Teemu Pukki avauksessa Mestarien liigassa illalla?

Mestarien liigan toinen karsintakierros pelataan tällä viikolla loppuun. HJK pelaa kierroksen toisen osaottelunsa keskiviikkona FK Rabotnickia vastaan, mutta täysin ilman suomalaisväriä tätä iltaa ei vietetä. Teemu Pukin Celtic ja Tero Mäntylän bulgarialaisseura Ludogorets Razgrad ovat tulessa. Celtic isännöi islantilaista KR Reykjavikia ja Razgrad on matkannut Luxemburgiin Dudelangen vieraaksi.

Molemmat ovat selkeitä suosikkeja sekä illan otteluissaan että jatkopaikan saajaksi. Celtic voitti viikko sitten KR:n vieraissa 1-0 Callum McGregorin maalilla. Ottelu oli ensimmäinen virallinen ottelu, jossa managerina toimi Ronny Deila. Maali tuli vasta ottelun 84. minuutilla, mutta tärkeintä Celticille oli, että he voittivat, ja että he pystyivät tekemään myös vierasmaalin. Tämä jyrkentää KR:n vastamäkeä illalla BT Murrayfield Stadiumilla entisestään. Ottelu oli Celticin hallintaa joukkueen osuttua useamman kerran KR:n maalipuihin. Pukki oli yksi tolppien kolisuttelijoista.

Celtic joutuu tekemään muutoksia viime ottelun avauskokoonpanoonsa sillä ainakin Irlannin maajoukkuekärki Anthony Stokes on manageri Deilan eilisen lehdistötilaisuudessa kertoman mukaan vammojen takia poissa. Tämä voisi avata paikan avaukseen Pukille, sillä hän tuli viime ottelussa juuri Stokesin tilalle vaihdosta 74. minuutin kohdalla. Stokes ei ollut mukana menneen viikonlopun harjoitusottelussakaan Dynamo Dresdeniä vastaan. Viime kaudella vuoden skottipelaajaksi valittu Kris Commons on myös kärsinyt vammoista, mutta harjoitteli eilen ja hän saattaa olla mukana. Commons otettiin myös viime ottelussa vaihtoon vamman takia.

Celtic ei pelaa varsinaisella kotistadionillaan Celtic Parkilla, mutta manageri Deila ei kanna tästä huolta. Stadion sijaitsee Edinburghissa.

– Uusi ympäristö ei tule olemaan ongelma. Saamme tukea, mikä on tärkeää. Kenttä näytti täydelliseltä. Tulemme hyökkäämään, hallitsemaan peliä ja yritämme tehdä maaleja. Haluamme pelata 90 minuuttia, kuten toisen jakson Islannissa, Deila sanoi ottelun alla.

Celtic kohtaisi jatkoon mennessään voittajan otteluparista Legia Warszava-St. Patrick’s Athlete. Ne kohtaavat huomenna Dublinissa ensimmäisen osaottelun päätyttyä 1-1.

Mäntylän seura Ludogorets Razgrad on jo lähes seuraavalla kierroksella, sillä se murjoi Luxemburgin mestarin kotistadionillaan viime viikolla rumin 4-0 –lukemin. Mäntylä istui koko avausottelun penkillä. Ludogorets oli viime vuonna niinkin pitkällä eurofutiksessa kuin Eurooppa-liigan lohkovaiheessa, eli ottelussa on vain yksi suosikki; vierailijan voi odottaa vievän tämänkin illan ottelua ja voittavan sen.

Razgradin seuraavan kierroksen vastustaja olisi färsaarelaisen HB:n pudottava Serbian mestari Partizan.