Miami ja San Antonio jyräsivät jatkoon

LeBron päätti että Miami etenee jatkoon nyt (Getty)

Ennakkosuosikit Miami ja San Antonio etenivät konferenssiensa finaaleihin viime yönä.

Miami ja Brooklyn kävivät tiukan taiston jonka hallitseva mestari vei lopulta nimiinsä 96-94. Brooklyn pelasi vahvasti ja Miamilla oli pieniä käynnistysvaikeuksia. Se pysyi kuitenkin pelissä mukana Dwayne Waden ensimmäisen puoliajan 20 pisteellä. Kolmannella neljänneksellä Brooklynin Joe Johnson oli kuumana, kun hän pussitti 12 pistettä johdattaen vierasjoukkueen pienelle karkumatkalle ja päätösneljännekselle mentiin Brooklynin yhdeksän pisteen johdossa.

Vielä muutama minuutti ennen loppua Brooklyn oli vielä kahdeksan pisteen eron turvin kiinni voitossa, mutta LeBron James oli toista mieltä. Ensin hän blokkasi yhteensä 34 pistettä ottelussa tehneen Johnsonin heiton ja perään pisti kolmosen sisään tuoden Miamin lähelle. Heat siirtyi johtoon puolisen minuuttia ennen loppua, kun Ray Allen sukitti kolmosen ja Miamilla oli lopussa 12-0 runi, kun Brooklyn heitti peräti yhdeksän peräkkäistä heittoa ohi. Johnson toi kolmosellaan Brooklynin vielä pisteen päähän päätössekunneilla ja Brooklynillä oli myös viimeinen pallonhallinta. James kuitenkin löi ensin Paul Piercen käsistä pallon sivurajan yli ja heti perään teki saman tempun Johnsonin yrittäessä tasoittaa ottelu, ja näin Miami eteni välieriin 4-1-voitoin. Miamilta James takoi 29 pistettä ja Wade saalisti 28 pinnaa.

San Antonio pääsi omassa ottelussaan helpommalla Portlandia vastaan, kun runkosarjan voittaja jyräsi välieriin 104-82-voitolla. San Antonion Tony Parker joutui jättämään pelin kesken jo heti alkuhetkillä takareisivamman takia, mutta se ei joukkueen menoa haitannut. Ensimmäinen neljännes mentiin vielä tasatahtia, mutta toisella Spurs karkasi parhaimmillaan jo 15 pisteen johtoon. Kolmannella neljänneksellä Portland menetti pallon peräti kahdeksan kertaa ja erityisesti Kawhi Leonard oli ryöstöpäällä merkkauttaen viisi riistoa. Yhteensä Portlandilla oli ottelussa 18 menetystä, kun San Antoniolla niitä oli kahdeksan. San Antonio karkasi toisella puoliskolla eikä voitto ollut missään vaiheessa uhattuna. Leonard pussitti 22 pistettä ja samaan pääsi myös Danny Green. Portlandin tehokkain oli LaMarcus Aldridge 21 pisteellä.