Real Madrid haastavan tilanteen edessä – kuka korvaisi Benitezin?

Rafael Benitezin aika kenties maailman haastavimmassa pestissä ei ole alkanut parhaalla mahdollisella tavalla. Jo miehen palkkaaminen aiheutti paljon ristiriitaa joukkueen vaativien fanien keskuudessa, mutta varsinkin nöyryytys El Clasicossa nosti kritiikin aivan uusiin ulottuvuuksiin.

Real Madrid on hävinnyt La Ligassa nyt kaksi ottelua peräkkäin. Keskiviikkona joukkue voitti Mestarien liigan kamppailun Shakhtar Donetskia maalein 4-3 johdettuaan ensin neljällä maalilla. Katastrofi ei ollut kaukana.

12 kierroksen jälkeen Real Madrid on La Ligassa kolmantena. Matkaa Barcelonaan on jo kuusi pistettä. Ero voisi olla enemmänkin, sillä madridilaisten peli on tökkinyt koko kauden eikä Benitez ole saanut hyökkäyskalustostaan parasta terää irti. Toki lukuisat loukkaantumiset ovat olleet käsijarruna, mutta esimerkiksi Cristiano Ronaldo on kaukana parhaasta iskusta. Useat eri mediat ovatkin uutisoineet, että Ronaldo olisi käskenyt seuran presidentin Florentino Pereziä valitsemaan Ronaldon ja Benitezin väliltä. Näihin huhuihin kannattaa toki suhtautua aina varsin kriittisesti.

Realin tilanne on haastava ja seuran johto on todellisessa painekattilassa. Carlo Ancelotti sai potkut pokaalittoman kauden päätteeksi eikä syksyn ennusteet lupaa pokaalisadetta tulevaksikaan kevääksi. Perez järjesti El Clasicon jälkeen erillisen tiedotustilaisuuden, jossa vakuuteltiin luottoa Beniteziin. Samalla tavalla Perez vannoi maaliskuussa luottoaan Ancelottiin ja tyrmäsi ajatukset potkuista, kunnes pari kuukauden päästä antoi kenkää.

Realin johdon uhkapeli näyttää kostautuvan. Monet joukkueen pelaajista asettuivat Ancelottin tueksi pahimman kritiikin aikana, mutta samanlaista tukiverkostoa ei ole nyt havaittavissa.

Great coach and amazing person. Hope we work together next season.

Kuva, jonka Cristiano Ronaldo (@cristiano) julkaisi

Kuka tilalle?

Benitezin mahdollisia potkuja ainakin hidastaa se, ettei mahdollisia korvaajia juurikaan ole. Espanjalaislehdistö on nostanut suurimmaksi ehdokkaaksi Real Madridin Castillaa valmentavan Zinedine Zidanen, mutta ranskalainen tyrmää itse ajatuksen.

– Olen Castillan valmentaja ja Benitez ykkösjoukkueen. Asiat ovat nyt hyvin. Olen Castillan kanssa ja jos pysyn seurassa, niin roolini on Castillan valmentaja. Viime kauden lopulla minulle oli tunne, että minulta puuttui jotain ottaakseni ykkösjoukkueen valmennettavakseni, Zidane kertoi The Guardianille.

Zidane toimii Castillan päävalmentajana ja on ollut seurassa eri valmennustehtävissä viiden vuoden ajan. Myös viisi kautta Real Madridia pelaajana edustanut Zidane on valmentajana varsin tuore nimi eikä Real Madridin johto varmastikaan halua asettaa legendaa liian haastavaan asemaan liian aikaisin. Zidanen aika päävalmentajana pääsarjatasolla koittaa vielä tulevaisuudessa.

Myös Ancelottin nimi on noussut esiin valmentajahuhuissa. Italialainen ei täysin tyrmää ajatusta.

– Jos Perez kutsuisi minut takaisin Real Madridiin? Päätin pitää vuoden vapaata. Monet joukkueet ovat olleet minuun yhteydessä, mutta olen päättänyt pysyä poissa vuoden. Jos aloittaisin Realin kanssa uudestaan vuoden jälkeen? Miksi ei, mutta uusi alku voisi olla myös PSG:n tai Chelsean kanssa, Ancelotti kertoi Mirrorin mukaan.

Ancelottin palkkaaminen vaikuttaa kuitenkin epätodennäköiseltä. Se osoittaisi Real Madridin tehneen väärän päätöksen viime kauden päätteeksi eikä omien virheiden myöntäminen ole perinteisesti kuulunut madridilaisten vahvuuksiin.

Ancelottin välit joukkueen supertähtiin oli kunnosa. Kuva: AOP

Ancelottin välit joukkueen supertähtiin oli kunnossa. Kuva: AOP

Vuosina 2006-09 Real Madridin presidenttinä toiminut Ramon Calderon nostaa vastaavasti Jose Mourinhon nimen tapetilla.

– Perez pitää Mourinhosta eikä häntä voi sulkea pois. Tiedän että se kuulostaa oudolta, mutta mikäli Benitezin kausi ei ole hyvä ja Chelsea erottaisi Mourinhon, niin ei voi sulkea paluun mahdollisuutta. Tiedän että presidentti yritti saada häntä Madridiin ennen Beniteziä, mutta Mourinho ei halunnut ja hänen mielestään aika ei ollut oikea paluulle. Voin kuitenkin hyvin nähdä hänet Madridissa kahden tai kolmen vuoden päästä. Sama tapahtui Chelsean kanssa, he antoivat potkut, mutta hän tuli takaisin. Jalkapallossa se on normaalia, Calderon sanoi Talksportin haastattelussa.

Vaikeasta syksystä huolimatta Chelsea on saanut hieman korjattua kurssiaan parin peräkkäisen voiton myötä. Mourinhon solmima jatkosopimus myös hieman pienentää potkujen mahdollisuutta, joten todennäköisesti hän ei ole Real Madridin seuraava manageri.

Yksi potentiaalinen nimi on myös Manchester Cityssä kolmatta kauttaan valmentava Manuel Pellegrini. City on kosiskellut muun muassa Pep Guardiolaa tulevaksi managerikseen, joten Pellegrinin aika Manchesterissä voi hyvinkin tulla päätökseen kauden jälkeen. Pellegrini on valmentanut Realia jo kauden ajan kuusi vuotta sitten, mutta sai potkut kauden päätteeksi. Hänellä on edelleen hallussa seurahistorian korkein voittoprosentti (75%). Toiseksi korkein voittoprosentti on Ancelottin 74,79%, mutta hän oli managerina yli 70 ottelua enemmän kuin Pellegrini.

Voit seurata Real Madridin kauden etenemistä La Ligassa sekä Mestarien liigassa Viaplayn kanavilla sekä Viaplay -palvelussa.

Kansikuva: All Over Press