Saksa – Algeria, klo 23.00

Porto Alegren Estadio Beira-Riolla mitellään maanantain toinen puolivälieräottelu. Die Mannschaft kohtaa pirteästi pelanneet Aavikkoketut klo 23.00 alkavassa iltaottelussa.

Asetelma

Ottelussa on vain ja ainoastaan yksi suosikki. Lähes aina MM-kisoihin voittajasuosikkina lähtevä Saksa on kerännyt kasaan vakuuttavan miehistön, mutta peli ei vielä ole mestaruuden edellyttämällä tasolla. Alkulohkossa Saksa runnoi Portugalin 4-0, pelasi Ghanan kanssa 2-2 ja kaatoi USA:n 1-0.

Algeria yllätti kaikki ja osoitti valmentaja Vahid Halilhodzicin johdolla pystyvänsä muovaamaan ottelutaktiikkaansa onnistuneesti vastustajan mukaan. Belgialta tuli kuokkaan 2-1, Etelä-Korea kaatui 4-2 ja viimeisessä ottelussa Aavikkoketut tekivät tarvittavan ja nousivat vahvan toisen puoliajan myötä tasapeliin Venäjää vastaan.

Saksa on pelannut nyt 14 ottelua ilman tappioita maajoukkuetasolla. Edellinen tappio tuli kesäkuun toinen päivä vuonna 2013, kun USA kellisti Saksan harjoitusottelussa 4-3. Algerialla viimeisen 15 ottelun saldo on neljä tappiota, kaksi tasapeliä ja yhdeksän voittoa.

Joukkueet ovat kohdanneet kerran aiemmin, vuonna 1982 MM-kisojen alkulohko-ottelussa Algeria oli vahvempi lukemin 1-2.

Saksa

Joachim Löwin miehistön peli ei ole valmista. Ei siellä päinkään. Vaikka joukkue nappasi alkulohkonsa voiton, se oli ajoittain helisemässä omassa puolustuspäässään. Suurimmat ongelmat löytyivät keskikentältä ja puolustuksesta, jossa Philip Lahm on ollut vaikeuksissa, sekä laidoilta, joissa Boateng ja Höwedes eivät ole pysyneet vastustajiensa tahdissa mukana. On oikeastaan ihme, että Saksan taakse tehtiin vain kaksi maalia alkulohkossa.

Hyökkäyspäässä joukkueella ei ole ongelmia, kone jauhaa Özilin, Schweinsteigerin ja Müllerin johdolla tilannetta tasaiseen tahtiin. Saksa pelaa edelleen ilman selkeää kärkipelaajaa, mutta Götzeä voidaan pystyjuoksujensa takia lähes sellaisena pitää. Müller ja Özil saavat vapaat kädet pallollisena, ja taustalta hevosenpotkulla varustettu Toni Kroos pystyy iskemään pidemmiltäkin etäisyyksiltä pallon verkkoon.

Haluaisin nähdä huonosti pelanneen Lahmin vaihtopenkillä, varteenotettava vaihtoehto hänelle voisi olla Kevin Grosskreutz, joka on todella monipuolinen pelajaa ja pystyy pelaamaan sekä topparina, laitapuolustajana että keskikentän pohjalla. Sami Khediran pelissä näkyy edelleen tuntuman puute, mutta toisaalta hän on varmasti yksi tuoreimmista pelaajista Saksan joukkueessa, kun talvikausi meni polvivammasta toipuessa. Märkä päiväuneni olisi nähdä Kroos, Schweinsteiger ja täysikuntoinen Khedira keskikentällä. Hyökkäystrioon ei tarvita muutoksia: Müller, Özil ja Götze kyllä hoitavat hommansa.

Loukkaantumiset ja pelikiellot

Lukas Podolski on varmuudella sivusta maantai-illan ottelusta. Varoitus on alla vain toppari Höwedesillä.

saksa 30.6Algeria

Aavikkoketut ovat pelanneet taktisesti loistavan turnauksen. Joukkue on mukauttanut pelitapaansa vastustajaa vastaan, mikä kertoo valmentaja Halilhodzicin tekemästä työmäärästä. Videoita on katsottu ja vastustajan pelitapa tunnetaan läpikotaisin. En usko asian muuttuvan ottelussa Saksaakaan vastaan, vaan jälleen kerran Algeria pelaa sillä ryhmityksellä, miehistöllä ja taktiikalla, mikä soveltuu parhaiten Saksan 4-3-3-ryhmitystä vastaan.

