Suomalaisjalkapalloilijan ovela peliliike toi joukkueelle voiton – maali lisäajalla hullaannutti selostajat

Tanskan pääsarjassa jalkapalloileva Joni Kauko lähti luomaan kansainvälistä uraa vuonna 2013, kun mies siirtyi FC Lahdesta saksalaiseen FSV Frankfurtiin kahden kauden ajaksi. Noiden kausien jälkeen mies on pelannut Energie Cottbusin, Randers FC:n ja viimeisimpänä tanskalaisen Esbjerg fB:n riveissä.

Esbjerg pelaa Tanskan pääsarjaa, jossa 14 joukkueen sarja jaetaan 26 kierroksen jälkeen ylä- ja alasarjaan, seitsemän joukkuetta kumpaankin. Esbjerg tarvitsi ottelusta voiton, että sen kausi jatkuisi pudotuspelien merkeissä.

Sarjajumbon paikalla ollut vierasjoukkue Vejle ei kuitenkaan päästänyt Esbjergiä helpolla ja Vejle jopa johti kamppailua 70. minuutille asti, kunnes Esbjerg tasoitti ottelun. 82. minuutilla Esbjerg sai punaisen kortin ja se vaikeutti voittamista entisestään.

Lisäajalla esiin astui Joni Kauko. Vejlen maalivahdilla oli pallo ja hän nakkasi sen käsistään eteensä, antaakseen pitkän avauksen. Taustalla ollut Kauko oli kuitenkin kuolleessa kulmassa maalivahtiin nähden ja mies syöksähti palloa kohti kuin puskista ja sijoitti sen ohi yllättyneen maalivahdin ja vei joukkueensa johtoon ja voiton myötä jatkosarjan pudotuspeleihin.

Kotijoukkueen selostajat hullaantuivat osumaan täysin, kuten allaolevasta tviitistä voi kuulla.

Lähde: Twitter

Kansikuva: Matthias Kern/Bongarts/Getty Images