NFL Mock Draft 2017 – Puolustajat valtaamassa kärkipaikat

Viaplay LogoKatso NFL Draft 2017 suorana Viaplaylta torstain ja sunnuntain välisinä öinä.

NFL:n varaustilaisuus pidetään tämän viikon lopulla Philadelphiassa. Tilaisuus on siitä eriskummallinen, että tutun sisätilan sijaan tulevaisuuden tähdet kuulevat oman nimensä lausuttavan puistossa. Tämän kertainen varaustilaisuus nimittäin pidetään Benjamin Franklin -puistoalueella keskellä vilkkainta Philadelphiaa. Tilaisuus on myös siksi hieman normaalista poikkeava, että varaustilaisuuteen on mahdollista osallistua ilman minkäänlaista pääsymaksua.

NFL on halunnut rakentaa tästäkin asiasta entistä enemmän ”koko” kansan tilaisuuden ja sen ansiosta varaustilaisuuteen osallistuminen on mahdollista jokaiselle NFL:ää rakastavalle ihmiselle. Vuosi sitten ensimmäisenä varasi Rams, joka nappasi riveihinsä Jared Goffin. Hänen vanavedessään kuudesta ensimmäisestä varauksesta neljä osui hyökkäyspäähän. Tänä vuonna tilanne on kääntymässä päinvastaiseksi.

Voit antaa myös oman näkemyksesi varaustilaisuuden kulusta NFL.comin sivuilla.

NFL Draft -viikonlopun aikataulu:

  • Torstai-iltana klo 3:00 alkaen – 1. varauskierros
  • Perjantai-iltana klo 2:00 alkaen – 2.-3. varauskierrokset
  • Lauantai-iltana klo 19:00 alkaen – 4.-7. varauskierrokset

1. Cleveland Browns: Myles Garrett, DE, Texas A&M

Montako fanipaitaa Clevelandissa on jo ehditty painaa Myles Garrettin nimellä? Ilman ihmeitä muutto Texasin lämmöstä lähelle Kanadan rajaa alkaa olla jo taputeltu. (Joe Robbins/Getty)

Viime vuosina on harvemmin nähty näin selkeää ykkösvalintaa NFL:n varaustilaisuudessa. Myles Garrett on ollut lähes jokaisen asiantuntijan selvä valinta jo useamman kuukauden ajan. Tämä kevät onkin ollut siinä mielessä tylsä, että edes pelinrakentajat eivät ole päässeet hämmentämään soppaa ykkösvalinnan suhteen. Garrett on ennakkoon kaikkien järkevien tilastojen mukaan tämän varaustilaisuuden paras pelaaja, ja siksi hän myös tulee itseoikeutetusti päätymään Cleveland Brownsiin.

2. San Francisco 49ers: Leonard Fournette, RB, LSU

Tämä valinta voi olla monelle todellinen yllätys, mutta me Faneille.comilla uskomme 49ersin uuden johdon lähtevän rakentamaan joukkuetta hyökkäyksen kautta. Siksipä valinnaksi tulee osumaan tämän varaustilaisuuden paras hyökkääjä. Leonard Fournette ei ole kyllä kaikkien mielestä paras pelaaja omalla pelipaikallaan, mutta toiset taas pitävät tätä järkälemäistä juoksukonetta seuraavana supertähtenä.

Lisäksi huomioitavaa on se, että tämän kevään pelinrakentajista yksikään ei ole kakkosvarauksen arvoinen, joten siksi 49ers on pakotettu tekemään toisenlainen ratkaisun kuin perinteisesti tehdään. Niin ja onhan loistava keskushyökkääjä aina vähän huonommankin pelinrakentajan paras kaveri, koska vahvalla juoksuhyökkäämisellä avataan usein tilaa heittohyökkäykselle.

3. Chicago Bears: Solomon Thomas, DE, Stanford

Chicago Bears on tilanteessa, jossa sen on pakko valita paras vapaana oleva pelaaja ja siksipä se valitsee Solomon Thomasin. Thomas ei ole välttämättä kaikkein seksikkäin valinta, mutta jonkinlaisena takuuvarmana onnistujana häntä voidaan silti pitää atleettisuutensa vuoksi.

Nykyinen NFL on sarja, jossa pärjää joko loistavalla puolustamisella tai todella hyvällä hyökkäämisellä. Koska jälkimmäistä Bearsilla ei ole, koittavat chicagolaiset rakentaa pikkuhiljaa sarjan parasta puolustusta. Thomas onkin mitä oivallisin palanen juuri tuota projektia varten.

