Pystyykö Inter kaatamaan Klubin lähes 11 vuoden tauon jälkeen?

Turkulainen Inter on suuren haasteen edessä torstaina, kun joukkue matkaa HJK:n vieraaksi Helsinkiin. Sinimustien edellinen vierasvoitto Klubista on lähes 11 vuoden takaa.

HJK on aloittanut kauden odotetun mainiosti. Yhdeksän ottelun jälkeen kasassa on 18 pistettä, millä irtoaa sarjataulukon toinen sija SJK:n jälkeen. Kauden yhdeksästä ottelustaan helsinkiläiset ovat hävinneet vain yhden, kun KuPS oli kotonaan parempi maalein 1-0.

Kotikentällään Sonera Stadiumilla Klubi on ollut rautaa: Joukkue on voittanut putkeen neljä matsia kotonaan ja ainoa pistemenetys tuli kauden kotiavauksessa tasapelissä FC Lahtea vastan. Viimeisessä neljässä kotinurmella pelatussa ottelussa sinivalkoisten reppuun ei ole tehty yhtään osumaa. Maali on pysynyt puhtaana nyt yli 430 minuuttia putkeen.

Rosenborgissa viime kaudella torjunut Daniel Örlund on ollut viime aikoina erinomainen. Ruotsalainen on jakanut kuluvalla kaudella torjuntavastuun Saku-Pekka Sahlgrenin kanssa melko tasaisesti. Örlund on torjunut viidessä ottelussa, kun taas Sahlgren on ollut tolppien välissä neljästi.

HJK on hyödyntänyt laajaa materiaaliansa ja kokoonpano on elänyt lähes ottelusta toiseen. Vain puolustuksen tukipilari Tapio Heikkilä on pelannut täydet minuutit. Heikkilän lisäksi vain mainiosti kauden aloittaneet Atomu Tanaka sekä Erfan Zeneli ovat olleet kokoonpanossa jokaisessa yhdeksässä ottelussa.

Joukkueen päävalmentaja Mika Lehkosuo korosti jo ennen kauden alkua, että tavoitteena on mahdollisimman hyvä iskukyky europelien koittaessa. Siitäkin johtuen sinivalkoisten peli on ollut ajoittain vähän hakemista ja kaukana kauniista, mutta tehokkuudesta ei voi juuri moittia. Lehkosuo sanoi, että joukkue esitti kauden huonointa hyökkäyspeliä IFK Mariehamnia vastaan edellisessä kotiottelussa, mutta pisteet jäivät silti Helsinkiin maalein 1-0. HJK onkin osoittanut vaarallisuutensa, kun pisteitä on karttunut huonollakin pelillä.

Torstaina Robin Lod esiintyy viimeistä kertaa kotikentällään ennen siirtymistä kreikkalaiseen Panathinaikosiin. Nuorukainen pelaa vielä sunnuntaina vieraissa SJK:ta vastaan ennen kuin pakkaa laukkunsa ja siirtyy uusiin haasteisiin.

Klubin riveistä ovat torstaina sivussa Nikolai Alho, Gideon Baah sekä reisivammoista kärsivät Formose Mendy ja Ousman Jallow.

Interillä surullinen saldo Sonera Stadiumilla

Turun ylpeys Inter on ollut yksi alkukauden väriläiskiä ja kovimpia yllättäjiä. Varsinkin hyökkäyspäässä jälki on ollut tuhoisaa, sillä kahdeksassa ottelussa on syntynyt 17 täysosumaa, mikä on Veikkausliigan eniten. Guy Gnabouyou sekä Vahid Hambo ovat iskeneet neljä maalia mieheen ja majoittavatkin maalipörssin kärkisijaa.

Myös Inter on ollut iskussa kotikentällään ja kauden ainoa tappio onkin tullut vieraissa, kun HIFK oli juuri Sonera Stadiumilla parempi maalein 2-1. Turkulaisilla on alla kolme voitotonta vierasottelua.

Sinimustat ovat kärsineet paljon loukkaantumisista. HJK:n tapaan Interinkin pelaajista ainoastaan yksi on pelannut kuluvalla kaudella täydet minuutit, kun vasemmalla laidalla viihtyvä Henri Lehtonen ei ole vielä missannut minuttiakaan.

Torstainakin joukkueelta on sivussa nippu tärkeitä pelaajia. Peli jää loukkaantumisten takia väliin Jukka Lehtovaaralta, Kalle Kaupilta, Eric Matoukoulta, Diogo da Costalta, Kaan Kairinen sekä alkukauden komeetalta Hambolta. Pelikiellon takia sivussa on Ari Nyman. Kokoonpanoon palaa sen sijaan Mika Ojala, joka tulee pelikentille kahden ottelun jälkeen, mikä on erinomainen uutinen turkulaisten hyökkäyspelin kannalta.

Sonera Stadium on ollut Interille lievästi sanottuna vaikea paikka. Edellisen kerran sinimustat ovat juhlineet vieraskentällä voittoa HJK:sta lähes 11 vuotta sitten. 26 vierasottelustaan HJK:ta vastaan turkulaiset ovat voittaneet ainoastaan kaksi. Klubi on juhlinyt voittoa 18 kertaa ja kuusi kertaa ollaan oltu tasalukemissa 90 minuutin jälkeen.

Inter on pelannut kuluvalla kaudella ottelun helsinkiläisiä vähemmän ja nousisi voitolla paremman maalieron turvin sarjan toiselle sijalle.

Ottelu alkaa kello 18.30. Mikäli et pääse paikan päälle, voit seurata ottelua IS Extran kautta, kuten myös kaikkia muita Veikkausliigan otteluita.

Torstain muut ottelut:

18.30 KTP – HIFK

18.30 VPS – FF Jaro