Kohti Rautamaljaa: Viikko 8

2. divisioonan kesätauko on vietetty ja sarja palaa tositoimiin täyden kierroksen voimin. Kaksi vapaata viikonloppua varmasti maistui monelle pelaajalle. Kaikki siitä eivät kuitenkaan päässeet nauttimaan, kun alkukaudesta siirretty Rajaritareiden ja Steelersin välinen ottelu pelattiin kesätauon aikana. Steelers voitti kyseisen ottelun ja yllätystä ei siis nähty Lappeenrannassa reilu viikko sitten. Ottelu kuitenkin tarjosi katsojilleen hyvää jenkkifutista ja jännitystä loppuun asti, kun vierasjoukkue voitti ottelun ainoastaan 19-30 lukemin.

Tasainen ottelu oli viite siitä, mitä tulevat kierrokset tulevat tarjoamaan, koska sarjan tasoerot ovat tasoittuneet selvästi edellisillä kierroksilla. Hämeenlinna Huskies on selvästi jäänyt alkukauden tasolleen, mutta muut joukkueet ovat kuroneet sarjajohtajan pelillistä tasoa kiinni. Hämeenlinnalaisten runkosarjan voitto ei olekaan enää niin selvä asia, miltä se näytti vielä alkukaudesta jolloin joukkue voitti otteluitaan kertan toisensa jälkeen ylivoimaisten suoritusten siivittämänä. Toisaalta taas alkukaudesta tuomittu Rajaritarit on taistellut viime viikkoina niin hyvin, ettei olisi ihme vaikka lappeenrantalaiset kampeaisivat vielä itsensä pois karsintaotteluista.

Wolverines II – Steelers

02.08 kello 13.00 Velodromi, harjoituskenttä Helsinki

Wolverines-hyökkäys on tökkinyt todella pahasti viimeiset kierrokset, ja joukkue onkin tehnyt viimeksi pisteitä kesäkuun ottelussa Sipoo Bulldogsia vastaan. Heinäkuussa joukkue pelasi kaksi ottelua ja molemmissa tuloksena oli murskatappio ilman tehtyjä pisteitä. Noiden murskatappioiden seurauksena joukkue joutui myös tilanteeseen, jossa se voi pudota vielä karsintaotteluihin kauden päätteeksi. Wolverines-hyökkäyksen pitääkin keksiä jotain uutta seuraaviin otteluihin, koska alkukaudesta toiminut juoksuhyökkäys on nyt nähty ja vastusjat osaavat ottaa sen pois.

Wolverines-puolustus on romahtanut hyökkäyksen ohella ja se on näkynyt rajusti tulostaululla. Suurin syy romahdukseen on varmasti, se että hyökkäys ei ole toiminut, mutta oman lisänsä tähän antaa varmasti myös seuran Vaahteraliigajoukkueeseen pelaamaan siirtyneet pelaajat. Wolverines-puolustus kuitenkin onnistui edellisen kerran Steelersiä vastaan erinomaisesti, samanlaisella suorituksella joukkue tuleekin taistelemaan ottelun voistosta myös tuleva viikonloppuna.

Steelers-hyökkäys on edelleen parhaimmillaan tiukoissa tilanteissa, ja silloin kun otteluita ratkaistaan. Oman mausteensa joukkueen hyökkäykseen voi tuoda loukkaantumiset, joiden vuoksi edellisestä ottelusta joukkueen kokoonpanosta puuttui monta todella tärkeää pelaajaa. Varsinkin laitahyökkääjä Pekka Utriainen on pelaaja, jota Steelers-hyökkäys kaipaa ratkaisuhetkillä. Utriainen pystyy kiinnittämään itseensä monen pelaajan huomion ja tarvittaessa myös tekemään isoja pelisuorituksia pallon kanssa.

Steelers-puolustus on parantanut läpi kauden ja edellisessä ottelussa se pelasi erittäin hyvin varsinkin ottelun alussa, jolloin Rajaritarit olivat ongelmissa vieraidensa kanssa. Heittopuolustus kuitenkin petti hieman Lappeenrannassa, ja sen seurauksena kuopiolaiset joutuivat vielä ongelmiin ottelun lopulla. Selvää kuitenkin on se, että monen aloittavan pelaajan puuttuminen Lappeenrannassa näkyi joukkueen kokonaissuorituksessa, ja helteisessä säässä pelattu ottelu verotti pienellä rosterilla pelannutta Steelersiä.

Arvio

Steelers lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina ja ensimmäisen ottelun kaltaista trilleriä tästä tuskin tulee. Steelers voittaa 0-32

Rajaritarit – Bulldogs

03.08 kello 14.00 Lauritsalan yläkenttä Lappeenranta

Rajaritarit-hyökkäys on piristynyt selvästi edellisinä viikkoina, ja sen seurauksena joukkue on pystynyt taistelemaan otteluiden voitosta. Isoimman kiitoksen joukkue kuitenkin ansaitsee asenteesta,  jolla se pelaa ottelusta toiseen vaikka rosteri on ehkäpä sarjan pienin. Varsinkin Hämeenlinassa edellisellä kunnon kierroksella Rajaritarit pystyivät haastamaan kotijoukkueen ottelun ensimmäisellä puoliajalla todella miehekkäästi. Eikä ottelun loppukaan ollut mikään läpihuuto, vaikka lopputulos lopulta olikin suhteellisen ruma. Asenne ja sisu ovatkin joukkueen suurimmat aseet. Tähän kun lisätään vielä tasapainoinen hyökkäys, niin joukkue vaikuttaa hyvältä haastajalta kauden viimeisiin otteluihin.

