Murtaako huippukuntoinen RoPS Maarianhaminan kotitaian?

Veikkausliigassa pelataan keskiviikkona kolme ottelua. Maarianhaminassa iskevät yhtään paikallinen IFK Mariehamn sekä hurjassa vireessä oleva RoPS.

Rovaniemeläisten kausi on ollut kaksijakoinen. Kolmesta ensimmäisestä ottelusta ei herunut pistettäkään ja ykkösmaalivahti Tomer Chencinski loukkaantui ennen kuin kausi ehti kunnolla edes alkaa. Sen jälkeen on tapahtunut paljon. Joukkue on voittanut viisi edellistä otteluaan ja pikahälytyksellä Brasiliasta maalille hommattu Ricardo on osoittautunut erinomaiseksi hankinnaksi.

RoPS on onnistunut erityisesti kääntämään tiukat kamppailut voitoiksi. Viidestä voitosta peräti neljä on tullut vain maalin erolla. Vaikka voittoja on viisi ja tappioita kolme, niin rovaniemeläisten maaliero on silti asteen pakkasella.

Varsinkin vieraskentillä on luistanut. RoPS on toistaiseksi sarjan paras vierasjoukkue, kun neljästä matkapelistä on irronnut yhdeksän pistettä. Maarianhamaan RoPS matkaa Vierumäeltä, jossa joukkue vietti pari päivää FC Lahtea vastaan pelatun ottelun jälkeen.

Aleksandr Kokko on ollut varsin hyvässä vireessä viime aikoina. 27-vuotias hyökkääjä on ampunut neljässä edellisessä ottelussa yhteensä kolme maalia, joilla hän hätyyttelee jo maalipörssin kärkisijoja.

Keskiviikon ottelu on IFK Mariehamnille sekä RoPSille kolmas kuuden päivän sisään. Tiukka pelitahti asettaa omat haasteensa pelaajien kierrätyksen suhteen. Rovaniemeläisiltä on keskiviikkona varmuudella sivussa Antti Okkonen, joka sai Lahtea vastaan punaisen kortin.

Säilyykö Maarianhaminan kotitaika?

Huonosti ei ole aloittanut IFK Marienhamnkaan. Pekka Lyyskin suojatit ovat keränneet kahdeksasta ottelusta 15 pistettä ja ovat maalieron turvin pykälän RoPSin yläpuolella neljännellä sijalla.

Kaikki kilpailut mukaan lukien IFK on hävinnyt viimeisestä 13 ottelustaan vain yhden. Varsinkin puolustuspeli on toiminut kurinalaisesti, sillä joukkueen verkkoon on näissä otteluissa tehty vain kerran enemmän kuin yksi maali.

Maarianhamina on ollut vierailijoille perinteisesti vaikea paikka. IFK on pelannut Veikkausliigassa nyt jo kymmenen peräkkäistä kotiottelua ilman tappioita. Saldona on seitsemän voittoa ja kolme tasapeliä maalierolla 22-9. Edellinen kotitappio Veikkausliigassa tuli juurikin RoPSia vastaan viime vuoden heinäkuussa maalein 2-4.

IFK Mariehamn kärsii loukkaantumisista. Keskiviikkona poissa ovat Petteri Forsell, Aleksei Kangaskolkka, Dever Orgill sekä Tommy Wirtanen. Lisäksi Duarte Tammilahdon ja Kristian Kojolan pelaaminen on epävarmaa. Lyyski joutuukin mahdollisesti turvautumaan apuihin farmiseura FC Ålandista. Poissaolot ovat merkittäviä, sillä lähes kaikki poissaolijat lukeutuvat avainpelaajiin. Orgill ja Tammilehto ovat molemmat onnistuneet maalinteossa kahdesti. Brasilialainen Diego Assis on joukkueen paras maalintekijä kolmella osumalla.

Maarianhaminalaiset ovat olleet viime aikoina niskan päällä keskinäisissä kohtaamisissa RoPSia vastaan. Kahdeksasta edellisestä ottelusta peräti kuusi on päättynyt saarelaisten juhliin RoPSin korjatessa täyden pistepotin kahdesti. Otteluissa on yleensä juhlittu maaleilla, sillä vain kerran on jääty alle kahteen maaliin. Viidessä kohtaamisessa maaleja on syntynyt vähintään neljä.

Ottelu alkaa kello 18.30. Mikäli et pääse paikan päälle Wiklöf Holding Arenalle, niin voit seurata ottelua IS Extran kautta, kuten myös kaikkia muita Veikkausliigan otteluita.

Vedonlyönti

IFK Marienhamn-RoPS

  • RoPS+1
  • Kerroin: 1.71
  • Saarelaisten poissaolot eivät voi olla vaikuttamatta peliesitykseen ja uskaliaimmat voivat hyvillä mielin tarttua RoPSin suoraankin voittoon (kerroin 3.40). Rovaniemeläisten vire on tällä hetkellä huikea, joten pistekassa tulee kasvamaan myös Maarianhaminan reissulta.

SJK-Ilves

  • Yli 2,5 maalia
  • Kerroin 2.10
  • SJK jäi Kotkassa nollille ja KTP jopa vei ottelua. Ilves taas kärsi Maarianhaminassa 2-0 tappion ja joukkueella on kasassa vasta yksi voitto. SJK ottaa voitolla Veikkausliigan piikkipaikan itselleen, joten nyt ei sattumalle anneta tilaa. Ilveksen puolustus jää seinäjokelaisten jalkoihin ja maaleja tullaan matsissa näkemään.

Kohteiden ja kertoimien lähteenä on käytetty Betsson.com-sivustoa.

Keskiviikon muut ottelut

18.30 KuPS – FC Lahti 

18.30 SJK – Ilves