 21.05 alkaen.

Kuva: All Over Press, 06 Sep 1988 Arsene Wenger sits on the Monaco bench with Jean Petit (right) during his first European club match.