UFC 206: Höyhensarjan uudet tuulet

Vajaa 20,000 katsojaa vetävä Air Canada Center täyttyy jälleen, kun UFC tuo 10. joulukuuta seuraavan ison numerokorttinsa Kanadaan. Pääotteluksi suunniteltu Anthony Johnsonin ja Daniel Cormierin odotettu uusinta kariutui Cormierin loukkaantumiseen ja Johnsonin hylätessä Gegard Mousasin haasteen ottelu siirrettiin hamaan tulevaisuuteen. Tilalle kuitenkin löytyi höyhensarjan vyöottelu, kun väliaikaisesta mestaruudesta ja Jose Aldon haastamisesta taistelevat kovassa nousikiidossa oleva Max Holloway ja kevyensarjan entinen WEC ja UFC mestari Anthony Pettis. Lisäksi pääkortille on nostettu norjalaisen Emil Weber Meekin UFC debyytti. Suomessakin otellut Meek tyrmäsi viime ottelussaan erittäin vaarallisesta mattopelistä tunnetun Rousimar Palharesin alle minuutissa, ja jos sama menoa jatkuu, joutuu kokenut kanadalainen Jordan Mein koville.

Tällä kertaa arvioissa uutta näkökulmaa tuo yksi suomen parhaimmista vapaaottelijoista, Kehähaiden Mikael Silander.

Max ”Blessed” Holloway vs. Anthony ”Showtime” Pettis

Ranking-listoilla Jose Aldon ja Frankie Edgarin tuntumaan asettunut Max Holloway saa vihdoin odotetun saumansa otella mestaruudesta. Vaikka kyseessä onkin väliaikainen mestaruusvyö, takaa se ykköshaastajan paikan nykyistä mestaria Jose Aldoa vastaan. Vajaan neljän vuoden pituinen ja yhdeksän ottelun voittoputki kertookin jo siitä, että mies on paikkansa pääottelussa ansainnut. Viimeisimmän tappion havajilainen kärsi nykyiselle Kevyensarjan mestarille Conor McGregorille tuomariäänin.

Kukaan ei ole voinut välttyä näkemästä Anthony Pettisin vuonna 2010 suorittamaa ”Showtime potkua”. Häkin seinämästä vauhtia ottanut Pettis tiputti silloisen WEC mestari Benson Hendersonin ja lopulta haali itsellensä mestaruuden tuomariäänin. Kyseisen potkun jälkeen fanit ovat seuranneet Roufusport -salin vakiokävijän jokaista potkua ja lyöntiä odottaen uutta lisää jo ennalta pitkään highlight -pätkään. Kyseisen ottelun jälkeen UFC:n puolelle siirtynyt Pettis voitti mestaruuden myös kyseisessä organisaatiossa, mutta myöhemmin tapahtunut vyön menetys, sekä kolmen ottelun tappioputki pakottivat miehen siirtymään painoluokkaa alemmas hyöhensarjaan.

Arvio:

Joni Kujala:

Hollowayn voiton avaimet löytyvät painostuksesta, alasvienneistä ja tilan poisviemisestä pystyssä. Mikäli Pettis saa rauhassa viritellä omaa pystyään, tulee Hollowaylle pitkä ja hankala ilta. Lisäksi ison tapahtuman tuomat paineet sekä mestaruuserät voivat hankaloittaa Hollowayn tilannetta.

Holloway pysyy ottelustrategiassaan ja tuo voiton kotiin pisteillä.

Mikael Silander:

Holloway lähtee otteluun kovemmassa putkessa ja ennakkosuosikkina. Pettisillä taas on alla enemmän isoja otteluita, mutta en usko sen olevan tässä matsissa ratkaiseva tekijä.

Holloway voittaa matsin mikäli päädytään mattoon. Pystyssä jos mennään, niin kumpi vaan voi voittaa.

Matt ”The Immortal” Brown vs. Donald ”Cowboy” Cerrone

Donald Cerronen piti kohdata UFC 205 -tapahtumassa Kelvin Gastelum, mutta Gastelumin epäonnistuneen painonvedon vuoksi molemmat miehet siirrettiin tähän tapahtumaan uusien vastustajien kera. Tähän otteluun Matt Brownia vastaan Cerrone on saanut avukseen Joe Schillingin, joka tunnetaan erityisen hyvänä ja ansioituneena pystyottelija. Myös tämä ottelu otellaan todennäköisesti pystyssä ja on hyvät mahdollisuudet, että Cerrone voittaa neljännen ”fight of the Night” -bonuksensa putkeen.

Arvio:

Joni Kujala:

Vaikka Brown on hävinnyt viidestä viimeisestä ottelustaan neljä, on hän erittäin vaarallinen päästessään lähietäisyydelle. Polvipotkut sekä pystypaini ovat avain voittoon. Mattoon mentäessä Cerrone on erittäin aktiivinen ja pystyssä etäisyyttä pitäessään ”Cowboy” hallitsee näyttävät ja tehokkaat lyönti- ja potkusarjat.

Cerrone jatkaa voittojen tiellä vaikka ottelu kestääkin täyden ajan.

Mikael Silander:

Matt Brown oli välillä jopa yksi viihdyttävimmistä ottelijoista UFC:ssä, mutta nyt viimeiset vuodet sujuneet tuloksellisesti huonosti. Luvassa on kova pystyottelu, joten laitetaan yllätystä kehiin ja Matt Brown viettää aikaa vahvassa klintsissä ja voittaa ottelun.

Cub Swanson vs. Doo Ho ”The Korean Superboy” Choi

Deep ja Sengoku organisaatioiden kautta maailmalle noussut etelä-korean Doo Ho Choi on noussut yhdeksi mielenkiintoisimmista ottelijoista mitä UFC sisällään pitää. Dana Whitenkin suosikki on tiputtanut vastustajansa melkein jokaisessa ottelussaan ja tietyissä piireissä miestä kutsutaankin jo idän McGregoriksi.

Melkein kahdenkymmenen ottelun UFC ja WEC kokemuksella voi Cub Swansonia pitää jo kaiken nähneenä. Mestaruusotteluun mies ei ole ikinä päässy, vaikka onki kohdannut kaikki painoluokkansa kovimmat nimet Jose Aldosta Frankie Edgariin.

Arvio:

Joni Kujala:

Vedonlyöntiyhtiöt pitävät Choita selvänä ennakkosuosikkina, mutta edellisiin vastuksiin nähden Swanson on todella iso rimannosto. Swanson yrittää pitää ottelua matossa, koska iskujen vaihto vaarallista Choita vastaan on erittäin riskialtista. Lisäksi kovapäinen Swanson pystyy hankaloittamaan Choin pystyä kovilla alapotkuilla.
Choin UFC ottelut ovat tähän asti kestäneet maksimissaan puoli erää kerrallaan, mutta nyt oikean käden koukku löytää perille vasta toisen erän alussa.

Mikael Silander:

Kaiken järjen mukaan taas pelkkää pystyä. Swanson saattaa olla liian hidas Choille pystyssä. Uskon Choin osuvan tarkemmin ja paremmin. sillä irtoaa sitten todennäköisesti keskeytys kolmannen erän puolivälissä.

Tapahtuma näkyy suorana Viaplay sport -palvelujen ja fighting-palvelujen kautta.