NFL palaa Lontooseen komeampana kuin koskaan – mukana myös hallitseva mestari?

Viaplay LogoNäe amerikkalaisen jalkapallon valovoimaisin ammattilaisliiga Viaplaylla ja seuraa joukkueiden taistoa kohti tammi-helmikuun vaihteessa pelattavaa Super Bowlia.

NFL julkisti tänään ensi kauden Lontoon kattauksensa. Kaudesta 2007 asti joka vuonna britit ja muu Eurooppa ovat saaneet nauttia vähintään yhdestä NFL:n runkosarjaottelusta. Viime vuosina otteluiden määrä on kasvanut tasaiseen tahtiin aina viime vuoden neljään matsiin asti. Ensi kaudella palataan hieman takapakkia, sillä luvassa on kolme ottelu lokakuun peräkkäisinä viikonloppuina.

KILPAILU: Koe Super Bowl, NHL ja NBA paikan päällä Minnesotassa!

Se, mikä ensi kauden tarjonnasta tekee mielenkiintoisimman, on reissuun lähtevät joukkueet. Kuudesta joukkueesta kolme eteni tällä kaudella pudotuspeleihin ja toistaiseksi kaksi niistä on vielä mukana karkeloissa divisioonakierroksen alla. Muutkaan kolme joukkuetta eivät kalpene vertailussa runkosarjan osalta, sillä nekin sijoittuivat konferenssiensa 10 parhaan joukkoon. Koska mukana on NFC-konferenssin runkosarjan voittanut Eagles, on mahdollista, että Lontooseen matkaa hallitseva mestari. Luonnollisesti myös Jaguarsilla ja Titansilla on edelleen mahdollisuus tehdä sama, vaikka sen lähtöasetelmat pudotuspeleihin eivät olekaan yhtä hyviä. Sellaista iloa ei vanhalla maalla oltaisi aiemmin todistettukaan. Toki tämänkautinen kattauskin osoittautui lopulta äärettömän tasokkaaksi, vaikka ennakkoon ei siltä vaikuttanutkaan. Kahdeksasta Lontoossa vieraillusta joukkueesta neljä eteni pudotuspeleihin asti, kun Saints, Vikings, Rams ja Jaguars voittivat jokainen oman divisioonansa runkosarjassa. Kaikkien tie katkesi villikorttikierrokselle viime viikonloppuna.

Tarjolla on siis kolme ottelua, jotka sijoittuvat aikavälille 14.-28.10. Ottelut on aiemmin pelattu pääasiassa iltapäivällä, joten odottaa saattaa, että näin on suurimmaksi osaksi myös tänä vuonna. Joukkueista Seahawks, Eagles ja Titans ovat täysin uusia tuttavuuksia Lontoossa. Sen sijaan Chargersille toinen, Raidersille matka on neljäs ja Jaguarsille jo kuudes. NFL-reissua jo suunnitteleville NFL on luvannut lisätietoja otteluiden lipunmyynnistä tammikuun 18. päivä.

Ottelut

  • 14.10.2018 Oakland Raiders – Seattle Seahawks
  • 21./28.10.2018 Jacksonville Jaguars – Philadelphia Eagles
  • 21./28.10.2018 Los Angeles Chargers – Tennessee Titans

Tottenham uusi tuttavuus NFL-piireissä

Lontoossa pelatuista 21 ottelusta 18 on pelattu perinteitä tihkuvalla Wembleyn stadionilla. Edelliskaudella mukaan astui Twickenhamin stadion, joka sai todistaa Giantsin, Ramsin ja Vikingsin voitot. Ensi kaudella faneilla on mahdollisuus kokea taas jotain uutta, sillä Raidersin ja Seahawksin välinen ottelu 14.10. tullaan pelaamaan Tottenhamin uuden uutukaisella stadionilla. NFL teki viime huhtikuussa sopimuksen stadionin käytöstä kahden ottelun kausivauhdilla. Ensimmäinen vuosi Tottenhamissa jää kuitenkin yhden ottelun mittaiseksi.

VOITA MATKA SUPER BOWLIIN – Osallistu, niin saat riskittömän vedon.

Twitter: @TuomasKurikka

Kansikuva: Henry Browne/Getty