Sveitsi – Ecuador klo 19.00

Sunnuntain ensimmäinen ottelu nähdään Estádio Nacional de Brasílialla klo 19.oo Sveitsin ja Ecuadorin välillä. Oman karsintalohkonsa vakuuttavasti voittanutta Sveitsiä ei kannata aliarvioida näissä kisoissa.

Asetelmat

Euroopasta lohkonsa voittanajana kisoihin selviytynyt Sveitsi saa vastaansa Etelä-Amerikan karsintalohkon vitosen Ecuadorin. Vedonlyöntiyhtiöt pitävät ottelua yllättävän tasaväkisenä, mutta Faneille.comin pyyteetöntä selvitystyötä tehnyt toimituskaronkka nostaa omissa kaavailuissaan Sveitsin selkeäksi ennakkosuosikiksi. Tätä tukee kymmenen viime ottelun saldo: Sveitsi on voittanut seitsemän matsia pelaamistaan, Ecuador kaksi.

Sveitsi

Kokenut kettu Ottmar Hitzfeld johdattaa joukkonsa 4-2-3-1 (alla 4-5-1) muodostelmalla turnaukseen. Joukkue pelaa tiiviisti puolustaen, ja pelitapa muistuttaa hyvinkin paljon Atlético Madridin pelitapaa. Hitzfeldin joukkue yllätti vuoden 2010 MM-kisoissa avausottelussaan Espanjan, joten joukkue todistetusti osaa valmistautua avausotteluihin niiden vaatimalla tavalla. Sveitsi pelaa ennen kaikkea joukkueena, sekä pallollisena että pallottomana. Vain kuusi maalia taakseen kymmenessä karsintapelissä päästänyt käkikellomaa lähtee näissäkin kisoissa voittamaan otteluita tiiviin keskikentän ja vastahyökkäysten kautta. Tärkeimpiä pelaajia ovat keskikentän pohjalla majailevat Napolin Gökhan Inler (c) ja Valon Behramimaalivahti Benaglio ja kymppipaikalla aloittava, nuori ja lupaava Granit Xhaka. Isoimmat kysymysmerkit löytyvät kärjestä, miten Bundesliigassa Nürnbergille 17 maalia iskenyt, 21-vuotias Josip Drmic onnistuu viimeistelyissään? Karsinnoissa Sveitsin paras maalintekijä nimittäin oli toppari Fabian Schär kolmella osumallaan, ja vaikea kuvitella että ilman hyökkääjien tehoja kisoissa pärjättäisiin.

sveitsi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ecuador

Reinaldo Rueda peluuttaa miehistöään varsin konservatiivisessa 4-4-2 muodostelmassa, joka jättää keskikentän täysin kahden miehen varaan. Christian Noboa ja vasta 19-vuotias Carlos Gruezo ovat avainasemassa Ecuadorin keskikentän pelintekijöinä ja samalla jarruina. Ruedan miehistö tunnetaankin ennen kaikkea tiiviin puolustuspelinsä takia, tosin viimeisissä harjoitusotteluissa verkko on omissa heilunut turhan usein (5 matsia, 11 päästettyä). Sekä Ecuadorin laitapuolustajat että laitalinkit nousevat hyökkäyksiin mukaan, mikä luo vauhdikkaita hyökkäyksiä, mutta avaa samalla tilaa vastaiskuille.

ecuador

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pelin kulku

Ecuador tullee hallitsemaan lievästi pelivälinettä enemmän ja tulee olemaan sitä kautta ainakin näennäisesti aktiivisempi osapuoli hyökkäyssuuntaan. Se ei Sveitsiä hetkauta, sillä joukkue ei välttämättä edes halua pitää palloa. Pallonriistoista luoduista nopeissa vastahyökkäyksissä on joukkue vahvimmillaan, samoin kuin erikoistilanteissa. Ottelun vaarana on, että siitä tulee pitkälti virheiden välttelyä ja vastahyökkäysmahdollisuudet pyritään minimoimaan.  Sveitsi tullee prässäämään alussa ja sitä kautta odotan temmon olevan alussa korkea. Loppua kohti vauhti varmasti hiljenee ja ottelu muuttuu taktisemmaksi kyttäilyksi. Voimasuhteita tasoittaa huomattavasti Ecuadorin kotimantereella pelattava ottelu. La Trin pelaajat ovat tottuneet eksoottisiin olosuhteisiin, kun taas Euroopassa pelaaville olosuhteet ovat jo todistetusti tulleet pienenä shokkina.

“Sveitsi on yksi kisojen mielenkiintoisimmista maista ja yksi mahdollinen musta hevonen. Siellä on tehty jo pitkään hyvää ja pitkäjänteistä työtä, kustannuksia säästämättä. Maajoukkuepuolella vanha kettu Ottmar Hitzfeld on ollut jo kuusi vuotta joukkueen peräsimessä, hyvin tuloksin. Ecuador on meille eurooppalaisille yksi kisojen tuntemattomimmista maista. Vaikka joukkue on varmasti hyvä, en usko, että heillä on mahdollisuuksia kovissa sarjoissa ja seuroissa pelaavia sveitsiläisiä vastaan. Peli ratkeaa siihen, että Sveitsi on yksinkertaisesti parempi joukkue.” -Niklas Moisander

Vedonlyönti

Uskomme että Sveitsi aloittaa kisat hyvin ja nappaa avausottelustaan vähämaalisen voiton. Hitzfeldin Sveitsi pelaa yhteen joukkueena ja se tulee näkymään tänään kentällä tiiviinä puolustuspelinä sekä terävinä vastahyökkäyksinä. Raskaat peliolosuhteet tukevat vähämaalista ottelua ja luotamme siihen, että Sveitsi laadukkaampana joukkueena on maalin tai kahden verran parempi. Sveitsin voitto ja alle 2.5 maalia saa kutkuttavan kertoimen tasan 4, jota emme voi ohittaa.

swissvsecuTuplaa talletuksesi Betssonilla. Lunasta 100€ bonus Betssonin vedonlyöntiin tästä.