Uskon Algerian lähtevän pelaamaan syvältä omalta puolustusalueeltaan 4-3-3-ryhmityksellä (tai 4-2-3-1), jossa keskikentän alimmat pelaajat Medjani ja Bentaleb pelaavat todella alhaalla pitäen puolustuksen välisen linjan tiiviinä. Joukkue varmasti tietää, että sen kannattaa iskeä nopeilla vastahyökkäyksillä Saksaa vastaan. Brahimi ja Feghouli ovat piirtäneet nimensä isolla jalkapalloa seuraavien ihmisten mieliin todella isolla työmäärällä laitureina. Tänään he pääsevät pelaamaan joukkuetta vastaan, joka on selkeästi ollut vaikeuksissa nopeiden laitureiden kanssa. Odotettavissa siis on, että palloa pelataan poikkeuksetta nopeasti laidoille, josta mainittu kaksikko joko lähtee haastamaan juoksuillaan Saksan laitapakkeja tai hakemaan keskityksellä kärkipelaaja Slimania. 

Loukkaantumiset ja pelikiellot

Joukkue pääsee täydellä rosterilla Saksan kaatoon. Varoitukset ovat alla Bentalebilla, Bougherralla, Mesbahilla, Ghilasilla ja vaihtopenkiltä itselleen kortin hölmöilleellä Cadamurrolla. 

algeria 30.6.Pelin kulku

Saksa tulee viemään peliä ja Algerialle tämä sopii. Aavikkoketut luottavat puolustuksensa pitävyyteen ja siihen, että heidän nopeat vastahyökkäykset murtavat Saksan puolustuksen. En pitäisi ottelua ollenkaan läpihuutojuttuna, sillä Algeria on osoittanut taistelutahtonsa ja asenteensa. Joukkueessa on paljon hyviä yksilöitä, jotka kykenevät fysiikallaan haastamaan teknisesti taitavampia kanssapelaajiaan. Lisäksi, Halilhodzicin miehistö pelaa suurella sydämellä joukkueensa eteen ja juuri joukkueena se pystyy Saksan yllättämään.

Saksa ei tule ottamaan turhia riskejä. Se on luottanut helppoihin, lyhyisiin syöttöihin ja se on lähtenyt haastamaan harhautuksilla vastustajaansa turnauksessa todella harvoin. Die Mannschaft tietää vastustajansa pelitavan ja vahvuudet, eikä se halua antaa Algerian pelata mukavuusalueellaan. Pelin alla tulee jatkuvasti olemaan riittävä määrä pelaajia, ja uskon etenkin Schweinsteigerin ja Kroosin olevan todella varovaisia hyökkäyssuuntaan.

Ottelussa tulee mitä todennäköisimmin olemaan suhteellisen rauhallinen tempo, ja Saksa lähtee avaamaan Algerian lukkoa maltillisella lyhytsyöttöpelillä, mallia Barcelonan tici-taca. Pallonhallinta on paras puolustus Algeriaa vastaan, ja Saksalle riittää hallittu 1-0 voittokin.

Algerian saumat ovat todella pienet, nyt heidän tiensä tyssää. Thomas Müller on pitkälti hoitanut maalit Saksalle, muutkin voisivat nyt alkaa onnistumaan. Uskon kuitenkin, että Saksan peli menee koko ajan eteenpäin. Saksa on aina Saksa, uskon, että he menevät finaaliin asti. – Joni Kauko, Huuhkajat

Vedonlyönti

Lähdemme hakemaan ottelusta Saksan voittoa, sillä se on kuitenkin todennäköinen. Alkulohkon perusteella ei kannata hätiköityjä johtopäätöksiä tehdä, sillä kuten Joni Kauko sanoi, Saksa on aina Saksa. Se pystyy parantamaan peliään ja uskon tähtäimen olleen Portugali-voiton jälkeen olleen jo seuraavassa vaiheessa. Algeria kuitenkin puolustaa niin kurinalaisesti, että sille on vaikea tehdä maalia. Siksi uskomme Saksan voittavan ottelun joko 1-0 tai 2-0. Tyylillä ei ole väliä, vain tulos ratkaisee. Lapulle Saksan voitto ja alle 3.5 maalia kertoimella 2.1. Löimme lisäksi pienen betsin sille, että Thomas Müller tekee  ottelun ensimmäisen maalin ja Saksa etenee jatkoon. Kerroin tälle Betssonin singlenä pelattavalle erikoiskohteelle on tasan 5. Kokeilemisen arvoinen! Tuplaa talletuksesi Betssonilla. Lunasta 100€ bonus tästä.saksaAlgeria