Rajaritarit-puolustus on nostanut tasoaan huomattavasti kauden aikana ja varsinkin puolustuksenlinja on pelannut todella hyvin. Hyvänä esimerkkinä puolustuksenlinjan pelaamisesta voidaan pitää Hämeenlinnan-ottelua, jossa kotijoukkueen hyökkäyksenlinja oli ajoittain hätää kärsimässä vieraidensa kanssa.

Bulldogs-hyökkäys on selvästi sarjan huonoin ja sitä ei edesauta se, että joukkue on pelannut viimeiset ottelut todella kapealla rosterilla. Joukkueen kuitenkin pitäisi saada tulevasta viikonlopusta alkaen vahvistuksia farmijoukkueesta, ja sen pitäisi piristää tekemistä jonkun verran. Malmilta tulevat pelaajat ovat kuitenkin enemmän huilivuoroja tuovia pelaajia kuin supertähtiä, jotka nostaisivat joukkueen hyökkäyksen taistelemaan jokaisen ottelun voitosta.

Bulldogs-puolustus nojautuu käytännössä samoihin pelaajiin kun hyökkäyskin ja sen vuoksi pelaaminen on ajoittain näyttänyt todella väsyneeltä. Farmijoukkueesta tulevat pelaajat voivat nostaa  puolustuksen tasoa roimasti, koska pelaajat pääsevät muulloinkin kun puoliajalla ja aikalisien aikana juomaan vettä. Sipoolaisten puolustuksen pitäisikin pystyä haastamaan vastustajansa tulevissa otteluissa ainakin alkukautta paremmin.

Arvio

Rajaritarit haluvat karsijan paikalta pois ja sen näkee koko joukkueen tekemisestä. Bulldogs taas voi alkaa jo harjoittelemaan karsintaottelua varten, joten seuraavat ottelut ovat joukkueelle enemmänkin hyviä harjoituksia tulevaa karsintaa varten. Rajaritarit voittaa 56-6.

Huskies – Sun City

03.08 kello 16.00 Pullerin tekonurmi, Hämeenlinna

Huskies-hyökkäys on hieman tökkinyt viimeisinä viikkoina ja joukkueen tekeminen onkin näyttänyt hieman epävarmalta. On kuitenkin selvää, että Hämeenlinnalaisten rosterilla pystyy pelaamaan huomattavasti paremmin, ja olisikin pieni ihme jos joukkue ei ala parantamaan kesätauon jälkeen otteitaan. Hyökkäyksen tasoon vaikutti ennen taukoa myös loukkaantumiset, joten tauko tuli siinäkin mielessä ainakin hämeenlinnalaisille todella hyvään väliin. Tauon jälkeen Huskiesin pitäisikin päästä pelaamaan parhaalla miehityksellään tärkeitä otteluita, joten jo se tulee nostamaan joukkueen tasoa viimeisimmistä otteluista.

Huskies-puolustus on ollut selvästi sarjan paras, ja ainoastaan Steelers on pystynyt pisteiden tekoon hämeenlinnalaisten puolustusta vastaan. Leveällä materiaalilla pelaavat hämeenlinnalaiset ovatkin saaneet jokaiseen otteluun hyvän kierrätyksen puolustukseen, joten väsyneiden pelaajien ei ole tarvinut paljon kentällä olla. Kierätys voi tulla myös viikonlopun ottelussa isoon rooliin, koska Etelä-Suomeen on luvattu ennätyshelteitä, jolloin väsymys voi iskeä yllättäväkin nopeasti. Kierrätystä tärkeämpää kuitenkin viikonloppuna on hyvä valmistautuminen, joka näkyi joukkueiden edellisessä kohtaamisessa. Tuolloin hämeenlinnalaiset olivat selvästi vastustajiaan valmistautuneempia ja tuloksena oli selvä voitto.

Sun City -hyökkäys on löytänyt itsensä kauden aikana ja se on näkynyt tulostaululla. Alkukaudesta vaivannut hyökkäyksen yksipuolisuus on poissa, ja nyt hankolaiset pystyvät ratkomaan otteluita niin juosten kun heittäenkin. Viikonloppuna kuitenkin on mielenkiintoista nähdä, kuinka hyvin joukkueen hyökkäyksenlinja jaksaa painia kuumissa olosuhteissa kotijoukkueen leveällä miehityksellä pelaavan puolustuksenlinjan kanssa. Linjapelaaminen on muutenkin hyvin tärkeää, mutta tälläisessä tiukassa ottelussa sen arvo tulee korostumaan entisestään. Sun City tuleekin voittamaan tai häviäämään ottelun juuri linjojen taistelun perusteella.

Sun City-puolustus on pelannut perusvarmasti läpi kauden. Edellisessä kohtaamisessa Huskiesia vastaan taso kuitenkin romahti, eikä siihen ole varaa tulevana viikonloppuna. Varsinkin talvella muutetun heittopuolustuksen pitää pelata sillä tasolla, jota siltä odotetaan ja samalla juoksupuolustuksen pitää tehdä työnsä edellistä kohtaamista paremmin. Sun City -puolustus joutuukin kauden kovimpaan testiinsä tulevana viikonloppuna, koska ottelussa on hankolaisten kannalta panoksena runkosarjan voitto.

Arvio

Sun Cityn on pakko voittaa, jos joukkue haluaa vielä taistella runkosarjan voitosta. Huskies taas voi hävitäkin yhden ottelun ja silti se voi taistella viimeiselle viikolle asti runkosarjan voitosta. Huskies lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina ensimmäisen kohtaamisen perusteella. Sun Cityn pitääkin parantaa ensimmäisestä kohtaamisesta selvästi, jotta se voisi taistella ottelun voitosta. Huskies voittaa 31-14