Valioliiga-viikon topit ja flopit: Liverpool ja Manchester City

Valioliigan mennyt viikko tarjosi paljon mielenkiintoisia tapahtumia, kun muun muassa Liverpool pieksi Manchester Cityn vieraissa peräti 1–4 ja Leicester jatkoi voittokulkuaan noustuaan jo sarjan kärkipallille. Sen verran mielenkiintoinen 13. kierros oli, joten listasimme poikkeuksellisesti kierroksen viisi toppia ja floppia.

Flopit:

5. Southampton

Kuuden ottelun tappiottomassa putkessa kotiotteluun Stokea vastaan lähtenyt Southampton otti nenäänsä vierailijoilta 0–1, vaikka hallitsi ottelua. So’ton laukoi ottelussa peräti 15 kertaa, mutta sai ainoastaan yhden laukauksen maalia kohti. Loppujen lopuksi ensimmäisellä puolikkaalla Bojan Krkc’in maali ratkaisi ottelun Stokelle.

4. Newcastle

Harakat lentävät jälleen matalalla, kun turpaan tuli kotona Leicesteriltä peräti 0–3. Manageri Steve McClarenin hiekka tiimalasissa on jo loppunut aikoja sitten, mutta silti mies on vielä Newcastlen ruorissa.

3. Aston Villa

Rémi Garde matkusti joukkoineen Liverpooliin Evertonin vieraaksi. Kotiin tuomisina ei ollut edes lämmintä kättä, kun Toffees pieksi birminghamilaiset peräti 4–0 huikean hyökkäyspelaamisen ansiosta.

2. Arsenal

Tykkimiehet lähtivät heikon Spurs-pelin jälkeen hakemaan voittoa West Bromwichin vieraana. Toisin kuitenkin kävi, vaikka Oliver Giroud vei lontoolaiset 0–1 vierasjohtoon 28 minuutilla. WBA kuittasi maalin nopeasti ja puoliajalla tilanne oli kotijoukkueelle jo 2–1. Arsenal hallitsi ottelun toista puoliaikaa suvereenisti, muttei rangaistuspotkusta huolimatta pystynyt nousemaan WBA:n rinnalle ja kärsi näin ollen kauden kolmannen tappion lukemin 2–1.

1. Manchester City

Sarjaa johtanut City lähti hienoisena ennakkosuosikkina kotiotteluun Liverpoolia vastaan. Ennakkosuosikin asema karisi hyvin nopeasti, kun vierailijat olivat 32 minuutin kohdalla 0–3 vierasjohdossa. Philippe Coutinho ja Firmino osoittivat ottelussa vaarallisuutensa ja brasilialainen tutkapari alkaa löytää toisensa, joten heistä on vielä loppukaudesta suuri ilo Liverpoolin ontuneelle hyökkäykselle.

Topit:

5. West Bromwich

Kuten jo aiemmin todettua, otti WBA maukkaan voiton Arsenalista. Tony Pulisin joukot käänsivät hienosti ottelun Arsenalia vastaan tappioasemasta voitoksi. Joukkue majailee sarjassa sijalla 12. ja on sarjassa kuudentena olevasta West Hamista vain neljän pisteen päässä.

4. Ross Barkley

Ross Barkley johti Evertonin orkesteria, kun joukkue pieksi sarjassa viimeisenä olevaa Aston Villaa. Englantilainen viimeisteli itse kaksi Toffeesin maaleista ja syötti vielä loppulukemiksi jääneen Romelu Lukakun 4–0 osuman. Tällä hetkellä Evertonin hyökkäys on yksi sarjan vakuuttavimmista.

3. Jamie Vardy

Englantilainen kerää jatkuvasti uusia ylistyssanoja, eikä turhaan. Vardy on osunut maalin nyt 10 ottelussa peräkkäin ja sivuaa näin ollen Ruud van Nistelroyn Valioliiga-ennätystä. Vardy voi ottaa ennätyksen omiin nimiinsä lauantaina, kun Ketut isännöivät van Nistelroyn entistä seuraa Manchester Unitedia.

2. Tottenham

Spursin peli on tällä hetkellä todella hyvissä uomissa ja lennon jatkuessa, on joukkueella hyvä mahdollisuus selviytyä neljän joukkoon. Puolustus on organisoitu loistavasti, keskikenttä toimii, laitapelaaminen on vahvaa ja kärjessä Harry Kane on jälleen viime kauden tikissä. Lauantaina joukkue löi jopa helposti West Hamin Lontoon paikallisessa peräti 4–1.

1. Liverpool

Etihadilta haettu 4–1 voitto nostaa Poolin listamme kärkisijalle. Harva joukkue on viime vuosina pystynyt hakemaan voittoa Cityn vieraana, ja varsinkin kotimurskatappio, on Manuel Pellegrinin joukoille jotain uutta. Jürgen Kloppin porukka on kovassa iskussa, kun se on kahdessa edellisessä vieraspelissä lyönyt sekä Cityn että Chelsea, maalieron näyttäessä peräti 7-2.

Kansikuva: Getty