SJK:n Toni Lehtinen: “Olen kannattanut Arsenalia pikkunassikasta asti”

Kokenut Toni Lehtinen edustaa SJK:ta

SJK:n kokenut Toni Lehtinen on melko tyytyväinen kauden alkuun

Seinäjoen Jalkapallokerhon viime kausi miesten Ykkösessä huipentui sarjanousuun, mikä tarkoitti, että SJK tulee pelaamaan Veikkausliigassa kaudella 2014. Joukkueen kokeneen hyökkääjän Toni Lehtisen mukaan sarjanousu oli asetettu tavoitteeksi jo varhaisessa vaiheessa.

– Huippufiilikset meillä oli tietenkin. Sarjanousu oli seuran ja organisaation tavoite jo yli vuoden verran. Ei meillä ollut joukkueenakaan mitään muuta tavoitetta kuin nousu. Siihen pääsimme ja sen saimme. Oli mikä tahansa sarja kyseessä niin on se aina vaikeata voittaa. Hienosti siinä kuitenkin onnistuimme, Lehtinen kertailee.

Lehtisen mukaan nousu oli koko joukkueen ansiota ja jokaisella pelaajalla oli tärkeä rooli joukkueessa.

– Joukkue voittaa ja joukkue häviää. Kaikki antavat parhaansa joukkueelle ja tekevät asioita joukkueensa eteen. Meillä oli paljon pelaajia jotka pelasivat, ja kaikkia varmasti tarvittiin siinä.

Kokeneella hyökkääjällä on takanaan rikkonainen talvi erilaisten loukkaantumisten parissa, mutta hän on kuitenkin melko tyytyväinen alkaneeseen kauteen ja joukkueensa esityksiin.

– Mielestäni olemme olleet pelillisesti ihan hyviä. Meillä on takana yksi kotipeli ja yksi voitto. Kolme todella vaikeaa vieraspeliä, ja kaksi pistettä niistä ei ole missään nimessä huono alku. Ne olivat todella tasaväkisiä otteluita.Olemme tyytyväisiä ja kauden alku on ollut positiivinen, Lehtinen kertoo.

Lehtinen kertoo myös kuinka nousu on otettu vastaan Seinäjoella, ja millaista futisilmapiiriä se on luonut kaupunkiin.

– On meillä kovasti jo pari vuotta rakennettu ja tuntuu että meillä täällä sellanen hyväfutisilmapiiri on. Meillä on todella hyvä kannattajaporukka nimeltään Klopit meitä kannustamassa.

Viime viikonloppuna ensimmäisen kerran avauksessa aloittanut Lehtinen kuvailee itseään hyökkääjäksi, joka pystyy pitämään palloa ja antaa näin muulle joukkueelle aikaa tulla mukaan hyökkäykseen.

Kysymykseen missä et ole mielestäsi niin hyvä, hänellä on myös selkeä vastaus.

– Niin kuin urheilussa ja elämässä yleensäkin pitää kehittyä koko ajan. Kaikkia osa-alueita pitää kehittää vielä.

Joitakin otteluita Kreikassa ja Sveitsissäkin pelannut Lehtinen muistelee ulkomaan sarjoja hyvinä kokemuksina.

– Minulla on tietenkin hyviä kokemuksia ulkomailta. Siellä näkee, mitä futiskulttuuri oikeasti tarkoittaa.

Suosikkijoukkuetta ja pelaajaa kysyttäessä Lehtisen katse suuntautuu Lontooseen.

– Arsenalia olen kannattanut ihan pikkupojasta asti. Se on ilman muuta suosikkijoukkue. Suosikkipelaajaksi minulla ei ole ketään erityistä, mutta vastaan Ian Wright. Hän on lopettanut varmaan jo 15 vuotta sitten, mutta sanon edelleen Ian Wright.

Arsene Wengerin kanssa Lehtinen haluaisi mieluiten työskennellä ja siihenkin on selkeä syynsä.

– Ihan siitä syystä, että saisin sitten pelata Arsenalissa. Se olisi aika hieno juttu!

SJK kohtaa Veikkausliigassa Hongan kotonaan torstaina 8.4.2014 klo 18.30