4. Jacksonville Jaguars: Jonathan Allen, DE / DT, Alabama

Jaguars varmasti himoitsee itselleen Leonard Fournettea, mutta kun 49ers on pudottanut jo ensimmäisen varauspäivän suurimman pommin varaamalla kyseisen mörököllin, niin Jaguars joutuu turvautumaan varasuunnitelmaansa.

Jonathan Allen ei ole millään mittarilla mitattuna huono varaus, mutta täysin erilainen mitä Jaguars-fanit varmasti toivoisivat. Jaguars-fanit tulevat kuitenkin rakastumaan tähän valintaan, koska Allen tulee olemaan mitä todennäköisemmin yksi pelipaikkansa parhaista pelaajista viimeistään kolmen vuoden kuluttua.

5. Tennessee Titans (alunperin LA Rams): Marshon Lattimore, CB, Ohio State

Titans kyllä kaipaisi esimerkiksi laitahyökkääjiä, mutta seurajohto varmasti myös tietää ettei pelkän hyökkäyksen avulla voiteta otteluita, etenkään mestaruuksia. Siksipä Titans tulee varaamaan parhaan vapaana olevan puolustajan. Marshon Lattimore on syvän kulmapuolustajalistan kovin nimi ja siksi itseoikeutettu ykkösvaraus omalta pelipaikaltaan.

Valinta voisi kohdistua moneen muuhunkin pelaajaan, mutta Lattimoren ”täydellisyys” on liian kova pala ohitettavaksi Titans-johdolle.

6. New York Jets: Mitch Trubisky, QB, North Carolina

Vielä talvella ykkösvaraukseksi povattu North Carolinan Mitch Trubisky joutuu odottelemaan varausvuoroaan nyt tovin pidempään. (Joe Robbins/Getty)

Tämän kevään ensimmäinen pelinrakentaja varataan vasta numerolla kuusi ja se on hienoinen ihme, koska yleensä pelinrakentajaa vailla olevat joukkueet ovat epätoivoisia ja tekevät varaustilaisuuden kärkisijoille epätoivoisia nousuja. Tänä keväänä näitä kamikaze-nousuja ei nähdä, koska pelinrakentajien taso ei päätä huimaa.

Mitch Trubisky on kuitenkin pelinrakentaja, joka omaa tämän keväisistä pelinrakentajista eniten potentiaalia ja siksi hänet varataan ensimmäisenä. Hyvänä urheilijana tunnettu Trubisky ei tosiaankaan ole vielä valmis ammattilaiseksi, mutta parin kolmen vuoden päästä tästä herrasta tullaan mitä todennäköisemmin kuulemaan enemmänkin, ellei sitten Jets onnistu syömään tämän nuoren herran itseluottamusta nolliin jo ennen sitä.

7. Los Angeles Chargers: Malik Hooker, S, Ohio State

Chargersin rosteri huutaa kunnon takapuolustajaa, ja siksi seurajohdon rakastama Malik Hooker tulee olemaan joukkueen valinta 100-prosenttisen varmasti, jos hän on vaan vapaana vielä numerolla seitsemän. Hookeria on pidetty monen asiantuntijan papereissa seuraavana Ed Reedinä, joten siinä mielessä tämän varauksen pitäisi osoittautua tulevaisuudessa jonkinlaiseksi ryöstöksi.

Hookerin varausta mietittäessä kuitenkin pitää aina pitää mielessä se, ettei herra ole pelannut vielä kovinkaan kauaa amerikkalaista jalkapalloa, sillä hän on entinen koripalloilija. Eli todellista potentiaalia tarvitsee vain jokaisen arvailla.

8. Carolina Panthers: Christian McCaffrey, RB / WR, Stanford

Tämä tulee olemaan valinta jota jokainen NFL:ää seuraava tulee rakastamaan. Onhan Christian McCaffrey juuri sellainen pelaaja, jota Panthersin lähes Super Bowl -tasoinen joukkue kaipaa. McCaffrey sopiikin kuin nenä päähän panttereiden pelaamaan pelisysteemiin ja siksi kaikki soikeaa palloa diggaavat ihmiset tulevat pitämään tästä valinnasta. Onhan hienoja suorituksia ja loistavaa pelaamista aina ilo katsoa, esittää sitä sitten oma suosikkijoukkue tai jonkinlainen inhokkijengi.

9. Cincinnati Bengals: John Ross, WR, Washington

A.J. Green on edelleen yksi sarjan parhaista laitahyökkääjistä, mutta niin kauan kun häntä voi tuplata, ei hänestä saada kaikkea mahdollista irti. Siksi on täysin mahdollista, että Bengals käyttää ensimmäisen kierroksen varausvuoronsa laitahyökkääjään.

