NFL Power Rankings: Viikko 7

On aika ottaa taas katsaus NFL:n kärkijoukkueiden väliseen marssijärjestykseen. Huomiota listalle herättää se, että hyökkäykseensä luottavan kärkikaksikon takana lähes kaikki loput ovat TOP 10:ssä vastaavasti puolustuksensa ansiosta. Tällä kaudella, kun ottelut ovat olleet äärimmäisen tasaisia, on puolustusten rooli korostunut jopa viime vuosia enemmän. Fanien kannalta on kuitenkin hienoa nähdä, miten vahvat hyökkäyskoneistot saadaan hankaluuksiin kerta toisensa jälkeen laadukkaalla puolustustyöskentelyllä.

10. Arizona Cardinals (4–2) (-5 sijaa viime viikosta)

Arizona on listan suurin putoaja karvaan tappion jälkeen Steelersille, joka pelasi ilman tärkeintä pelaajaansa. Cardinalsilla olisi ollut mahdollisuus päästä pitkälle karkumatkalle divisioonassaan, mutta heikot esitykset sekä hyökkäys- että puolustuspäässä tiputtivat joukkueen osakkeita isolla kädellä. Tulevalla viikolla sillä pitäisi olla helpohko työ hakea kotivoitto kierroksen viimeisessä ottelussa Ravensia vastaan.

9. Minnesota Vikings (3–2) (uusi)

Vikings on listan musta hevonen. Sen hyökkäys on mitään sanomaton ja on käsittämätöntä, että joukkue onnistui voittamaan Chiefsin samalla, kun joukkueen ykköstykin, keskushyökkääjä Adrian Petersonin, jaardit jäivät 50:neen. Kiitokset voi suunnata puolustukselle, joka kannattelee joukkuetta illasta toiseen ja onkin päästänyt liigan toiseksi vähiten pisteitä tähän mennessä. Joukkue on tällä hetkellä kiinni NFC:n viimeisessä pudotuspelipaikassa.

8. Pittsburgh Steelers (4–2) (uusi)

Kuinka monta tasokasta pelinrakentajaa Steelersillä on vielä heittää kentälle? Tähän mennessä olemme saaneet todistaa kolmen erityyppisen miehen otteita ja kaikilla peli on hyvällä mallilla. Loukkaantumisten johdosta on jopa käsittämätöntä, että Steelersillä on liigan vähiten heiton katkoja (4). Olisi mielenkiintoista nähdä kolmosmies Landry Jones avauksessa jo ensi ottelussa Michael Vickin sijaan. Jonesin viime ottelun, tämän kauden ja samalla koko uran, saldo on 12 heittoyrityksellä 2 TD:tä ja lähes 150 QB-indeksi!

7. New York Jets (4–1) (+2)

Liigassa vähiten pisteitä päästänyt Jets tuntuu pystyvän pysäyttämään kaikenlaiset hyökkäyspyristelyt lyhyeen. Seuraavaksi he joutuvat todelliseen haasteeseen kohdatessaan liigan parhaimman hyökkäyskoneiston jota johtaa liigan MVP:ksi matkalla oleva Tom Brady. Joukkueen hyökkäys on hyvällä tasolla ja onnistunut tasapainottamaan peliään siten, ettei sen tarvitse taistella enää pelkän puolustuksensa varassa.

6. Atlanta Falcons (5–1) (-)

Joukkue merkkautti tililleen kauden ensimmäisen tappionsa Saintsin puolustaessa Falconsin kumoon. Loppukauden otteluohjelma on ehkäpä koko liigan helpoin ja joukkueella on jopa helpot mahdollisuudet vähintään tuplata vielä voittosakkeensa. Puolustuksen lievä alamäki on syytä saada taittumaan ennen elintärkeitä otteluita viikoilla 14 ja 16, kun joukkue kohtaa Panthersin.

5. Denver Broncos (6–0) (-1)

Tarvitseeko joukkue hyökkäystään enää lainkaan? Tähän mennessä voitot ovat rakentuneet puolustuksen ja erikoisjoukkueiden varaan, jotka ovat tehtailleet lähes puolet joukkueen maaleista. Hyökkäys näytti sentään kyntensä nopealla pyrähdyksellä viime viikolla, mutta kiri tuli juuri siihen paikkaan, mihin sitä kaivattiin takaamaan voittoputken jatkuminen. Huiliviikko edessä ja sen jälkeen puolustusta koetellaan todenteolla, kun vastassa tulee olemaan Packers.

4. Carolina Panthers (5–0) (+3)

Carolina jatkaa puhtaalla pelillä voitettuaan altavastaajana Seahawksin. Ensimmäinen todellinen tulikoe on takana ja pelinrakentaja Cam Newton on hiljentänyt epäilijät. Pelkillä hyökkäystehoilla joukkue ei nykyasemaansa ansaitse, vaan takana on loistavasti pelaava puolustus. Tulevalla viikolla on luvassa seuraava tulikoe, joka kantaa nimeä Philadelphia Eagles.

3. Cincinnati Bengals (6–0) (-)

Bengals jyrää tällä hetkellä ja lujaa. Pelinrakentaja Andy Dalton on tekemässä uransa parasta tulosta loistavan hyökkäyslinjan takana. Kolme pudotuspelitason joukkuetta viime kierroksilla nujertaneena, Cincinnati on tällä hetkellä ykköshaastaja AFC:n kärkipaikalle.

2. Green Bay Packers (6–0) (-)

Green Bay pääsee huiliviikolle kehittämään heittopuolustustaan ja kuntouttamaan keskushyökkääjä Eddie Lacyn pelikuntoon. Ehdoton NFC:n ykkösjoukkue edelleen, vaikka Chargers pysyi edellisessä ottelussa iskuetäisyydellä suurimman osan ottelusta.

1. New England Patriots (5–0) (-)

Patriots jatkaa kärkipaikalla tyylikkään Colts-voittonsa jälkeen. Vakuuttava hyökkäyskoneisto on takonut pisteitä yli 36 pisteen keskiarvolla tähän mennessä. Puolustus ei ole liigan kärkipäätä, mutta sekin esiintyi jo pirteämmin. Kasassa on voittava konsepti.

Kansikuva: Getty