NFL Power Ranking: viikko 8

Viime viikonlopun ottelut tarjosivat jälleen muutaman yllätyksen ja niiden ansiosta listalla on taas tapahtunut enemmän ja vähemmän muutoksia. Listalle nousee tällä viikolla jopa kaksi uutta joukkuetta ja toinen jopa suoraan top5:teen.

10. Kansas City Chiefs

Chiefs-puolustus alkaa näyttää jälleen todella hyvältä. Varsinkin heittopuolustus on hyvän heittoryntäämisen vuoksi ollut todella hyvä viimeisissä otteluissa. Toinen iso syy joukkueen menestykseen on keskushyökkääjä Jamaal Charles, jonka pimittäminen tuntuu olevan jälleen mahdotonta, koska Charles pystyy ottamaan jaardeja niin heitto kun juoksupeleillä. Tähän pakettiin kun vielä lisätään isompia virheitä välttelevä pelinrakentaja Alex Smith on menestys suhteellisen varmoissa käsissä.

9. Indianapolis Colts

Coltsin epätasaisuus ”vihdoin” kostautui viime viikolla ja joukkueelle sattui kokonaisuudessaan todella huono ottelu. Se miten puolustus kasaa itsensä viime viikonlopun nöyryytyksestä, tulee ratkaisemaan paljon tulevissa otteluissa.

8. San Diego Chargers

Toinen tappio putkeen voi kuulostaa huolestuttavalta, mutta ”niukka” tappio sarjan kuumimmalle joukkueelle ei ole kovinkaan suuri häpeä. Chargersin nousu todennäköisesti alkaakin jo tulevana viikonloppuna Miami Dolphinsia vastaan. Toisaalta jos tappioputki jatkuu, voi joukkueen tasoa hieman alkaa epäilemään.

7. Seattle Seahawks

Eihän pelaaminen taaskaan ollut kaunista, mutta pitkästä aikaa joukkue näytti taistelevan voiton itselleen. Hyökkäyksenlinja tuntuu olevan kaukana viime vuoden tasostaan ja sen vuoksi juoksuhyökkäys ei toimi tällä kaudella alkuunkaan niin hyvin kun se toimi viime kaudella. Ilman juoksuhyökkäystä Seahawks tulee olemaan ongelmissa ja sen vuoksi joukkueen tasoa voidaan jopa alkaa hieman epäilemään. Hieman alavireisesti kauden aloittanut puolustus kuitenkin näytti viime ottelussa heräämisenmerkkejä, joten joukkueen faneille se varmasti antaa hieman toivoa paremmasta loppukaudesta.

6. Dallas Cowboys

Yllättävä tappio Washington Redskinsille ja pelinrakentaja Tony Romon loukkaantuminen nosti synkkiä pilviä joukkueen ylle. Romon ollessa sivussa joukkueen aloittavana pelinrakentajana toimii todella epävarma Brandon Weeden. Weeden ei varmasti ole sarjan huonoin toinen pelinrakentaja, mutta se kuinka herra toimii kovissa paikoissa pudottaa arvostusta rajusti. Romon loukkaantumisen lisäksi pitää nostaa esille koko Cowboysin hyökkäys – hyökkäys näytti olevan suurissa ongelmissa Redskinsin aggressiivisesti pelanneen puolustuksen kanssa. Se löytääkö Cowboysin hyökkäyksenlinja aseita blitzejä vastaan voi ratkaista koko loppukauden menestyksen, koska samanlaista pelityyliä varmasti tulee monet muutkin valmentajat käyttämään Cowboysia vastaan loppukauden aikana.

5. New England Patriots

Kuka väitti Tom Bradyn olevan entinen supertähti? Brady todisti viimeistää viime viikonloppuna olevansa edelleen liigan kovimpia pelimiehiä ja samalla koko Patriots nousi jälleen yhdeksi sarjan suurimmista suosikeista. Bradyn tärkeinpänä heittokohteena toimii sisempi laitahyökkääjä Rob Gronkowski, jonka terveys voi kuitenkin nousta Patriotsin menestyksen esteeksi. Monista vammoista viime kausina kärsinyt Gronkowski kun tuntuu pelaavaan kokoajan hieman rikkinäisenä ja ison loukkaantumisen sattuminen on oikeastaan vain onnesta kiinni. Gronkowskin pysyessä terveenä tulee Patriots kuitenkin olemaan lähellä Super Bowlia.

4. Philadelphia Eagles

Eagles on kärsinyt kaksi tappiota tällä kaudella ja molemmissa otteluissa voitto on ollut joukkueen omissa käsissä aivan ottelun lopussa. Tappio viime viikonloppuna Arizonassa oli jopa kaksi kertaa käännettävissä vierasjoukkueen voitoksi, mutta maaliviivalle hyytyminen ennen Cardinalsin viimeistä maalia kostautui lopulta tappion muodossa. Eaglesin osakkeet ovat kuitenkin nousussa tuleviin otteluihin, kun joukkue pääsee pelaamaan terveellä miehistöllä ensimmäistä kertaa tämän kauden aikana.

3. Detroit Lions

Joukkueen sitkeys palkittiin jälleen viime viikonloppuna Lontoossa, kun joukkue nousi ottelun viimeisellä yrityksellä voittoon Atlanta Falconsista. Voitosta erikoisen teki epäonnistunut kenttäpotkumaali joka uusittiin hyökkäyksen väärän aloituksen vuoksi. Sinänsä ihan oikea tuomio jäi ainakin katsomossa olleille faneille hieman epäselväksi ja sen vuoksi tilanne oli todella sekava. Lions kuitenkin nousi todella surkean ensimmäisen puoliajan jälkeen voittoon ja se jos joku on kovan joukkueen merkki. Lions saa huilata tulevan viikonlopun ja se voi nostaa joukkueen jopa NFC kovimmaksi joukkueeksi, koska Calvin Johnson ja Reggie Bush tekevät todennäköisesti paluun vapaa viikon jälkeen pelikentille.

2. Arizona Cardinals

Kauden suurin yllättäjä on varmasti ollut Cardinals. Moni piti joukkuetta viime kauden jälkeen hyvänä, mutta ennakkoon todella kovan divisioonan ja heikentyneen puolustuksen piti olla ongelmia joiden vuoksi menestyksen piti olla vaatimatonta. Molemmat ennakkoluulot ovat kuitenkin näytetty vääriksi Arizonalaisten suunnalta ja joukkue porskuttaa NFC-konferenssin kärjessä.

1. Denver Broncos

Yksinkertaisesti sarjan paras joukkue, joka näyttää vaan vahvistuneen viime kaudesta jolloin joukkue pelasi Super Bowlissa.