Hollanti – Chile, klo 19

B-lohkon kolmannen kierroksen merkityksellisessä ottelussa kohtaavat Hollanti ja Chile. Arena Corinthiasilla Sao Paolossa ratkaistaan lohkon voittaja.

Asetelma

Alkuennakoista poiketen Hollanti ja Chile ratkaisevat keskenään B-lohkon voittajan. Moni oli kaavaillut Espanjaa varmaksi jatkoonmenijäksi, mutta Hollannin tulivoima ja Chilen toiminut joukkuepeli kantoivat molemmat lopulta jatkoon. Hollanti voitti Espanjan 5-1 ja Australian 3-2, Chile puolestaan Espanjan 2-0 ja Australian 3-1. B-lohkon voiton ratkaiseminen näiden kahden joukkueen kesken kuvastaa hyvin sitä, mikä tässä turnauksessa on ollut hienointa: iloista, hyökkäysvoittoista ja juoksuvoimaista jalkapalloa pelaavat joukkueet pärjäävät

Panoksia ei ottelusta puutu: Illan ottelun voittaja mitä todennäköisimmin vastaansa joko Kroatian tai Meksikon, häviäjä Brasilian. Vaikka maailmanmestaruuden voittamiseksi on voitettava kaikki joukkueet, pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Brasilian kohtaaminen ei varmasti ole se mieluisin vaihtoehto. Joukkueet ovat kohdanneet kerran, vuoden 1928 Olympialaisissa, jolloin pisteet jaettiin 2-2.

Hollanti

Hollannin peli on rakentunut pitkälti nopeisiin, suoriin hyökkäyksiin joko pallonriiston kautta tai Snejderin ja Blindin käynnistäessä hyökkäyksen. Pallo pelataan joko Robbenille täyteen vauhtiin tai pelataan suoraan target-pelaaja Robin van Persielle, jotka omalla henkilökohtaisella taidollaan voittavat 1 vs. 1 -tilanteet ja pääsevät maalipaikoille. Sekä Robben että RVP ovat viimeistelleet kolme maalia ja olleet paikoissaan todella tehokkaita. 3-4-1-2-miehitystä (tai 5-3-2/4-3-3, kuten Sockaroosia vastaan toisella puoliajalla) käyttävä Louis van Gaal on peluuttanut iloista, hyökkäysvoittoista jalkapalloa, mutta ajoittain tuo hyökkäysinto on avannut tilaa joukkueen puolustuksessa. Australia rokotti noista tilanteista kahdesti, Espanja huonon viimeistelynsä takia vain kerran. Van Persie puuttuu illan kokoonpanosta varoitustilin täyttymisen takia ja hänen paikan ottanee Jeremain Lens tai Australiaa vastaan voittomaalin iskenyt Memphis Depay. Koska RVP puuttuu ja toppari Indin pelaaminen on epävarmaa, ottanee van Gaal käyttöön 4-3-3 miehityksen, jolloin kärjessä nähdään lisäksi Huntelaar.

hollanti 23.6.Chile

Chile pelaa hyvin pitkälti samanlaista jalkapalloa Hollannin kanssa. Se luottaa juoksuvoimaisiin keskikentän pelaajiin ja nopeiden hyökkäysten voimaan. Myös 3-4-1-2-ryhmityksellä peliin lähtevän Chilen puolustuspää on kuitenkin ollut vahvemman oloinen Hollannin vastaavaan verrattuna. Jorge Sampaolin miehistö ei lähde aivan yhtä yltiöpäisesti nousuihin molemmilta laidoilta, vaan paineettoman puolen keskikenttä jää aavistuksen verran alemmas varmistamaan Hollannin keskikenttään verrattuna. Pallollinen peli perustuu pitkälti Vidalin oveluuteen ja Sanchezin nopeuteen, ja kärjessä Eduardo Vargasin viimeistelyvoimaan. Vidal-Vargas-Sanchez -kolmikolla on aivan sama rooli kuin Hollannin Snejder-RVP-Robben -kolmikolla. Sanchez on Chilen tärkein yksittäinen pelaaja, joka tekee pyyteettömästi töitä molempiin suuntiin ja ei häviä juoksunopeudessa juuri kenellekään, ei välttämättä edes Arjen Robbenille.

Chile 23.6.Pelin kulku

On mielenkiintoista nähdä, kumpi on aloitteellisempi osapuoli ja kummalle pallonhallinta kääntyy. Tai oikeammin, haluaako kumpikaan hallita palloa. Chile on aiemmissa otteluissa aavistuksen verran hitaammin hyökäyksiä rakentaneena joukkueena todennäköinen vaihtoehto hallitsemaan prosentuaalisesti palloa. Toisaalta, mikäli van Gaal pelaa 4-3-3 miehityksellä, tukisi se enemmän pallollista pelaamista etenkin kun RVP on poissa kuvioista. Hollanti pelannee enemmän vasemman laidan kautta, Chile puolestaan vähän tasapainoisemmin molempien laitojen kautta. Avainasemassa molempien kannalta on, miten joukkueiden duracell-puput Robben ja Sacnhez saadaan pysäytettyä. Hollannilla on leveämpi materiaali, mutta Chile on osoittanut pelaavansa äärimmäisen hyvää ja tiivistä jalkapalloa.

Lohkon varmat jatkajat kohtaavat. Panosta on silti pelissä, sillä todennäköisesti häviäjä kohtaa seuraavalla kierroksella Brasilian. Tasapeli riittää Hollannille lohkovoittoon, mutta ei Hollanti lähde pistettä kyttäämään. Mutta ei myöskään juurikaan kierrättämään pelaajia, sillä lohkovoitto olisi todella tärkeä asia. Chile on ollut erittäin vahva, mutta Hollannin maalintekovimma on vielä vahvempi. Veikkaan, että tässä pelissä nähdään maaleja, joita Hollanti tekee yhden enemmän. – Joen Pohjanpalo, Huuhkajat

Vedonlyönti

Ottelussa on panosta ja molemmat osapuolet sen haluavat voitaa. RVP:n poissaolosta huolimatta Hollannilla on enemmän kuin riittävästi talenttia hyökkäyspäässä, ja sama on asian laita Chilellä. Alexis Sanchez pelaa elämänsä kesää huilattuaan Barcelonassa tasaisesti läpi kauden ja joko tekee tai syöttää tänään yhden maalin. Paikkoja sekä vauhtia tulee olemaan ja uskomme siihen, että Robben iskee vähintään yhden, Sanchez tai Vargas toisen ja joku kolmas, esimerkiksi Huntelaar tai Depay kolmannen. Lapulle yli 2.5 maalia kertoimella 1.86.

hollantichileTuplaa talletuksesi Betssonilla. Lunasta 100€ bonus Betssonin vedonlyöntiin tästä. 

*Jatkamme 10 % sijoitusta per päivä.  Tuttuun tapaan sinkkuja, tuplia ja tripla.