Tässä ovat kuumimmat suomalaisnuoret Euroopan kentillä

Suomalaisia nuoria pelaajia pelaa ulkomaisilla kentillä harvakseltaan. Ehkä eniten julkisuutta on saanut viime aikoina Simon Srabb (s.1995), jonka kantapäämaali palkittiin Ruotsissa jalkapallogaalassa vuoden maaliksi. Skrabb solmi juuri kaksivuotisen lainasopimuksen ruotsalaisen Gefle IF:n kanssa. Pelaajaoikeudet omistaa FF Jaro.

Vahid Hambo (s.1995)

Edustaa Englannin mestaruussarjassa pelaavaa Brighton & Hove Albionia. Kesällä Hambo ilahdutti FC Interin faneja Turussa, tosin loukkaantumiset varjostivat maali-iloittelua. Nilkkavamman takia ensimmäiset pelit alkoivat Englannissa vasta marraskuussa.

Richard & Fredrik Jensen (s.1996 ja 1997)

Kaksikko pelaa FC Twenten riveissä Hollannissa. Richard on pelaillut tänä vuonna U21-maajoukkueessa mukana, mutta suuremmat otsikot ovat vielä ehkä tulossa, mikäli paikat pysyvät ehjinä. Nuoremmalla veljellä on myös samassa seurassa sopimus vuoteen 2018 saakka.

William Rosa (s. 1996)

Pelaa AC Bellaria Igea Marina Italia Serie D:ssä ja on pelannut Italiassa jo vuodesta 2012. Viimeisissä peleissä hän on pelannut täydet minuutit avauskokoonpanossa. Sopimus on voimassa kesään 2016 asti, ja suunnitelmissa on jatkaa Italiassa sarjan ylemmille tasoille.

Miko Virtanen (s.1999)

Virtanen on pelannut Englannissa Evertonin junioriakatemiassa vuodesta 2011 lähtien. Uralle on jo mahtunut maukkaita otteluita, kuten Suomen U16-joukkueen peli Pohjois-Irlantia vastaan (v. 2014), minkä Suomi voitti vieraissa 5–0. Virtanen pääsi tuossa ottelussa maalintekoon 53. minuutilla. Selän pitkään kestänyt rasitusmurtuma on rauhoittanut tämän vuoden harjoittelua.

Kansikuva: All Over Press