Tiesitkö tämän HJK:n päävalmentajasta? ”Olen pienestä pitäen ollut HIFK:n mies”

Vaikka Veikkausliigaan 42 vuoden tauon jälkeen nousseesta Helsingin IFK:sta tuleekin ensi kaudella Helsingin Jalkapalloklubin paikalliskamppailija, hallitsevan Suomen mestarin päävalmentaja Mika Lehkosuo toivottaa tähtirinnat lämpimästi tervetulleeksi pääsarjatasolle.

Kesken viime kauden HJK:n päävalmentajan pestin vastaanottanut Lehkosuo, 45, kokee HIFK:n nousun suurena piristyksenä tulevalle veikkausliigakaudelle.

– Enemmän kuin tervetullut oli HIFK:n nousu. Mielestäni ihan mielettömän hieno asia. Toivottavasti he saavat hommat hyvään kuntoon ja pysyvät Veikkausliigassa ja jatkavat hyvää tekemistä, Lehkosuo sanoo.

Millä mielin odotat Helsingin ensi kauden paikalliskamppailuja?

– No ihan mielenkiinnolla kyllä. Jääkiekkopuolella kannatan HIFK:ta. Olen pienestä pitäen ollut HIFK:n mies. Olen seurannut aina lätkää ja ollut perheen – oikeastaan isäni – kautta HIFK:n puolella.

– Jalkapallon puolella HIFK ei ole oikeastaan edustanut minulle koskaan suuria tunteita sen takia, että seura on pelannut alempaa divisioonaa, HJK:ssa lähes 200 liigaottelua urallaan pelannut Lehkosuo kertoo.

Suomen A-maajoukkueen valmennusryhmäänkin kuuluvan Lehkosuon mielestä HIFK:n nousu Veikkausliigaan on erittäin hyvä asia myös kilpailullisesti.

– Olen aina ja iänkaikkisesti sitä mieltä, että kilpailu kehittää ihmistä suuntaan tai toiseen. Totta kai HIFK tuo paikallisvastustajana HJK:lle kilpailua, oli se sitten valmentajan, pelaajan, seurajohtajan tai toimistotyöntekijän silmin katsottu.

– Se tuo uutta kilpailua eikä silloin auta kenenkään jäädä tuleen makaamaan vaan pitää entistä agressiivisemmin kehittyä. Sehän on loistava asia sekä HJK:n, HIFK:n sekä suomifutiksen kannalta, Lehkosuo linjaa.