John Ross taas on kärkeen ennustetuista laitahyökkääjistä se A.J. Greeniä vähiten muistuttava, joten siksi Bengals voisi valita hänet ennen Mike Williamsia ja Corey Davisia.

10. Buffalo Bills: Jamal Adams, SS, LSU

Bills-puolustus kaipaa johtajuutta ja sitä Jamal Adams voisi tuoda tulevalle joukkueelleen. Lisäksi Bills on rakennusvaiheessa oleva joukkue, joten joukkueen pitää varata paras jäljellä olevista pelaajista.

11. New Orleans Saints: Gareon Conley, CB, Ohio State

Saintsin seurajohto joutuu varmasti miettimään pitkään tässä kohtaan, varaako joukkue kulmapuolustajan vai puolustuksen linjamiehen, koska molempia joukkue kaipaa kipeästi ja vapaana on monta hyvää pelaajaa kyseisille pelipaikoille. Gareon Conley on kuitenkin sellainen atleetti, että häntä on vaikea ohittaa mietinnöissä.

12. Cleveland Browns (Philadelphia): Deshaun Watson, QB, Clemson

Yllättyisikö joku oikeasti, jos Browns varaisi tässä vaiheessa pelinrakentajan? Moni ei varmasti yllättyisi siitäkään, vaikka Browns tekisi jopa jonkinlaisen kaupan noustakseen ylemmäs varaamaan pelinrakentajan.

Eli pelipaikka on monella tapaa selvä tässä vaiheessa, mutta nyt on enemmän kyse siitä, kenestä Browns-valmennus tykkää eniten. Kaiken järjen mukaan häviämään totutussa Clevelandissa pitäisi tarttua siihen oljenkorteen, josta löytyy voittavan pelaamisen elementtejä ja siksi valinnaksi pitäisi muodostua Deshaun Watson, joka osoitti yliopistossa olevansa voittaja.

13. Arizona Cardinals: Patrick Mahomes II, QB, Texas Tech

Carson Palmer varattiin 14 vuotta sitten numerolla yksi. Hänen aikansa tiimalasissa alkaa käydä vähiin ja Cardinalsilla on houkutteleva tilaisuus ottaa miehen vierelle oppipoika kasvamaan korkoa. (Otto Greule Jr/Getty)

Faneille.comin toimituksen mielestä Arizona Candinalsilla on tässä vaiheessa tasan kaksi vaihtoehtoa, joko lähteä varaamaan Carson Palmerin pelipaikan perijää tai sitten hänen suojelijaansa eli hyökkäyksen linjamiestä.

Tässä vaiheessa Palmerin uraa on kuitenkin ehkä viisaampaa lähteä etsimään sitä perijää, koska Palmerin kilometrit olivat jo viime kaudella selvästi loppumaisillaan. Siksi Cardinalsin tulevaisuuden kannalta on fiksumpaa etsiä pelinrakentajaa kuin linjamiestä. Patrick Mahomes ei ole todellakaan valmis aloittamaan vielä ensi kaudella yhtäkään ottelua, mutta vuosi Palmerin oppipoikana voisi tehdä ihmeitä. Onhan Mahomes todella vahvakätinen pelinrakentaja, jonka ongelmana on jalkatyö ja pelinlukutaito. Näitä asioita Mahomes voisikin treenata tulevan vuoden rauhassa, jos ja kun Palmer olisi Cardinalsin aloittava pelinrakentaja vielä ensi kaudella.

14. Philadelphia Eagles (Minnesota): Corey Davis, WR, Western Michigan

Corey Davis on joidenkin asiantuntijoiden mielestä jopa tämän varaustilaisuuden paras hyökkääjä, toiset taas nostavat parhaaksi hyökkääjäksi sisemmän laitahyökkääjän paikalla viihtyvän O.J. Howardin. Näiden kahden herran välillä pitäisikin tapahtua Philadelphia Eaglesin valinnan, koska joukkueen pitää antaa lupaavalle Carson Wentzille mahdollisimman paljon apuja, jotta hän pääsee lunastamaan sen kaiken potentiaalin joka hänellä on. Davis voisi kuitenkin tulla joukkueen kannalta isompaan tarpeeseen ja siksi tämänkertainen valinta voisi kohdistua häneen.

Niin ja asiantuntijoita on monenlaisia ja ainakaan Faneille.comin omat asiantuntijat ei pidä mahdollisena sitä, että numerolla neljätoista olisi enää vapaana oikeasti varaustilaisuuden parasta hyökkääjää.

