UFC Fight Night: Nuori haastaja kohtaa B.J Pennin

Uusi vuosi lähtee UFC:n puolelta käyntiin tulevana sunnuntaina, kun B.J Penn tekee jo toisen paluunsa ja kohtaa meksikolaisen Yair Rodriguezin. Monien loukkaantumisten myötä ottelukortin laatu heikkeni entisestään ja lopulta Arizonassa 24 ottelijan ottelukortissa ottelee vain kaksi (John Moraga #8 ja Yair Rodriguez #10) top-10 -ranking-listalta löytyvää ottelijaa.

Suluissa Unibetin kerroinasetelmat otteluun, nämä ja muut UFC- & MMA-kertoimet löydät Unibetin sivuilta.

Yair “Pantera” Rodriguez vs. B.J ”Prodigy” Penn (1.18 – 4.50)

The Ultimate Fighter: Latin America -sarjan voittaja Yair Rodriguez (9-1) on monelle katsojalle vielä vähän tuntemattomampi ottelija. Vuonna 1992 syntynyt Rodriguez on Taekwondon mustavyö, jonka avulla hänestä on pikkuhiljaa kasvanut todella yleisöystävällinen ottelija.  Höyhensarjassa koko uransa otellut mies on Meksikosta lähdettyään panostanut erityisesti painiinsa.

B.J Penn (16-10-2) puolestaan löytyy UFC:n omalta Hall of Fame -listalta. Miehen hallusta on aikoinaan löytynyt UFC:n kevyen- sekä välisarjan mestaruusvyöt. Lisäksi Penn on urallaan otellut höyhensarjasta aina raskaaseensarjaan asti. Vaikkei 38 vuotiaan miehen ottelumäärä päätä huimaa, jokainen ottelu on oteltu korkeimmalla tasolla, joko UFC:ssä tai K-1 organisaatiossa.

Arvio:

B.J Penn on tunnettu hyvästä nyrkkeilystä ja brasilialaisen jujutsun puolella Penn oli ensimmäinen mustavöisten maailmanmestari Brasilian ulkopuolelta. Usein laiskaksi kritisoitu havaijilainen lähti tätä ottelua varten harjoittelemaan arvostetulle Jackson Wink MMA– salille, jossa Rodriguez harjoitteli ennen. Huhujen mukaan tosin miestä ei ole salilla nähty sitten joulun. Yair Rodriguez tunnetaan erikoisista lyönneistä ja näyttävistä potkuista. Aikaisempien matsien perusteella heikkoudeksi voi sanoa sen, että näyttävien potkujen seurauksena meksikolainen on haavoittuvassa tilassa mitä alasvienteihin tulee.

Hidastuneen näköinen Penn ei pärjää pystyssä Rodrigueszille, mutta ottelun edetessä ja itsevarmuuden vahvistuessa meksikolainen siirtyy enemmän näyttävämpiin liikkeisiin, josta Penn rokottaa viemällä mattoon ja lopettamalla ottelun takakuristuksella.

Joe Lauzon vs. Marcin Held (1.75 – 2.00)

Suomen lisäksi Puola on toinen maa Euroopan sisällä, josta tulee liukuhihnalta erinomaisia lukkopainijoita. Marcin Held (22-5) kuuluu tähän ryhmään. Heldin painopiste kohdistuu suurilta osin näyttäviin jalkalukkoihin ja hän onkin loppupeleissä aika yksipuolinen mitä tulee vapaaotteluun. Held teki UFC debyyttinsä marraskuussa Diego Sanchezia vastaan. Vaikka tappio tulikin, näytti mies hyvältä siihen nähden, ettei puolalainen saanut alle kunnon leiriä.

Arvio:

Joe Lauzon on pystyssä Heldiä edellä, mutta luonteensa takia ei pelkää mattoon menemistä. Fiksusti otteleva Lauzon hoitaa ottelun pystyssä, mutta normaali Lauzon lähtee suin päin mattoon ja unohtaa jalkansa Heldin ulottuville. Held voittaa toisen erän jalkalukolla.

John Moraga vs. Sergio Pettis (2.10 – 1.67)

Anthony Pettiksen pienempi veli Sergio Pettis (14-2) on nuoresta iästä huolimatta otellut UFC:n puolella jo seitsemän kertaa. Veljensä tapaan taekwondo taustaiselle nuorelle miehelle povattiin erinomaista uraa UFC:n puolella. Kuitenkin tyrmäysvoiman puute ja mattopeli ovat aiheuttaneet Pettikselle pieniä vaikeuksia. Seuraava ottelu esittääkin suurta roolia sen suhteen, miltä tulevaisuus maailman suurimmassa organisaatiossa näyttää.

Arvio:

Erinomaisen painitaustan omaava ja kotiyleisön edessä otteleva John Moraga (16-5) lähtee otteluun pienoisena ennakkosuosikkina. Pystyssä kakkoseksi jäävä Moraga pystyy hallitsemaan painillaan ottelua, jos hän onnistuu saamaan erittäin nopean ja hyvin liikkuvan Pettiksen kiinni. Oman arvion mukaan liike ja tekninen pysty ovat liikaa Moragalle ja Sergio Pettis voittaa tuomariäänin.

Tapahtuma näkyy suorana Viaplay Sport -palvelujen ja fighting-palvelujen kautta. Lyö vetoa sunnuntain otteluista Unibetilla!

Kuva: Mark Colbe / Getty