NFL Power Ranking: viikko 15

NFL:n runkosarjaa on jäljellä enään 2 viikkoa ja pudotuspelijoukkueet alkavat pikkuhiljaa selviämään. Viime viikonlopun otteluiden jälkeen divisioonansa voiton varmistivat New England Patriots, Indianapolis Colts sekä Denver Broncos. Näiden joukkueiden lisäksi paikkansa pudotuspeleissä varmisti Arizona Cardinals.

10. Pittsburgh Steelers

Pittsburgh Steelers kohtaa viimeisellä viikolla Cincinnati Bengalsin ja tuossa ottelussa todennäköisesti ratkaistaan AFC Northin voitto. Ennen tuota ottelua Steelersiä on helppo pitää divisioonan ennakkosuosikkina ja muutenkin kilpailukykyisimpänä joukkueena.

9. Philadelphia Eagles

Tappio Dallas Cowboysille hieman romutti Philadelphia Eaglesin pudotuspelimahdollisuuksia. Mahdollisuudet ovat edelleen olemassa, mutta parhaassakin tapauksessa ne vaatisivat yhtä tappiota Cowboysille. Pudotuspelit eivät ole siis enää joukkueen omissa käsissä ja se myös näkyy suurena pudotuksena tämän viikon listalla. Jos Eagles selviytyy pudotuspeleihin, voi se kuitenkin nousta jonkinlaiseksi yllätyskortiksi, koska joukkueista ainoastaan Green Bay Packersin voittaminen tämän asti nähdyn perusteella voisi olla Eaglesille liikaa.

8. Indianapolis Colts

Pelinrakentaja Andrew Luck taisteli vielä muutama viikko sitten jopa MVP-palkinnosta, mutta viimeistään viime viikonlopun jälkeen tuo taistelu oli ohitse. Luck tuntuu menettäneen tasonsa kokonaan ja nykyisellään taso ei riitä kuin taistelemaan eniten pallonmenetyksiä tehneen pelinrakentajan ”pystistä”. Colts-hyökkäys tuntuu olevan muutenkin todella pahassa umpisolmussa ja ilman puolustuksen hyviä otteita olisi joukkue hävinnyt 2 viimeisintä otteluaan.

7. Arizona Cardinals

Runkosarjan osalta Cardinals-fanit eivät voi enää odottaa paljoakaan, koska joukkueen aloittavana pelinrakentajana toimii ensi viikolla Ryan Lindley, joka ei ainakaan St. Louis Ramsia vastaan ollut kovinkaan vakuuttava viime viikon ottelussa. Fanien kannalta hyvä uutinen on Drew Stanton palaaminen joukkueen pelinrakentajaksi pudotuspelien alkaessa. Stantonkaan ei ole mikään sateentekijä, mutta herralla sentään on kokemusta aloittavana pelinrakentajana ja jonkinlainen kokemus myös voittamisesta.

6. Dallas Cowboys

Laitahyökkääjä Dez Bryant pelasi unelma pelinsä juuri oikeaan aikaan, kun Cowboys voitti Eaglesin viime viikonloppuna. Ilman Eaglesin epäonnea ja Bryantin unelma peliä ei Cowboys olisikaan näin lähellä pudotuspelejä kuin se nyt on. Cowboysin on kuitenkin voitettava myös tulevina viikkoina, koska muuten se antaa vielä Eaglesille mahdollisuuden nousta divisioonan voittajaksi.

5. Detroit Lions

Detroit Lions on Cardinalsin kaltainen todella sitkeä joukkue, joka ei luovuta koskaan, ja tuon ominaisuuden vuoksi Lions taistelee edelleen divisioonansa voitosta. Lionsin voittaessa divisioonansa voi se voittaa koko NFC:n runkosarjan, joten panoksia joukkueelle riittää tulevissa otteluissaan.

4. Green Bay Packers

Tappio Buffalo Billsille tiputti Green Bay Packersin osakkeita todella rajusti. Packers voi huonoimmassa tapauksessa tippua jopa divisioonansa toiseksi ja samalla pudotuspelit tulisivat alkamaan jo ensimmäisellä viikolla vieraskentältä. Vieraskentällä Packersin peli on yskinyt pahasti viime aikoina, ja sen vuoksi pudotuspelien kotiedun menettäminen saattaa tulla joukkueelle todella kalliiksi.

3. Denver Broncos

Tasaisen tappavasti voittoja napsiva Denver Broncos ei häikäise pelaamisellaan, mutta niin kauan kuin denveriläisten puolustus pystyyy pitämään vastustajan alle 20 pisteessä tulee Peyton Manningin johtama hyökkäys kääntämään ottelut voitokseen. Joten viime kaudella loistavan hyökkäyksen varassa ollut joukkue on nykyisellään enemmän puolustuksensa varassa. Lisäksi Peyton Manning sai viime viikonloppuna jonkinlaisen vamman, ja kehonkielestä päätellen Manning ei ole parhaassa kunnossaan. Tulevissa otteluissa voittaminen voi olla siis entistä hankalampaa.

2. Seattle Seahawks

Seattle Seahawks on matkalla NFC:n 1. paikalle ja samalla saamassa valtavan suuren kotiedun läpi pudotuspelien. Seahawks on vaikeasta alkukaudestaan huolimatta nousemassa NFC:n suurimmaksi suosikiksi ja tähän joukkuetta myös ennustettiin ennen runkosarjan alkamista.

1. New England Patriots

Peli kulkee niin kotona kun vieraissakin, joten joukkuetta voidaan pitää liigan ylivoimaisesti parhaana joukkueena juuri nyt. Sen vuoksi Patriotsin Super Bowl-paikka tuntuu jo nyt hyvin selvältä, jos joukkueen tärkeimmät pelaajat vaan pysyvät terveenä tulevina viikkoina.