NBA: Miami tasoitti välieräsarjan

Norris Cole sekä King James olivat ratkaisevassa roolissa Miamin tasoittaessa sarjan (Getty)

Norris Cole sekä King James olivat ratkaisevassa roolissa Miamin tasoittaessa sarjan (Getty)

Hallitseva mestari Miami Heat avasi voittotilinsä Indiana Pacersia vastaan ja tasoitti otteluvoitot 1-1. Miami voitti Indianapolisissa pelatun ottelun 87-83.

Joukkueiden toinen ottelu oli molemmilta hyvin takkuinen. Heitot kimposivat raudoista eikä hyökkäyspeli kulkenut. Indiana oli hienokseltaan niskan päällä pääasiassa ottelussa 25 pistettä tehneen Lance Stephensonin ansiosta, mutta kolmannen neljänneksen lopussa alkoi LeBron Jamesin show. Koko pelin enemmän tai vähemmän pimennossa ollut James otti pelin haltuunsa ja johdatti yhdessä Dwyane Waden kanssa Miamin lopulta voittoon.

Jamesin herääminen tapahtui kreivin aikaan, sillä joukkue tarvitsi häntä. 23 pistettä ottelussa tehnyt Wade oli pitänyt Miamin ottelussa mukana, mutta voittaakseen se tarvitsi Jamesin panosta. James teki 22 pisteestään 12 viimeisellä neljänneksellä ja Wade komppasi päätösneljänneksen 10 pisteellä. Kaksikko joko teki, tai syötti, Miamin 33 viimeistä pinnaa.

Indianan kohtaloksi koitui surkea heitto- ja hyökkäyspeli. Paul Georgen heitto oli täysin hukassa ja heitti pelitilanneheittonsa 4/16 eikä David West ollut paljon parempi 5/16 tilastoillaan. Penkiltä CJ Watson ja Luis Scola tekivät yhteensä 1/10. Tuollaisella hyökkäyspelaamisella Miamia on hyvin vaikea voittaa. Eikä kyse ollut Miamin tiukasta puolustamisestakaan, sillä keltapaidat viskoivat ohi täysin avoimia heittoja.

Georgen iltapuhde vaikeutui entisestään, kun vajaat seitsemän minuuttia oli ottelua jäljellä. Kaksinkamppailutilanteessa Waden kanssa Waden polvi osui Georgea takaraivoon. George kertoi ottelun jälkeen, että hänellä vintti pimeni hetkellisesti ja päässä pyöri loppu ottelun ajan. Tapahtuman jälkeen George ei ottanut ottelussa enää yhtään heittoa.

Ainoa, joka Indianalta oli vireessä, oli Stephenson. Hän nakutti kolmen ensimmäisen neljänneksen aikana 23 pistettä ja oli tulikuumana. Hän olisi kuitenkin tarvinnut apuja joita ei tällä kertaa tullut. Miamin päävalmentaja Erik Spoelstra vaihtoi päätösneljänneksellä hänen päällystakikseen Norris Colen ja se tepsi, sillä Stephenson sai viimeisellä jaksolla ainoastaan kaksi pistettä aikaiseksi.

Miami jyräsi tähtikaksikkonsa turvin voittoon, mutta jatkossa se tarvitsee myös muilta apuja jos ja kun Indiana saa heittoprosenttinsa normaalitasolle.

Yön tulos:
Indiana-Miami 83-87