Kohti pudotuspelejä: Viikko 16 – NFC:ssä luvassa iso kasa huippuotteluita

NFC:n puolella pudotuspelipaikat alkavat olla jo viimeistä piirtoa lukuunottamatta jaettu. Vain ihme voi enää nostaa Atlanta Falconsin mukaan taisteluun, joten muiden kuin NFC Eastin osalta tilanne alkaa selkiytyä. Kärkijoukkueet pelaavat suurimman osan runkosarjan lopun otteluista vastakkain, joten mielenkiintoisia koitoksia on vielä luvassa, kun lopullisia sijoituksia ratkotaan.

Kärkipaikat

Green Bay Packers nousi tälle viikolle mukaan taisteluun kärkipaikoista. Panthers yrittää varmistaa jo viikonloppuna kotietunsa pudotuspeleihin, kun taas Cardinals pyrkii karistamaan Packersin kannoiltaan. Arizona voi tipahtaa varmalta jo tuntuneelta kakkospaikalta kolmanneksi häviämällä molemmat ottelunsa, jos Packers samaan aikaan hakee voitot omista otteluistaan. Molempien osalta on huomioitava, että vastustajat ovat priimaluokkaa, kun ensin he kohtaavat toisensa ja sen jälkeen Cardinals Sehawksin ja Packers Vikingsin. Toisaalta, jos Cardinals voittaa molemmat ottelunsa ja Panthers häviää samalla molemmat, nousee Cardinals ykköseksi.

1. Carolina Panthers (14–0)
Vastustajat: Falcons ja Buccaneers

2. Arizona Cardinals (12–2)
Vastustajat: Packers ja Seahawks

3. Green Bay Packers (10–4)
Vastustajat: Cardinals ja Vikings

Loput pudotuspelipaikat

Lopuista joukkueista Seahawks varmisti neljäntenä paikkansa jatkossa. Vikingsillä on teoreettinen mahdollisuus tippua vielä Falconsin taakse, mutta se edellyttä niin Vikingsiltä kuin Seahawksiltakin kahta tappiota, jolloin Falcons nousisi viidenneksi ja Seahawks säilyttäisi kuudennen sijan. Todennäköisempää kuitenkin on, että Vikings, Seahawks ja mahdollisesti myös Packers käyvät verisen taiston keskenään sijoituksista.

NFC East on edelleen oma lukunsa, jonka joukkueet eivät edelleenkään saa kunnon pesäeroa toisiinsa. Redskins onnistui kuitenkin kuromaan pienen etumatkan muihin voittamalla vakuuttavasti Billsin. Eagles oli pelkkä vastaantulija Cardinalsille, mutta Giants pisti todenteolla kampoihin Panthersia vastaan nousten mahdottomasta tappioasemasta aina tasoihin ottelun viime hetkillä. Valitettavasti kiri ei riittänyt aivan loppuun saakka ja heidän kohtalona on edelleen divisioonan kolmossija. Giantsin huiman kirin ilmentymä oli laitahyökkääjä Odell Beckham, joka haastoi Panthersin Josh Normanin lähes nyrkkitappeluun ja onnistui muuttamaan ottelun kulun täysin. Giantsin kannalta valitettavasti Beckham sai ottelusta pelikiellon, joka pitää hänet sivussa Vikings-ottelusta. Tuleva ottelu Redskinsin ja Eaglesin välillä on todella merkittävä ja se tulee määrittämään pitkälti divisioonan marssijärjestyksen. Redskins varmistaa voitollaan ykköspaikan, mutta tappiolla antaa etulyöntiaseman Eaglesille. Ei pidä unohtaa Giantsia vielä kokonaan, jonka ykköspaikka edellyttää Redskinsiltä kahta tappiota Giantsilta puolestaan kahta voittoa.

4. Washington Redskins (7–7)
Vastustajat: Eagles ja Cowboys

5. Seattle Seahawks (9–5)
Vastustajat: Rams ja Cardinals

6. Minnesota Vikings (9–5)
Vastustajat: Giants ja Packers

7. Atlanta Falcons (7–7)
Vastustajat: Panthers ja Saints

10. Philadelphia Eagles (6–8)
Vastustajat: Redskins ja Giants

11. New York Giants (6–8)
Vastustajat: Vikings ja Eagles

Käy laatimassa oma pudotuspelikaaviosi osoitteessa http://espn.go.com/nfl/playoffs/machine.

Kansikuva: Getty