Niskaselle katkera neljäs sija

Kilpailun alussa Iivo Niskanen kaatui huoltopaikalla ja juoma jäi saamatta. Niskanen kompastui huoltohenkilön jalan osuttua hänen sukseensa. Tilanteessa Niskasen suksi nousi ladulta penkalle.

Kovalla vauhdilla aloittanut Niskanen kulutti paljon energiaa hiihtäessään kärkijoukon kiinni ja kunto kesti vauhdissa mukana varsin pitkään, seitsemän miehen joukon erkaantuessa muista.

Hiihtäjä toisensa jälkeen putosi mitalikamppailusta ulos. Pari minuuttia ennen maalia Niskanen näytti yrittävän kärkeen siirtymistä, kun viisi miestä oli ryhmässä mukana ja mies kävi parhaimmillaan kolmantena. Vauhti kasvoi koko ajan ja lopulta kolmen kärki karkasi loppukirikamppailuun.

Kilpailun voitti Norjan Sjur Röthe vain 0,1 sekunnin erolla Aleksandr Bolshunoviin, Martin Sundby oli kolmas 0,7 sekunnin erolla Rötheen. Niskanen tuli maaliin noin 12 sekuntia voittajan jälkeen.

Kansikuva: Youtube