Bisons hakee jättiyllätystä Euroopan ykkösjoukkuetta vastaan: ”Ei koripallosta koskaan tiedä”

Euroopan kovavireisin koripallojoukkue Moskovan TsSKA pelaa sunnuntaina Bisonsia vastaan Vantaalla VTB-liigan ottelussa. TsSKA on hävinnyt tällä kaudella 28 ottelustaan vain yhden. Bisonsin voitto olisi kauden kovin yllätys, mutta Tuukka Kotti ei pidä mitään mahdottomana.

TsSKA on voittanut Euroliigassa kaikki 13 otteluaan ja VTB-liigassa voittosaldo on niin ikään hurja 14/1.

– Ei koripallosta koskaan tiedä, mutta tuntuu aika hurjalta heidän menonsa. Heillä on aika hurja meininki päällä Euroliigassa, Kotti kertoo.

Bisonsilla on menossa historiallisen kova urakka, kun sillä on Korisliigassa ja VTB-liigassa yhteensä 70 runkosarjan ottelua. Kotti pitää kovia VTB-liigan otteluita pelaajille ensiarvoisen tärkeinä kehittymisen kannalta.

– Se on kaikille hyvä asia. Sitä voi verrata esimerkiksi maajoukkueeseen, kun aloimme pelata kovempia vastustajia vastaan, niin siinä sai kokemusta kovemmista peleistä. Erityisesti nuorille jätkille niistä on paljon hyötyä. Näen ne ehdottomasti plussana.

Kotti on yksi Bisons-pelaaja, joka kuuluu myös Susijengin runkopelaajiin. MM-joukkueessa nähtiin myös Matti Nuutinen ja maajoukkuerinkiin kuuluvat myös Antto Nikkarinen ja Roope Ahonen. Maajoukkueen kannalta joukkueiden sunnuntainen kohtaaminen on myös mielenkiintoinen, sillä Susijengi kohtaa syksyn EM-kisoissa Venäjän ja TsSKA:n joukkueessa on myös Venäjän maajoukkuepelaajia, kuten Aleksandr Kaun, Vitali Fridzon sekä Viktor Hrjapa.

– En usko, että tällä on mitään merkitystä kisoja ajatellen. Pidetään Koper meidän henkisenä yliotteena, Kotti naurahtaa viitaten vuoden 2013 EM-kisojen upeaan voittoon.

Bisonsin peliruuhka saattaa vaikuttaa myös maajoukkueeseen, sillä ennätyksellinen peliruuhka jättää varmasti jälkensä kroppaan.

– Totta kai olen sitä itsekin miettinyt, mutta tämä on uutta minullekin. Kauden alussa sain vähän ekstrahuilia loukkaantumisen takia eikä minulle tule ihan täyttä kautta.

Hän ei ole kuitenkaan huolissaan, etteikö ehtisi toipua kauden rasituksista ennen maajoukkuekesää.

– Kyllä siinä varmasti ehtii palautua. Siinä on kuitenkin 1,5-2 kuukautta ennen kuin aloitamme täydellä teholla. Kyllä siinä ehtii virkistäytyä. Maajoukkuetapahtumat ovat aina hienoja.

Kotti ei kuitenkaan myönnä, että kentällä haettaisiin jo pientä henkistä yliotetta kisoja ajatellen.

Ottelu klo 14.00 Vantaan Energia Areenalla.