Perparim Hetemaj ruotii Serie A:n yllätykset ja pettymykset

Perparim Hetemaj tahkoaa jo kuudetta kauttaan Italiassa. Chievon luottomies on päässyt alkuvaikeuksien kautta yhdessä seuransa kanssa hyvään vireeseen ja ylös putoajan paikalta.

Chievon alkukausi oli umpisurkea. Veronalaiset keräsivät kymmenestä ensimmäisestä ottelusta vain viisi pistettä. Kurimuksen aikana seurajohto päätti reagoida vaihtamalla valmentajaa ja häviöputket kääntyivät marraskuussa neljän pelin tappiottomaksi sarjaksi.

– Ei siihen mitään ihmeellistä syytä ole. Otteisiimme on tullut tasaisuutta ja alkuohjelmamme oli haastava, kun oli paljon isompia joukkueita vastassa ja sellaisia jotka taistelee meidän kanssa samoista sijoista vähän vähemmän. Nyt ollaan saatu tasaisuutta otteisiin ja pelattu omantasoisia jengejä vastaan. Sitä kautta pisteitäkin on alkanut tulla, Hetemaj analysoi.

Valmentaja Eugenio Corinin saatua lokakuussa potkut, otti Rolando Maran vetovastuun. Valmentajavaihdoksella on oma vaikutuksensa parantuneeseen tulostasoon.

– Uuden valmentajan myötä vaihtui pelisysteemi. Uusi valmentaja toi uusia juttuja ja uusia pelaajia. Hiljalleen uudet taktiikat ovat ajettu sisään ja alkaneet tuottaa tulosta.

Vaisu alku oli kuitenkin Hetemaj’lle yllätys.

– Meillä on paperilla parempi joukkue kuin viime vuonna, mutta silti alku oli tahmeaa. Kautta on kuitenkin yli puolet pelaamatta ja katsotaan missä ollaan kauden päätteeksi. Se on kuitenkin selvää, että pisteitä meidän pitää kuitenkin kerätä alkukautta ahkerammin.

Serie A:ssa kärkipaikkoja pitävät ennakkosuosikit Juventus ja AS Roma, kuten Hetemaj ennen kauden alkua ennustikin. Yllätyksiäkin kuitenkin on sarjassa nähty.

– Nousijat ovat olleet yllättävän hyviä. Empoli ja Palermo molemmat ovat yllättäneet positiivisesti. Positiivisia yllättäjiä ovat myös Genovan molemmat joukkueet (Genoa ja Sampdoria), jotka ovat pelanneet todella väkevän syyskauden.

– Negatiivisena yllätyksenä on Parma, joka on sarjajumbona. Viime kaudella he olivat kuudensia. Siellä tappiot ovat tuoneet paineita ja se on tuonut esiin negatiivisuutta. Siitä on vaikea nousta, sarjapaikkansa puolesta Chievon kanssa lähes joka kausi painiva Hetemaj tietää.

Serie A siirtyi joulutauolle ja jatkuu 5.- ja 6.1. pelattavalla kierroksella. Hetemaj’n Chievo kohtaa seuraavaksi kotonaan Torinon 6.1.2015.