15. Indianapolis Colts: Reuben Foster, ILB, Alabama

Reuben Foster omaa useampia varoituksen aiheita ja siksi tämä superlahjakas tukimies tippuu tällä listalla näinkin alas. Varoituksista vakavimmat varmasti liittyy Fosterin olkapäihin, jotka ovat ilmeisesti tarvitsemassa puukkoa.

Olkapäistä huolimatta Foster on todellinen superlahjakkuus, jota ei vaan voi ohittaa enää numerolla viisitoista. Voisihan Foster olla ilman varoituksen aiheita jopa TOP 5 -varaus.

16. Baltimore Ravens: Cam Robinson, OT, Alabama

Tämän kevään varaustilaisuus tulee olemaan erikoinen myös siitä syystä, että hyökkäyksen ulompia linjamiehiä tullaan varaamaan ennätyksellisen vähän ensimmäisellä kierroksella. Viime vuosina kärkinimien joukossa on totuttu näkemään vähintään kaksi hyökkäyksen linjamiestä, mutta tänä vuonna vastaavanlaista ilmiötä ei ole.

Cam Robinson on kuitenkin pelipaikkansa parhaita pelaajia ja siksi hän tulee kuulemaan ennemmin tai myöhemmin ensimmäisen kierroksen aikana nimensä lausuttavan. Onhan NFL:ssä edelleen useita joukkueita, jotka kaipaavat huutavasti apua omaan hyökkäyksen linjaansa.

17. Washington Redskins: Zach Cunningham, OLB, Vanderbilt

Inkkareiden surkea juoksupuolustus kaipaa parannusta ja siksipä valinnaksi osuu SEC-divisioonan paras juoksupuolustaja. Zach Cunningham ei ole kuitenkaan pelkkä juoksupuolustaja ja siksi hänestä tulee kasvamaan mitä todennäköisimmin parin kolmen vuoden sisään Pro Bowl -tason OLB.

18. Tennessee Titans: Marlon Humphrey, CB, Alabama

Toiset tykkää ja toiset vihaavat Marlon Humphreyta, siksi on vaikea arvioida, koska Humphrey lopulta varataan. Titansin rosteri kuitenkin huutaa kulmapuolustajaa ja siksipä he tulevat sellaisen varaamaan jo heti ensimmäisellä kierroksella.

19. Tampa Bay Buccaneers: Dalvin Cook, RB, Florida State

Dalvin Cookin arvostus on laskenut viime viikkoina, mutta Redskinsille mies olisi tärkeä palanen jo tulevalla kaudella. (Mike Ehrmann/Getty)

Vielä kaksi kuukautta sitten parhaan keskushyökkääjän paikasta taistellut Dalvin Cook näyttää ja tuntuu juuri sellaiselta pelaajalta, jota merirosvolauma kaipaa joukkoonsa. Huonosti menneet testit ovat pudottaneet Cookin arvoa läpi kevään, mutta se ei poista sitä faktaa, että Cook on peliälyllisesti tämän varaustilaisuuden fiksuin keskushyökkääjä. Cookilta löytyy nimittäin aivan uskomattoman hyvä pelisilmä, jonka avulla hän pystyy tekemään todella isoja pelejä myös NFL:ssä.

20. Denver Broncos: O.J. Howard, TE, Alabama

O.J. Howard on pelaaja, joka voidaan varata jo TOP 5:ssä, mutta toisaalta TOP 15 putoaminenkaan ei olisi mikään suuri ihme. Onhan sisempien laitahyökkääjien varaaminen ensimmäisen kierroksen alkupuolella suhteellisen harvinaista.

Kokonaisuudessaan Howard on kuitenkin yksi tämän varaustilaisuuden kovimmista lahjakkuuksista, ja siksi hänet varannut joukkue tulee olemaan onnekas. Varsinkin, jos varaus tapahtuu TOP 15 ulkopuolella.

21. Detroit Lions: T.J. Watt, OLB/DE, Wisconsin

J.J. Wattin pikkuveli on noussut viime viikkojen aikana todella kuumaksi nimeksi ja Lions taas tykkää usein varata näitä hieman kuumempia nimiä, joten ei olisi mikään ihme vaikka T.J. Watt päätyisi Detroitiin. Pelillisesti ajateltuna T.J. Watt sopii myös mitä mainioimmin Lionsiin, koska Lions kaipaa lähes jokaiselle puolustuksen pelipaikalle vahvistuksia.

