UFC 178 otellaan viikonloppuna Las Vegasissa

UFC järjestää tulevana viikonloppuna Las Vegasissa UFC 178 -otteluillan. Luvassa on kova kattaus lajin kärkinimiä, Eddie Alvarezin odotettu UFC-debyytti ja tietysti Irlannin oman pojan Conor McGregoryn neljäs esiintyminen unelmaorganisaation häkissä.

UFC 178 -pääkortin piti alunperin kruunata Jon Jonesin ja Daniel Cormierin välinen tittelitaisto. Ottelu kuitenkin peruuntui Jonesin loukkaannuttua ja matsi siirtyi näillä näkymin tammikuulle. Siitä huolimatta UFC:n matchmaker Joe Silva on onnistunut loihtimaan kasinokaupungin parrasvaloihin huikean vaparitykityksen.

Tapahtuman kruunaa Demetrious Johnsonin (20-2-1) ja Chris Cariason  (17-5-0) kärpässarjan mestaruusottelu, mutta illan odotetuimmat matseista ovat Donald Cerronen (24-6-0) ja Eddie Alvarezin (25-3-0) kevytsarjan kamppailu, sekä hypejuna Conor McGregorin (15-2-0) ja Dustin Poirierin (16-3-0) höyhensarjan koitos.

Pääkortilla täydentävät Tim Kennedy (18-4-0), joka kohtaa painin olympiamitalisti Yoel Romeron (8-1-0). Naismausteen soppaan heittävät puolestaan kääpiösarjan Cat Zingano (8-0-0) ja Amanda Nunes (9-3-0).

Seuraa heitä

Demetrious Johnsonista on takuu varmasti UFC:n aliarvostetuin mestari. Vikkelä ”Mahtihiiri” on puolustanut mestaruuttaan jo neljästi ja viime ottelussaan Johnson peittosi kivikovan Ali Bagautinovin. Valitettavasti kolmen ottelun voittoputkessa seilaava Cariaso, ei todennäköisesti pysty haastamaan mestaria ja ottelu päättyy ennen täyttä aikaa.

Illan odotetuin ottelijanimi on ehdottomasti Eddie Alvarez, joka tekee vihdoin kauan odotetun UFC-debyyttinsä. Vuosia kevytsarjan kärkinimiin lukeutunut Alvarez riiteli pitkään Bellatorin kanssa päästäkseen irti UFC-uraa lykänneestä ottelijasopimuksesta. Värikkäiden vaiheiden jälkeen Bellatorin uusi pomo Scott Coker päästi Alvarezin pälkähästä ja UFC kiinnitti miehen välittömästi. Alvarezin vastustaja Donald ”Cowboy” Cerrone ei ole mikään paisti. Hän on UFC:n ahkerimpia työmyyriä ja ”Cowboy” nousee viikonloppuna häkkiin jo neljättä kertaa tämän vuoden aikana. Ottelu tulee varmasti olemaan yksi illan vauhdikkaimmista ja viihdyttävimmistä koitoksista.

Dublinin ihmepoika Conor McGregoryllä ei pitäisi olla suurempia ongelmia Dustin Poirierin voittamisessa. Poirier on ulottuva tyrmäysvoimainen iskijä sekä taitava mattomies ja varmasti kova haaste McGregorylle. Irlannin ihme on kuitenkin ottelija, jonka otteista, puheesta ja esiintymisestä huokuu itsevarmuus. Uskon, että McGregoryn kisapää on höyhensarjan kärkikastia, eikä Poirier ole kuin pieni töyssy irlantilaisen tiellä tämän matkatessa vääjäämättä kohti sarjan tittelikähinöitä.

Alta löytyvällä videolla FightSportin Jan Tilles ja Häkkiradion Jami Kuparinen perkaavat pettämättömällä tyylitajullaan koko UFC 178 -tapahtuman ottelukortin.