Valioliigan sunnuntai: juhliiko Chelsea mestaruutta?

Valioliigassa käydään sunnuntaina kaksi kamppailua. Chelsea voi varmistaa seurahistorian viidennen mestaruuden, mikäli joukkue kaataa kotikentällään Crystal Palacen. Manchester City ja Tottenham vastaavasti taistelevat tärkeistä pisteistä White Hart Lanella.

Chelsean kaula hopeasijalla oleviin Cityyn ja Arsenaliin on 13 pistettä, kun Valioliigaa on jäljellä neljä kierrosta. Arsenal on tosin pelannut ottelun kilpailijoitaan vähemmän, joten Arsene Wengerin miehistöllä on vielä teoreettinen mahdollisuus mestaruuteen. Chelsea voi kuitenkin varmistaa mestaruuden voitolla jo sunnuntaina.

José Mourinhon suojattien kausi on ollut todella vakuuttava. Chelsea on hävinnyt kuluvalla kaudella vain kaksi ottelua, päästänyt vähiten maaleja ja vastaavasti tehnyt toiseksi eniten heti Cityn jälkeen. Varsinkin kärkijoukkueita vastaan meno on ollut vakuuttavaa, sillä kauden ainoat tappiot ovat tulleet Tottenhamille ja Newcastlelle. Kotikentällään Stamford Bridgellä Chelsea ei ole hävinnyt kertaakaan, vaan 16 ottelusta saldona on 13 voittoa ja kolme tasapeliä. Mourinhon saldo kotikentältä on vakuuttava kautta aikain. Hän on valmentanut Chelseata 95 kotiottelussa Valioliigassa ja joukkue on hävinnyt näistä vain yhden.

– Me tarvitsemme kaksi tai kolme pistettä. Sanotaan kolme, ettei jouduta vertailemaan maalieroja. Jos voimme varmistaa mestaruuden kotona, niin se on hyvä juttu. Jos teemme sen sunnuntaina, niin vain parempi. Tällä hetkellä meillä ei ole vielä mitään valmisteluja tehty juhlia varten, Mourinho kertoi Valioliigan kotisivuilla.

Chelsea joutuu lähtemään kamppailuun ilman parasta maalintekijäänsä Diego Costaa, joka on kärsinyt vammoista pitkin kautta. Espanjalainen on 19 maalillaan Valioliigan maalipörssin kolmantena. Sarjan paras maalintekijä on 21 täysosumaa viimeistellyt Cityn Sergio Agüero.

Vierailija Crystal Palace on varsin turvallisissa asemissa sarjan alemmassa keskikastissa. Tammikuussa joukkueen peräsimeen tullut Alan Pardew on tehnyt hienoa työtä, vaikkakin Palace on hävinnyt kaksi viimeisintä otteluaan. Pardew oli joulukuussa Newcastlen peräsimessä, kun joukkue voitti Chelsean. Pardew on voittanut Chelsean jopa neljä kertaa kuuteen viimeiseen otteluun.

City ja Spurs taistelevat paikoista Eurooppaan

Nouseeko Aguero uusille kymppiluvuille? Viimeksi mies heilutti Spursin verkkoja neljästi ja kerkesi tuhrimaan jopa yhden rankkarin Cityn 4-1 voitossa lokakuussa (Getty)

Nouseeko Aguero uusille kymppiluvuille? Viimeksi mies heilutti Spursin verkkoja neljästi ja kerkesi tuhrimaan jopa yhden rankkarin Cityn 4-1 voitossa lokakuussa (Getty)

Manchester City ei pystynyt puolustamaan mestaruuttaan, vaan joukkue taistelee enää suorasta Mestarien liigan paikasta. Paikalliskamppailija Unitedin tappio West Bromwichille antoi Citylle mahdollisuuden saada viiden pisteen kaula neljänteen sijaan. Arsenal on ottelun vähemmän pelanneena tasapisteissä Cityn kanssa.

Manuel Pellegrinin joukot lähtevät Spursin kaatoon lievästi haavoitettuna. Sivussa ovat keskikentän moottori Yaya Toure, kapteeni Vincent Kompany ja hyökkääjä Stevan Jovetic.

Cityn ja Tottenhamin viime vuosien kohtaamiset ovat olleet varsin maalirikkaita. Edellisestä seitsemästä kohtaamisesta vain kerran on jääty alle viiteen maaliin ja vain kertaalleen toinen joukkue on jäänyt ilman täysosumaa. Kahden viime kauden kolmessa ottelussa on tehty yhteensä 17 maalia. City on ollut kohtaamisissa kuitenkin niskan päällä, sillä se on voittanut edellisestä seitsemästä kohtaamisesta kuusi. Pellegrini kuitenkin tiedostaa Tottenhamin vaarallisuuden.

– Siitä tulee kova peli, koska Tottenham on hyvä joukkue, jolla on laadukkaita pelaajia ja hyvä manageri. He pelaavat hyökäävästi, joten meidän on työskenneltävä kovasti puolustuksessa. Tottenham tarvitsee pisteitä selviytyäkseen Eurooppaliigaan ja me säilyäksemme sarjan kärkipäässä. Sunnuntaina kohtaa kaksi joukkuetta, jotka pelaavat hyvin ja yrittävät hyökätä, chileläinen kommentoi Valioliigan sivuilla.

Tottenham taistelee tiukasti viimeisestä Eurooppaliigaan oikeuttavasta paikasta. Ennen sunnuntaita joukkue on sarjassa kuudentena. Southampton hengittää niskaan pisteen perässä ja Liverpool on vastaavasti kolme pistettä edellä. Spurs on tosin pelannut ottelun kilpakumppaneitaan vähemmän. Lontoolaiset lähtevät sunnuntain kamppailuun ilman loukkaantumisista kärsiviä Ben Daviesia ja Kyle Walkeria.

Valioliigan sunnuntain ottelut:

15.30 Chelsea – Crystal Palace MTV MAX

18.00 Tottenham – Manchester City MTV MAX