22. Miami Dolphins: Haason Reddick, OLB, Temple

Monipuolinen Haason Reddick pystyy pelaamaan niin puolustuksen linjassa kuin tukimiehenäkin, mutta Miami Dolphinsin systeemissä pelipaikaksi varmasti muodostuisi tukimiehen paikka. Tukimiehiä taas Dolphinsilla ei liiemmin ole ja siinä mielessä tämä varaus sopisi miamilaisten joukkueeseen kuin nenä päähän.

23. New York Giants: Garett Bolles, OT, Utah

Garett Bolles on juuri sellainen pelaaja, joista Giants pitää. Siksi on hyvin todennäköistä, että Giants tulee varaamaan hänet heti ensimmäisellä kierroksella.

24. Oakland Raiders: Kevin King, CB, Washington

Raiders kaipaa apuja puolustukseensa ja Kevin King voisi niitä tuoda. Eli tässä tapauksessa varatuksi tulee hyvin suureen tarpeeseen tuleva pelaaja.

25. Houston Texans: Davis Webb, QB, California

Tyhmyyttä tai ei, Texans tulee varaamaan parhaan jäljellä olevan pelinrakentajan ensimmäisellä kierroksella.

26. Seattle Seahawks: Obi Melifonwu, SS, Connecticut

Obi Melifonwu on kiehtova pelaaja, koska hän pystyy pelaamaan NFL:ssä usealla eri pelipaikalla. Seahawks on taas joukkue, joka tykkää peluuttaa puolustajiaan monenlaisissa eri rooleissa, siksipä Melifonwu näyttää juuri Seahawksien näköiseltä pelaajalta.

27. Kansas City Chiefs: Forrest Lamp, G/C, Western Kentucky

Andy Reid rakastaa hyökkäyksen linjamiehiä, ja kun Forrest Lamp putoaa ensimmäisen kierroksen loppupuolelle, ei Reid epäile käyttää tilaisuuttaan.

28. Dallas Cowboys: Derek Barnett, DE, Tennessee

Cowboys-fanit riemuitsevat tästä valinnasta, koska useat asiantuntijat uskovat Derek Barnettin menevän viimeistään numerolla neljätoista Philadelphia Eaglesiin. Nyt kuitenkaan niin ei ole käynyt ja siksi Cowboys pääsee nappaamaan tämän listan suurimman putoajan itselleen.

Barnett ei ole kaikkein räjähtävin pelaaja ja siksi hänen todellista tasoaan on vaikea ennakoida. Toisaalta Barnett on suhteellisen sitkeä pelaaja, joten hän kyllä löytää ne aseet, joiden avulla hän pystyy tekemään ihan hyvän NFL-uran. Pro Bowl -tason pelaajaa hänestä ei kuitenkaan koskaan tule, jos Faneille.comin toimitukseen on luottaminen.

29. Green Bay Packers: Jabrill Peppers, SS, Michigan

Olisi suuri yllätys, jos Packers käyttäisi ensimmäisen kierroksen varausvuoronsa hyökkääjään, siksipä on mietittävä parhaita jäljellä olevia puolustajia. Näitä mietintöjä ei tarvitse kovin kauan miettiä, kun esille nousee Jabrill Peppersin nimi. Herran, joka pystyy pelaamaan niin tukimiehen kuin takapuolustajankin paikalla. Eli tässä tapauksessa varatuksi tulee linkkuveitsimäinen puolustaja, josta Packers-fanit tulevat saamaan vielä monet ilot.

30. Pittsburgh Steelers: David Njoku, TE, Miami (Fla.)

Pelinrakentaja Ben Roethlisberger alkaa olemaan loppu. Siitä huolimatta hänelle tuskin etsitään vielä ensimmäiseltä kierrokselta korvaajaa, vaikka sekin on kyllä täysin mahdollista, jos homma menee aivan villiksi. Todennäköisempää on kuitenkin kunnon sisemmän laitahyökkääjän hankkiminen, koska sitä myös itse Big Ben on pyytänyt seurajohdolta.

31. Atlanta Falcons: Jordan Willis, DE / OLB, Kansas State

Jordan Willis ja Falcons-fanit riemuitsevat! Onhan tämä huippuurheilullinen pelimies kuin tehty Falcons-puolustukseen.

32. New Orleans Saints (New England): Jarrad Davis, LB, Florida

Jarrad Davis on juuri sitä mitä Saints-puolustus tarvitsee ollakseen parempi. Urheilullinen tukimies tulisi varmasti jämäköittämään Saintsin puolustuksen keskustaa jo pelkästään omalla olemuksellaan.

Twitter: @Tyhjatasku
Kansikuva: Chris Trotman/Getty Images