UFC 210: Anthony Johnson ja Daniel Cormier ottelevat mestaruudesta

Viaplay LogoTapahtuma näkyy suorana Viaplay Sport -palvelujen ja fighting-palvelujen kautta.

Kauan odotettu UFC 210 -tapahtuma järjestetään ensi yönä Buffalossa. Pääottelussa ratkotaan kevyen raskaansarjan kärkipään järjestystä, kun hallitseva mestari Daniel Cormier kohtaa uusintaottelussa Anthony Johnsonin. Toisessa pääottelussa Gegard Mousasin ja Chris Weidmanin kohtaaminen sekoittaa jo valmiiksi sekaista keskisarjaa. Näiden lisäksi ottelukortilta löytyy monta muuta mielenkiintoista kohtaamista ja ottelijaa. Will Brooks yrittää päästä takaisin voittojen tielle Charles Oliveiran kustannuksella ja konkareiden taistossa Patrick Cote haastaa Thiago Alvesin. Illan kuitenkin aloittaa entinen WSOF -mestari ja UFC -debytantti Magomed Bibulatov. Voittamaton Bibulatov voi nousta nopeasti varteenotettavaksi haastajaksi nykyiselle mestarille Demetrious Johnsonille.

Daniel Cormier (c) vs. Anthony Johnson

Daniel Cormierin ja Anthony Johnsonin uusintaottelussa on kovat panokset. Voittaja saa itselleen kevyen raskaansarjan vyön ja kohtaa suurella todennäköisyydellä kesällä häkkiin palaavan entisen mestarin Jon Jonesin. Cormierin ja Johnsonin ensimmäisestä kohtaamisesta ei tilanteita puuttunut. Johnson aloitti ottelun tuttuun tapaan erittäin vahvasti, mutta Cormierin selvittyä hurjasta alusta pääsi hän entistä enemmän otteluun sisään. Lopulta kolmannen erän puolessa välissä Cormierin takakuristus osui kohdalleen, ja UFC sai uuden mestarin.

Arvio

Otteluun lähdetään jo ennalta tutuksi tulleilla taktiikoilla. Johnsonin pysty on nopeaa ja omaa todennäköisesti koko UFC:n painavimmat lyönnit. Varsinkin ottelun alussa miehen oikeaa kättä kannattaa varoa erityisen paljon. Lisäksi Johnsonilla on apunaan 15 sentin ulottuvuusetu. Jos ottelu päättyy Johnsonin voittoon, se todennäköisesti tapahtuu ensimmäisten erien aikana ja loppuu brutaaliin tyrmäykseen.

Cormier sanoi aikoinaan haastattelussa, että aikoo otella uusintaottelun pystyssä. Jos tähän joku uskoo, niin se on maksimissaan Cormier itse. Olympiapainija lähtee otteluun samalla strategialla, kun ensimmäisessä ottelussa. Vältetään alkurynnistys, tullaan iholle ja väsytetään Johnson. Mies hallitsee otteluitaan näyttävillä heitoilla ja painillaan, mutta en jaksa uskoa, että Cormier pystyy tällä kertaa välttelemään Johnsonin oikeaa kättä. Anthony Johnson tyrmää ensimmäisessä erässä.

Chris Weidman vs. Gegard Mousasi

Keskisarjan ottelussa entinen mestari Chris Weidman on hankalassa paikassa. Ensin Luke Rockhold näytti Weidmanille kaapin paikan ja heti perään Yoel Romero tyrmäsi miehen kotiyleisönsä edessä. Nyt vastaan asettuu hivenen heppoisemmalla painilla varustettu Gegard Mousasi. 31 -vuotiaan Mousasin tuleva ottelu on hänen uransa viideskymmenes. Näistä otteluista ainoastaan 6 on päättynyt tappioon. Hollantilainen on kovassa nosteessa ja on viime aikoina lähinnä tuhonnut vastustajiaan.

Arvio

Weidman saa taas otella omalla takapihallaan. Sen lisäksi mies on paremmassa kunnossa mitä viime ottelussaan Romeroa vastaan. Weidman on kuitenkin pakkovoiton edessä, eikä viime ottelun brutaali tyrmäys helpota tilannetta. Otteluun lähdettäessä vahvuuksina löytyvät lähinnä paini ja taktikointi. Mousasin nopeat kädet voivat olla liikaa Weidmanille, mutta viime otteluissa näkynyt aggressiivinen lähestymistapa voi lopulta koitua Mousasille kohtaloksi. Jos hollantilaisen maltti pysyy loppuun asti, saa hän jälleen uuden tyrmäysvoiton vyölleen.

 

Kansikuva: Getty/Ethan Miller