Bellator 170: Tito Ortiz kohtaa Chael Sonnenin

UFC:n uudistunut toimintamalli ja sponsorointikuviot ovat muovanneet lajia siihen suuntaan, ettei vapaaottelijan suurin unelma olekaan enää välttämättä pääsy UFC:n listoille. Vaikka UFC onkin ylivoimaisesti tunnetuin ja suurin organisaatio, moni huippuluokan ottelija on löytänyt tiensä Bellatorin pariin parempien palkkojen toivossa. Bellator tulee kokonsa puolesta heti UFC:n perässä, mutta näin suomalaisten katsojien kannalta otteluiden näkeminen on hivenen hankalampaa. Jos kuitenkin on mahdollisuus päästä käsiksi Spike tv:n ihmeelliseen maailmaan, ei lauantai öistä ottelukorttia kannata missata.

Suluissa Unibetin kerroinasetelmat otteluun, nämä ja muut UFC- & MMA-kertoimet löydät Unibetin sivuilta.

Chael ”The American Gangster” Sonnen vs. Tito “The Huntington Beach Bad Boy” Ortiz (1.53 – 2.40)

Pääottelussa kohtaavat kaksi entistä maailman kärkinimeä, jotka molemmat ovat onnistuneet näyttöjen lisäksi puhumaan itselleen ison määrän faneja ja vihaajia. UFC Hall of Fame ja Entinen kevyen raskaansarjan mestari Tito Ortiz (18-12-1) oli 2000-luvun alussa suurimpia ellei suurin tähti, mitä vapaaotteluun tulee. Poikkeuksetta isoja myyntilukuja aikoinaan saavuttanut ”The Huntington Beach Bad Boy” on kärsinyt urallaan monista eri vaivoista ja suurimpina huolina miehellä ovatkin olleet niska- ja selkävaivat. Kertaalleen eläkkeellä ollut Ortiz ottelee vielä viimeisen kerran ja kuka muu siihen paremmin sopisikaan kuin toinen eläkeikää lähellä oleva moottoriturpa Chael Sonnen.

Painin kautta kamppailu-uransa aikanaan aloittanut Chael Sonnen (29-14-1) pääsi painissa Yhdysvaltojen olympiakarsintoihin asti. Vaikka Ortiz lasketaankin miehen esikuvaksi, aloitti Sonnen oman ammattilaisuransa vapaaottelun parissa ennen Ortizia noin 20 vuotta sitten. Lisäksi Sonnen tunnetaan miehenä, joka aiheutti entiselle WEC -mestari Paolo Filholle ensimmäisen tappion, voitti melkein huippu vuosien Anderson Silvan, osallistui julkkisten TV-sarjaan Diili ja toimi UFC:n analyytikkona sekä WSOF:n selostajana.

Arvio:

Bellator jatkaa samaa linjaa UFC:n kanssa ja toimittaa vetonauloiksi entisiä tähtiä. Ortiz ja Sonnen kohtasivat aikoinaan painimolskilla, josta Sonnen nousi ylös voittajana. Ortizilta löytyy kuitenkin koko- ja voimaetu, joten ottelusta voi tulla kahden painijan välinen tasaväkinen ja 5-eräinen taisto. Kuitenkin näen ottelun menevän enemmän tuoreemman miehen eli Sonnenin suuntaan, vaikka ottelu otellaankin Ortizin takapihalla.

Paul “Semtex” Daley vs. Brennan “The Irish Bad Boy” Ward

Jos hyvin lippuja myynyt pääottelu ei onnistu täyttämään katsojaystävällisiä lupauksia, niin tästä otteluparista ei pitäisi menon loppua. Kahden erittäin hyvän pystyottelijan välienselvittelystä pitäisi tulla erittäin mielenkiintoista katsottavaa.
Potkunyrkkeilytaustainen Paul Daley (38-14-2) tunnetaan räjähtävästä pystyottelusta. Eikä omaan mieleen muistu kuin kaksi ottelua, jossa Daley olisi ollut pahasti alakynnessä.

Ensimmäinen oli ottelu Josh Koscheckia vastaan. Koschecki paini suvereenin voiton miehestä, minkä seurauksena Daley menetti hermonsa ja löi Koscheckia päähän ottelun päätyttyä, sillä seurauksella, että UFC antoi britille potkut. Lisäksi Strikeforce -aikoina Nick Diaz näytti ”Semtexille” mallia mitä on oikea pystyottelu ja tyrmäsi miehen ensimmäisessä erässä.

Arvio:

Brennan Wardin (14-4) taustat tulevalta nyrkkeilyn saralta sekä painista. Ottelutyylit ovat molemmilla miehillä suhteellisen samanlaisia. Voimakkailla lyönneillä eteenpäin menevistä miehistä pienen edun saa paininsa ansiosta Ward. Kuitenkin suurena ”Semtex” fanina, en pysty lyömään miestä vastaan ja britti vie ottelun pisteillä.

Lyö vetoa lauantain otteluista Unibetilla!

Kansikuva: Getty Images