Ville Lyytikäinen on poissa

Suomalainen jalkapallo sai tiistaina suru-uutisen, valmentaja ja pelaaja-agentti Ville Lyytikäinen on poissa. Lyytikäinen kuoli aivan liian nuorena, vasta 49-vuotiaana. Iästään huolimatta hän ehti jalkapallon parissa tekemään valtavasti töitä, valmentaen ja hoitaen pelaajien asioita.

Parhaiten Lyytikäinen muistetaan FC Jokereista, jossa hän toimi valmentajana Jan Eversen jälkeen. Tuosta ajanjaksosta mieleeni tulee yksi muisto. HJK oli juuri voittanut Suomen mestaruuden ja vastaavasti taisi olla niin, että FC Jokerit putosi samalla kaudella 1. divisioonaan.

Klubin kannattajat sekä joukkue olivat juhlimassa mestaruutta Sports Academyssa Helsingissä, niin Lyytikäinen tuli kanssa sinne ja kätteli jokaisen HJK:n kannattajan. Ele oli upea, kilpailevan seuran edustajalta.

Vuosia myöhemmin tapasin Lyytikäisen ja pääsin keskustelemaan hänen kanssaan hieman. Tuon tapaamisen yhteydessä sain mielikuvan miellyttävästä henkilöstä. Tuota mielikuvaa vahvisti entisestään tiistain aikana twitterissä olleet keskustelut ja muistamiset Ville Lyytikäisestä.

Lyytikäinen valmensi Jokereita kaudella 2001 Veikkausliigassa ja 2002 Ykkösessä. Jokereista mies siirtyi Hämeenlinnaan FC Hämeenlinnan peräsimeen kausiksi 2003 ja 2004, jolloin seura pelasi Veikkausliigassa. Vuonna 2005 Lyytikäinen valmensi Ykkösessä FC Honkaa viiden kierroksen verran. Valmennusura päättyi Atlantis FC:n valmentajana vuonna 2007.

Tuon jälkeen hän toimi pelaaja-agenttina useille pelaajille. Yksi heistä oli Eero Markkanen, jonka sopimusta muun muassa Real Madridiin Lyytikäinen oli solmimassa. Lyytikäisen asiakkaisiin kuului myös Petteri Forssell ja Duarte Tammilehto, jotka molemmat ovat muistelleet agenttiansa Twitterissä.

Lyytikäinen oli isossa roolissa myös ruotsalaismaalivahti Daniel Örlundin siirtyessä HJK:n riveihin kaudella 2015. Rosenborgissa ennen HJK:ta 118 ottelua pelannut Örlund ehti pelata Klubin riveissä 20 ottelua. Nykyisin Örlund pelaa Brommarpojkarnassa.

Jalkapallo menetti paljon, kun Ville Lyytikäinen siirtyi taivaallisille pelikentille. Suomalaisen jalkapallon yksi väriläiskistä, suorien kommenttien mies, on nyt poissa. Lepää rauhassa Ville Lyytikäinen.