Zlatan palaa kotiin – ”Jalkapallomaailman myyttisin hahmo koko 2000-luvulla”

Keskiviikkona pelattavan Mestarien liigan ottelun kunniaksi Penkinlämmittäjät pyhittää koko tämän viikon jaksonsa Ruotsin jalkapallolegendalle – Zlatan Ibrahimovicille. Jakson avauspuoliskolla podcast-kaksikko pohtii myyttisen pelaajan merkitystä koko ruotsalaiselle jalkapallolle, ja miksi Zlatan on Zlatan. Lisäksi käsittelyssä on keskiviikon ottelu Malmö–PSG.

Zlatan Ibrahimovic on henkilö, joka herättää ympärillään keskustelua ja puhetta niin kentällä kuin myös kentän ulkopuolella. Äärimmäisen kovalla itsetunnolla varustettu hyökkääjätähti osaa provosoida eikä itse provosoidu helposti.

Kovien ja joskus ylimielisiltäkin vaikuttavien lausuntojen takana on kuitenkin viimeisen päälle huippu-urheilija.

– On väärin luulla, että kyseessä olisi vain huvikseen jalkapalloa pelaava ja lahjakkuudella tuonne asti päässyt pelaaja. Zlatan on tehnyt mielettömän työn päästäkseen maailman huipulle, Penkinlämmittäjien Anssi Karjalainen toteaa.

– Minun mielestä Zlatan on koko jalkapallomaailman myyttisin henkilö 2000-luvulla, hän jatkaa.

Keskiviikkona hän palaa kaupunkiin, josta huikea ura sai alkusysäyksensä. Malmö rakastaa Ibrahimovicia ja Ibrahimovic rakastaa Malmöä. Kannattajien vastaanotto tulee olemaan häkellyttävä, kun PSG astelee stadionille Zlatanin johdolla.

Ottelu on lohkovaiheen yksi merkittävimmistä ja ennakkoon odotetuimmista, ja todennäköisesti otsikot tullaan rakentamaan vain yhden miehen ympärille. Kävi ottelussa miten vain.

Malmön mahdollisuudet ovatkin erittäin pienet, mutta kaiken osuessa nappiin ja Ibrahimovicin jäädessä itse ottelussa varjoon, voi lohkossaan neljännellä sijalla oleva joukkue yllättää suuren PSG:n.

Twitter: @Penkinlam

Toimittajat: Atte Ruuttila (@ARuuttila) ja Anssi Karjalainen (@A_Karjalainen)

Kansikuva: All Over Press