Miten Interin kapteeni päätyi omien fanien vihaamaksi?

Neljäs kausi Interissä ja yhteensä 53 maalia 96 ottelussa. Tämän lisäksi hänet valittiin vasta 22-vuotiaana joukkueen kapteeniksi. Monesti tällaiset pelaajat ovat kannattajien suurimpia suosikkeja, mutta Mauro Icardin tarina on hieman erilainen. Argentiinalaishyökkääjä on nimittäin vihattu pelaaja Interin kannattajien keskuudessa ja vain hänen epäonnistumisilleen hurrataan kotipeleissä. Miten tähän tilanteeseen on ajauduttu?

Icardi on Argentiinan kansalainen, mutta saanut jalkapallo-oppinsa Euroopassa. Barcelonan akatemian kautta tie vei Italiaan, jossa hyökkääjä murtautui Sampdorian paidassa Serie A:han. Heti ensimmäisellä täydellä kaudella syntyi 10 maalia 31 ottelussa. Inter nappasikin Icardin riveihinsä ja hyökkääjä kertoi siirron olleen unelmien täyttymys. Icardi oli omien sanojensa mukaan valinnut useista eri vaihtoehdoista nimenomaan legendaarisen Internazionalen.

Avauskaudellaan Interissä 20-vuotias Icardi teki yhdeksän täysosumaa. Seuraavalla kaudella tuli todellinen läpimurto, kun argentiinalainen voitti 22 osuman myötä Serie A:n maalikuninkuuden, yhdessä Hellas Veronan Luca Tonin kanssa. Interin ykköstähdeksi noussut Icardi saikin kapteeninnauhan käsivarteensa kaudeksi 2015-16.

Ongelmat fanien kanssa alkoivat kuitenkin jo vuoden 2015 helmikuussa. Inter oli hävinnyt kuuman vieraspelin Sassuololle maalein 1-3. Joukkueen tähtihyökkääjä meni ottelun päätyttyä kiittämään vajaan 200 kilometrin päähän joukkueen perässä matkanneita vieraskannattajia. Icardi yritti antaa pelipaitansa nuorelle Inter-fanille, mutta seuran Ultrat heittivät maalipyssyn paidan välittömästi takaisin kentälle. Välikohtaus vaikutti jo painuneen unholaan, mutta kyseessä oli vain tyyntä myrskyn edellä.

Argentiinalainen oli kesällä siirtohuhujen kohteena, varsinkin Napoli oli kiinnostunut Inter-kipparista, mutta pari viikkoa sitten julkaistu viiden vuoden jatkosopimus Interin kanssa katkaisi viimeisetkin huhut Icardin siirtymisestä. Heti jatkosopimuksen perään julkaistiin miehen kirja, jossa oli paljon asioita, mistä Interin kannattajat eivät ilahtuneet.

Icardi kävi kirjassaan läpi muun muassa Sassuolon tapahtumat. Hyökkääjä kehui rohkeuttaan kohdata vihaiset kannattajat tappion jälkeen. Icardi myös sanoo kritisoineensa ja ojentaneen verbaalisesti fania, joka heitti hänen pelipaitansa takaisin kentälle. Omien sanojensa mukaan Icardi sai pukukopissa sankarimaisen vastaanoton episodin jälkeen. Tämän jälkeen Icardia oli varoiteltu, että kannattajat saattavat odottaa häntä kotonaan. Tämä ei kuitenkaan pelottanut argentiinalaista.

– Olen valmis kohtaamaan heidän yksitellen. He eivät ehkä tiedä, että kasvoin Etelä-Amerikassa alueella, jossa on korkeimmat rikostilastot ja ihmisiä tapettiin kaduille. Kuinka monta heitä on? 50? 100? Ok, äänittäkää viestini ja antakaa heidän kuulla se. Tuon Argentiinasta 100 rikollista, jotka tappavat heidät siihen paikkaan, Icardi sanoo kirjassaan.

Tämä ei luonnollisesti ilahduttanut Interin kannattajia, joiden suhde joukkueen tähtipelaajaan oli alkanut jo rapistua.

Icardi halpamainen valehtelija. Kannattajien terveisistä painokelpoisin. Kuva: AOP

”Icardi halpamainen valehtelija”. Kannattajien terveisistä painokelpoisin. Kuva: AOP

Interin intohimoiset kannattajat laativat lähes välittömästi vastineen, jossa tyrmättiin täysin muun muassa Icardin näkemys taannoisista Sassuolon tapahtumista. Fanit myös vaativat Icardia luopumaan kapteeninnauhastaan.

Icardi yritti rauhoitella tilannetta ennen viime sununtain kotiottelua Cagliaria vastaan pahoittelemalla aiheuttamaansa mylläkkää. Oli kuitenkin liian myöhäistä.

Interin Ultrat olivat taiteilleet otteluun monia Icardia herjaavia lakanoita, joissa ei todellakaan ollut painokelpoista tekstiä ja hyökkääjälle buuattiin läpi ottelun. Ainoat taputukset argentiinalainen sai epäonnistuttuaan rangaistuspotkussa. Tilanne jatkui ottelun jälkeenkin, kun noin 40 Interin ultras-kannattajaa meni Icardin asunnolle. Faneillla oli mukanaan lakana, jossa kyseltiin argentiinalaisten rikollisten perään: ”Me olemme täällä. Milloin argentiinalaiset ystäväsi saapuvat, aiotko varoittaa meitä vai toimitko kuin pelkuri?”. Ultrat olivat käyneet Icardin auton kimppuun ja poistuivat vasta, kun paikalle saapui aseistettu vartija.

Icardin tilanne Interissä on lähes toivoton. Argentiinalainen on suututtanut fanit niin pahasti, ettei paluuta todennäköisesti enää ole. Erityisesti kun kyseessä on Italia, joka on tunnettu Ultrien vahvasta vaikutusvallasta. Tilanne on luonnollisesti huomioitu Interin seurajohdossa.

– Emme voi hyväksyä tällaista toimintaa työntekijältämme. Ryhdymmekö toimenpiteisiin? Valitettavasti kyllä. Kannattajat ovat tärkein tukijamme, he täydentävät meidät ja heitä pitää kunnioittaa, seuran presidentti Javier Zanetti sanoi Dailymailin mukaan.

Icardi ei suinkaan ole ensimmäistä kertaa myrskyn keskipisteessä. Hyökkääjä alkoi seurustelemaan argentiinalaisen Wanda Naran kanssa, kun tämä oli vielä naimisissa nykyisin Torinossa pelaavan, Icardin Sampdorian aikaisen joukkuetoverin, Maxi Lopezin kanssa. Nara ja Lopez erosivat pian salasuhteen tultua julki. Nykyisin Nara on naimisissa Icardin kanssa ja toimii myös hänen agenttinaan. Torinon ja Interin kohtaamisia kutsutaankin nykyään Wanda derbyiksi.

On vaikeaa kuvitella Icardille enää pitkää uraa Interissä, vaikka mies kapteeninnauhasta luopuisikin. Icardin onneksi tammikuu tulee kuitenkin nopeasti ja maaliahneelle hyökkääjälle riittää varmasti ottajia siirtomarkkinoilla. Vaikuttaa kuitenkin siltä, etteivät myrskyt ole Icardin uran kohdalla vielä ohitse.

Kansikuva: All Over Press

Lähteet:

Dailymail

The Guardian